Pedeapsă ușoară pentru „românul cu BMW” care a ucis o tânără din Spania. „N-a fost un simplu accident”

Miercuri, 21 Iulie 2021, ora 22:30
4977 citiri
Pedeapsă ușoară pentru „românul cu BMW” care a ucis o tânără din Spania. „N-a fost un simplu accident”
Românul a scăpat cu 2 ani și jumătate de închisoare după ce a ucis-o pe Marta. FOTO El Espanol

Un român a fost condamnat la doi ani și jumătate de închisoare în Spania, după ce a ucis o tânără, într-un cumplit accident de mașină. Decizia instanței din Lleida a stârnit revolta în jurul comunității din zonă, iar părinții fetei spun că e o bătaie de joc.

Accidentul a avut loc în 2016, pe 16 octombrie. Românul gonea cu aproape 200 de kilometri pe oră, pe contrasens, în puterea nopții, fără să aibă luminile aprinse, într-o cursă ilegală de mașini. În apropiere de Lleida, bolidul său a izbit puternic mașina în care se afla Marta, o tânără de 27 de ani care circula regulamentar. Fata nu a a avut nicio șansă: din șocul izbiturii, mașina ei a fost proiectată într-un canal și a murit imediat.

Potrivit El Espanol, românul nu a schițat nici măcar un gest pentru a-și feri victima, nu a încercat nici să o ocolească și nici să frâneze, condamnând-o practic la o moarte sigură. Chiar și așa, fapta sa a fost tratată cu multă indulgență de autorități, care consideră că a fost un accident comis dintr-o neglijență. Numai că părinții fetei sunt de o cu totul altă părere.

„E un terorist care ne-a ucis fiica”

Ei susțin că este vorba de o crimă, iar pe ucigașul fiicei lor îl numesc terorist. La cinci ani după eveniment, ei nu pot să înțeleagă indiferența bărbatului, precum și faptul că acesta nu a schițat niciun gest pentru a le feri fata.

„Marta s-a trezit față în față cu moartea, BMW-ul românului gonea fără lumini și i-a invadat banda, în momentul în care a depășit un Audi cu care făcea concurs. Nu a avut nicio șansă de a supraviețui”, scriu spaniolii.

De atunci, părinții fetei și avocații lor au luptat pentru dreptate. Astfel, ei au solicitat ca fapta să fie încadrată la omucidere intenționată, iar ucigașul fiicei lor să primească o pedeapsă de 15 ani.

Autoritățile au fost însă de o cu totul altă părere. Curtea Provincială de la Lleida a decis, la finele lunii trecute, ca tânărul român să fie condamnat la numai doi ani și jumătate de închisoare.

Părinții fetei au pornit o adevărată cruciadă prin care vor să atragă atenția asupra acestei nedreptăți. Susținuți de întreaga opinie publică spaniolă, ei vor să atragă atenția asupra acestei decizii pe care o consideră scandaloasă.

„Fapta asta nu are un alt nume, nu a fost un accident, au ucis-o. Conform Codului penal, acest criminal ar putea fi încadrat în mai multe situații. Noi vrem ca el să îndeplinească cel puțin cea mai mare pedeapsă prevăzută de lege”, au spus părinții fetei.

Acum, ei au anunțat că se vor adresa tuturor instanțelor superioare, iar dacă va fi cazul și la CEDO.

„Voi face apel la Curtea Superioară de Justiție a Cataloniei, Curtea Supremă, Curtea Constituțională, iar dacă este necesar voi ajunge la CEDO”, a spus tatăl fetei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Strangulatorul din Petroșani, prins după două luni. Abia fusese eliberat din închisoare. A stat după gratii pentru o crimă asemănătoare
Strangulatorul din Petroșani, prins după două luni. Abia fusese eliberat din închisoare. A stat după gratii pentru o crimă asemănătoare
Un bărbat de 57 de ani din Petroșani, condamnat în trecut pentru uciderea unei prostituate, a fost reținut, din nou, pentru crimă. Trupul victimei a fost găsit după două luni, pe un teren...
Spaniolii încep să se sature de vizitatorii străini. Campanii agresive în a doua mare destinaţie turistică mondială: ”Întoarce-te acasă la tine”
Spaniolii încep să se sature de vizitatorii străini. Campanii agresive în a doua mare destinaţie turistică mondială: ”Întoarce-te acasă la tine”
Din insulele Baleare şi până în Canare, din Barcelona până la Malaga, manifestaţiile ostile supraturismului se înmulţesc în Spania, a doua mare destinaţie turistică mondială, obligând...
#roman, #Spania, #terorist, #crima, #ucigas, #lleida , #stiri sociale
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Păi, cam astea-s pedepsele-n statele de drept. De regulă, și cu sus