Patru motive pentru care este recomandat să îţi plăteşti facturile online

Advertorial
Joi, 04 Noiembrie 2021, ora 17:37
3986 citiri
Patru motive pentru care este recomandat să îţi plăteşti facturile online
plata facturi FOTO: pexels.com

În societatea contemporană, în care fiecare dintre noi jonglează zilnic cu numeroase îndatoriri, de la cea de părinte la cea de partener, prieten sau îngrijitor pentru o rudă aflată într-o situaţie mai delicată, noile tehnologii au revoluţionat felul în care ne îndeplinim aceste roluri. Accesul la internet, telefoanele inteligente şi diferitele aplicaţii ne pot simplifica viaţa. Chiar dacă nu pot face totul pentru noi, ne pot ajuta să economisim timp şi energie. Un exemplu optim în acest sens este posibilitatea de a ne plăti facturile online. Iată patru motive pentru care ar trebui să faci şi tu acest lucru.

1. Economiseşti timp

Pe lângă faptul că majoritatea casieriilor companiilor care furnizează diferite servicii au probabil un program similar cu cel de la locul tău de muncă, poţi pierde foarte mult timp alergând de la un ghişeu la altul ca să îţi plăteşti toate facturile lunare. În plus, nu poţi şti niciodată câte alte persoane vor fi la rând înaintea ta sau ce alte probleme vor să rezolve cu aceeaşi ocazie. În plus, nu toate casieriile unde ai de efectuat plăţi se află în aceeaşi zonă, deci este posibil să pierzi timp şi în trafic, încercând să ajungi dintr-un loc în altul. Plata facturilor online este o modalitate foarte simplă de a evita aceste inconveniente, fără să depinzi de programul niciunei casierii. De exemplu, plata factura Enel poate fi făcută online de oriunde te-ai afla, fie că alegi să faci acest lucru din contul tău MyEnel, fie că o faci direct prin site. Nu ai nevoie decât de o conexiune la internet şi de un cont bancar.

2. Este mai sigur

Din păcate, situaţia sanitară ne-a impus tuturor anumite schimbări ale stilului de viaţă şi chiar dacă toţi aşteptăm cu nerăbdare întoarcerea la normalitate, putem să constatăm că unele dintre aceste schimbări pot fi pozitive. În această perioadă este mult mai sigur să eviţi orice zonă aglomerată, inclusiv casieriile unde plăteşti facturile. Este mai simplu să plăteşti online, să eviţi aglomeraţia sau să aştepţi în frig, în condiţiile în care numărul de persoane care pot fi la interior este limitat. Indiferent de vreme, îţi poţi plăti facturile la timp, în siguranţă, cu unul sau două click-uri, pe portaluri securizate. Şi acesta este un obicei pe care, cu siguranţă, îl poţi păstra şi după încheierea crizei sanitare.

3. Îţi gestionezi mai bine bugetul

Pentru fiecare dintre noi, gestionarea bugetului lunar este, sau cel puţin ar trebui să fie, o chestiune foarte importantă. De aceea, este esențial să îţi monitorizezi cheltuielile şi să îţi plăteşti facturile la timp. Cu ajutorul plăţilor online, îţi este mult mai simplu să achiţi aceste facturi imediat ce ai luat salariul, de exemplu, astfel încât să ştii care sunt veniturile nete de care dispui după ce ţi-ai plătit toate datoriile. În felul acesta poţi să ai o perspectivă mai bună asupra bugetului tău atunci când faci alte cheltuieli sau economii. Mai mult decât atât, unele aplicaţii îţi oferă posibilitatea de a face anumite plăţi automat şi în felul acesta scapi cu totul de grija plăţii facturilor la timp.

4. Sustenabilitate

Dacă ai implementat în propria ta locuinţă un sistem de colectare selectivă a deşeurilor, probabil ţi-ai dat seama că, pe lângă plastic, se aruncă foarte multă hârtie din ambalajele produselor alimentare şi ale celor de igienă sau înfrumuseţare, chitanţe, dar şi facturi. Potrivit unor statistici din domeniu, în fiecare an sunt tăiați 15,3 miliarde de copaci pentru industria hârtiei şi a mobilei. La acest nivel, în mai puțin de 20 de ani pot dispărea câteva dintre pădurile importante de pe planetă. Când alegi facturi digitale în locul celor pe hârtie, optezi pentru un stil de viaţă sustenabil. Chiar dacă nu crezi că cele câteva facturi pe care le primeşti pot face o mare diferenţă, trebuie să ştii că fiecare gest contează. În plus, îi poţi convinge şi pe alţii să-ţi urmeze exemplul şi atunci chiar putem vorbi despre o diferenţă notabilă.

Aşadar, plata facturilor online are multe beneficii, pentru că, în cele din urmă, se traduce în mai puţin stres, mai mult timp petrecut cu cei dragi, un buget mai echilibrat şi un stil de viaţă care respectă mediul înconjurător.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#facturi, #plata facturi, #plata facturi online , #stiri sociale