Mesajul Patriarhului Daniel, in Pastorala de Paste. "Traversam o perioada extrem de dificila privind sanatatea si valoarea vietii"

Marti, 27 Aprilie 2021, ora 17:35

   

Mesajul Patriarhului Daniel, in Pastorala de Paste. "Traversam o perioada extrem de dificila privind sanatatea si valoarea vietii"
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Daniel, a transmis, marti, 27 aprilie, in Pastorala de Paste, ca aceasta perioada de criza medicala poate fi transformata intr-una de intarire in credinta.

"Traversam o perioada extrem de dificila privind sanatatea si valoarea vietii, cand numerosi oameni sunt incercati de noua epidemie, care s-a extins la nivel global. In aceasta perioada, este mare nevoie de rugaciune si de ajutorare frateasca, de apropiere de Dumnezeu si de solidaritate practica intre oameni. Aceste vremuri ne arata cat de fragila este viata omului pe pamant si cat de mare nevoie este de a pastra permanent legatura cu Dumnezeu, Izvorul vietii pamantesti si al vietii ceresti vesnice. Aceasta perioada de criza medicala poate fi transformata intr-o perioada de intarire in credinta, mai ales prin rugaciune si prin sporire a iubirii noastre fata de oamenii aflati in suferinta", spune Patriarhul.

Potrivit acestuia, pandemia de COVID-19 arata ca viata si sanatatea trebuie pretuite, la fel si viata si sanatatea semenilor, "fiind daruri primite de la Dumnezeu", care trebuie protejate "cu multa responsabilitate spirituala si sanitara".

Patriarhul BOR aminteste ca Sfantul Sinod a declarat anul 2021 ca An omagial al pastoratiei romanilor din afara tarii si An comemorativ al celor adormiti in Domnul - valoarea liturgica si culturala a cimitirelor si cheama la cultivarea mai intensa a comuniunii fraterne cu romanii din jurul granitelor si din diaspora.

"In privinta cimitirelor ortodoxe romanesti, acestea sunt locuri de reculegere si de pelerinaj; in ele aflam mormintele bunicilor si parintilor nostri, precum si morminte sau monumente funerare ale marilor personalitati nationale, oameni de cultura, de arta, oameni de stiinta, morminte si monumente ale eroilor care s-au jertfit pentru unitatea, libertatea si demnitatea poporului roman, ale eroilor Revolutiei romane din decembrie 1989, dar si morminte ale martirilor marturisitori ai lui Hristos Domnul din inchisorile regimului comunist totalitar. Pomenirea celor decedati, cu rugaciune si cu recunostinta, nu este doar o datorie morala a noastra, a tuturor, ci este si un act de sanatate spirituala a sufletului, deoarece numai rugaciunea si recunostinta sunt relatie vie intre suflete, o comuniune spirituala mai tare decat moartea fizica a trupului", evidentiaza inaltul ierarh.Cu prilejul Sfintelor Sarbatori de Pasti, Patriarhul ureaza tuturor romanilor multa sanatate si pace, bucurie si speranta.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1397 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Neaua
rank 3
Din citirea Bibliei observam
ca moartea Domnului este proclamata cu insistenta. De la un moment dat, in activitatea Sa, Domnul Isus a tot reamintit ucenicilor acest lucru. De exemplu la Matei, cap. 16, dupa ce Petru L-a recunoscut drept "Hristosul, Fiul Dumnezeului celui Viu!", evanghelistul mentioneaza ca “de atunci incolo, Isus a inceput sa spuna ucenicilor Sai ca El trebuie sa mearga la Ierusalim, sa patimeasca mult din partea batranilor, din partea preotilor celor mai de seama si din partea carturarilor; ca are sa fie omorat si ca a treia zi are sa invie."
Domnul Isus Si-a tot proclamat moartea Sa cu scopul ca ucenicii sa realizeze o justa intelegere a acelui fapt, sa priceapa necesitatea jertfei Lui pentru cei ce-si doresc rascumpararea, sa inteleaga pe deplin valoarea cardinala a acelui act.
Cel ce se-ndrepta spre cruce, stia cat de importanta este moartea Sa, pentru noi toti…!

In moartea Sa pentru noi, putem avea cu totii rascumpararea, mantuirea, si implicit, viata vesnica. De fapt, nimeni nu poate fi mantuit aparte de jertfa Sa, pentru ca nu exista o alta Cale…! El Si-a dat viata in locul nostru… A intrat El la judecata, incarcat cu pacatele noastre, si a fost condamnat la moarte, pentru a ne salva pe noi. Iata de ce Si-a proclamat jertfirea Sa, si de ce ne cere si noua ca mereu, cand participam la ‘masa Lui’ (la Cina Sa) sa ne reamintim de acest fapt, sa “vestim moartea Domnului, pana va veni El" (1 Corinteni 11:26
Neaua
rank 3
Dragul meu, nu esti mantuit prin ceea ce faci tu
sau prin ceea ce fac altii pentru tine! Este randul meu acum, si a tuturor rascumparatilor, sa-ti proclamam si tie ca prin moartea Lui tu poti fi salvat. Daca te increzi in jertfa Lui, vei fi iertat de pacatele tale, si mantuit pentru vesnicie. Nimic altceva nu-ti poate aduce iertarea decat jertfa Domnului Isus Hristos, cand o accepti ca substitut si pentru tine. Daca tu te increzi in ‘jertfa personala’ pe care tu o faci prin faptele tale bune, in ritualuri religioase, in slujbele pe care le fac altii pentru tine, etc. nu vei cunoaste iertarea! Credinta/increderea insa in jertfa Lui, te va mantui cu certitudine!
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor