Palatul Parlamentului, luminat albastru contra autismului

Sambata, 02 Aprilie 2011, ora 10:31
1888 citiri
Palatul Parlamentului, luminat albastru contra autismului

Palatul Parlamentului din Bucuresti a fost luminata albastru vineri seara, alaturandu-se altor cladiri celebre in campania "Light it up blue", de constientizare a autismului.

Cladiri ca Empire State Building din New York, Opera din Sydney sau Podul Benjamin Franklin din Philadelphia, au fost la randul lor iluminate in albastru, pentru a marca Ziua Internationala de Constientizare a Autismului.

Si in Iasi, dar si in mai multe orase din tara, mai multe institutii publice au fost luminate in albastru, conform Adevarul.

Sambata, 2 aprilie, de Ziua Internationala a Constientizarii Autismului, copiii-beneficiari ai proiectului "Dupa-amieze vesele" vor crea un puzzle urias si se vor juca in parcul Cismigiu din Capitala, potrivit unui comunicat al Asociatiei "Invingem Autismul".

De la 10.30 dimineata, la intrarea principala in parc, dinspre Bulevardul Regina Elisabeta, aproximativ 20 de copii de autism vor participa la concursuri cu baloane, vor picta si vor desena cu creta pe asfalt.

In Cismigiu, vom avea si un stand de briose, realizate de voluntari, pe care trecatorii din parc le pot cumpara, sub forma unei donatii de 3 lei, iar banii stransi vor ajunge astfel in bugetul "Dupa-amieze vesele".

In cadrul programului, cinci dupa-amieze pe saptamana, 22 de copii cu autism invata pas cu pas, in cadrul, alaturi de copii cu o dezvoltare tipica, sa faca fata cerintelor comportamentale si educationale ale educatiei de masa.

Copiilor le este dezvoltata abilitatea de a socializa - pe care nu o au - obligatorie si extrem de utila in momentul in care ajung la gradinita si la scoala. Partenerii oficiali ai proiectului sunt Fundatia Vodafone Romania si Fundatia Romanian Angel Appel.

Un eveniment de strangere de fonduri va avea loc si duminica, 3 aprilie, la "Letters Bar" (Calea Plevnei, nr. 27), iar cei care vor cumpara meniul nordic vor dona 4 lei asociatiei.

Citeste si:
PSD ar putea renunța la taxa de solidaritate. Marcel Ciolacu: ”Este posibil să nu fie nevoie de ea”
PSD ar putea renunța la taxa de solidaritate. Marcel Ciolacu: ”Este posibil să nu fie nevoie de ea”
Coaliția de guvernare va continua discuțiile despre introducerea taxei de solidaritate, a anunțat miercuri, 8 decembrie, liderul PSD, Marcel Ciolacu, la finalul ședinței. Acesta a precizat că...
PNL și PSD s-au înțeles pentru împărțirea prefecturilor. Capitala va avea un prefect de la PSD. Acord și pe PNRR
PNL și PSD s-au înțeles pentru împărțirea prefecturilor. Capitala va avea un prefect de la PSD. Acord și pe PNRR
Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat miercuri că la nivelul coaliţiei de guvernare s-a stabilit ca acolo unde există preşedinte al Consiliului Judeţean de la un partid va fi şi...