Ziare.com

Peste 4.000 de romani s-au imbolnavit de Covid-19 dupa imunizarea completa - 0.2% din totalul persoanelor vaccinate

de Iulia Vlaicu
Joi, 13 Mai 2021, ora 18:15

   

Peste 4.000 de romani s-au imbolnavit de Covid-19 dupa imunizarea completa - 0.2% din totalul persoanelor vaccinate
De la inceputul campaniei de vaccinare in Romania si pana in prezent 4.363 persoane au fost infectate cu SARS-CoV-2, dupa administrarea celei de a doua doze de vaccin. Acestea reprezinta 0.2% din totalul persoanelor care au schema completa de imunizare impotriva noului coronavirus, se arata intr-un raport al Institutului National de Sanatate Publica.
10.8% din totalul persoanelor testate in intervalul 27 decembrie 2020 - 9 mai 2021, au fost persoane vaccinate. Dintre acestea, doar 44.3% au avut un test pozitiv de infectie cu virusul SARS-CoV-2.

Confirmare dupa doza 1In perioada 27 decembrie 2020 - 9 mai 2021, un numar de 22.911 persoane (0.6% din totalul persoanelor vaccinate cu prima doza) au avut un test pozitiv de infectie cu virusul SARS-CoV-2, dupa administrarea primei doze de vaccin.
68.3% dintre acestea au fost vaccinate cu Pfizer Biontech,
6.3% au fost vaccinate cu Moderna
25.4% au fost vaccinate cu Astra Zeneca.
Timpul scurs de la data vaccinarii pana la data confirmarii arata ca:

- 26.7% din persoane au fost confirmate in primele 7 zile de la vaccinare
- 65.1%* din persoane au fost confirmate in primele 14 zile de la vaccinare
- 86.6%* din persoane au fost confirmate in primele 21 de zile de la vaccinare
- 92.3%* din persoane au fost confirmate in primele 28 de zile de la vaccinare
- 7.7% din persoane nu s-au prezentat la doza a doua si au fost confirmate la peste 28 de zile de la administrarea primei doze

Mediana timpului scurs de la administrarea primei doze pana la data confirmarii a fost de 14 zile.

Un numar de 11.041 persoane (48.2%), care au fost confirmate cu infectie cu virusul SARS-CoV-2 dupa administrarea primei doze de vaccin, au efectuat pana la data de 9 mai 2021 si a doua doza.
Dintre acestia: - 496 persoane au facut a doua doza in primele 14 zile dupa confirmarea bolii
- 5.313 persoane au facut a doua doza in prima luna* (30 zile) dupa confirmarea bolii
- 5.728 persoane au facut a doua doza la mai mult de 30 zile dupa confirmarea bolii (intre 31 - 120 de zile)

In perioada 27 decembrie 2020 - 9 mai 2021, la un numar de 414 persoane (1.8% din totalul persoanelor care au avut un test pozitiv de infectie cu virusul SARS-CoV-2, dupa administrarea primei doze de vaccin) a survenit decesul.

Dintre acestea, 336 (81.2%) erau vaccinate cu Pfizer, 44 (10.6%) cu Moderna si 34 (8.2%) cu Astra Zeneca.

Niciunul din decese nu s-a datorat vaccinarii.

Confirmare dupa doza 2

In perioada 27 decembrie 2020 - 9 mai 2021, un numar de 4.363 persoane (0.2% din totalul persoanelor vaccinate cu doza 2) au avut un test pozitiv de infectie cu virusul SARS-CoV-2, dupa administrarea celei de a doua doze de vaccin.
94.1% dintre acestea au fost vaccinate cu Pfizer Biontech,
3.1% au fost vaccinate cu Moderna
2.8% cu Astra Zeneca.

Timpul scurs de la data vaccinarii cu a doua doza pana la data confirmarii arata ca:
- 28.2% din persoane au fost confirmate in primele 7 zile de la vaccinare
- 40.4%* din persoane au fost confirmate in primele 14 zile de la vaccinare
- 46.4%* din persoane au fost confirmate in primele 21 de zile de la vaccinare
- 51.5%* din persoane au fost confirmate in primele 28 de zile de la vaccinare
- 48.5% din persoane (2.116 cazuri) au fost confirmate la peste 28 de zile de la administrarea celei de a doua doze
(* procent cumulat)

Mediana timpului scurs de la administrarea celei de-a doua doze pana la data confirmarii a fost de 33 zile. In perioada 27 decembrie 2020 - 9 mai 2021, la un numar de 74 persoane (1.7% din totalul persoanelor care au avut un test pozitiv de infectie cu virusul SARS-CoV-2, dupa administrarea celei de a doua doze de vaccin) a survenit decesul. Dintre acestea, 71 (95.9%) erau vaccinate cu Pfizer, iar 3 (4.1%) cu Moderna. Niciunul din decese nu s-a datorat vaccinarii.

In ultimele 2 saptamani (perioada 26 aprilie - 9 mai 2021) 7.7% din totalul persoanelor confirmate cu infectie SARS-CoV-2 dupa vaccinare in perioada 27 decembrie 2020 - 9 mai 2021, au fost raportate in ultimele 2 saptamani.

Confirmare dupa doza 1
In ultimele 2 saptamani (26 aprilie - 9 mai 2021), un numar de 1.596 persoane au avut un test pozitiv de infectie cu virusul SARS-CoV-2, dupa administrarea primei doze de vaccin.
75.1% dintre acestea au fost vaccinate cu Pfizer Biontech, 8.3% au fost vaccinate cu Moderna si 16.6% au fost vaccinate cu Astra Zeneca.

In ultimele 2 saptamani (26 aprilie - 9 mai 2021), un numar de 503 persoane au avut un test pozitiv de infectie cu virusul SARS-CoV-2, dupa administrarea celei de a doua doze de vaccin. 80.9% au fost vaccinate cu Pfizer Biontech, 4.4% au fost vaccinate cu Moderna si 14.7% cu Astra Zeneca.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5290 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

pană cand ne mai lăsăm conduși de "intelighenti"?

Intrerup Vaccinurile transmisia mai departe a virusului de către cei vaccinați? Nimeni nu știe. De aceea OMS a recomandat ca vaccinații să poarte in continuare mască, pentru ca vaccinații să nu transmită mai departe virusul.Vaccinurile experimentale ARN mesager produc "proteine spike", cauzatoare de boală, pe care persoanele vaccinate le pot transmite celor cu care intră in contact.
In ultimul număr al publicației sale,America’s Frontline Doctors trage un semnal de alarmă in privința proteinelor spike din vaccinurile experimentale ARN mesager.Vaccinul, secret de stat Suntem invitați să ne vaccinăm. Cu atata insistență incat nu ai cum să nu te intrebi dacă nu cumva e ceva necurat la mijloc.Pană acum e vorba de trei vaccinuri care ni se bagă sub nas. Dar tot mai mulți scot vaccinuri pe piață. Sau le au in studiu. Vom cumpăra de la toți? De unde atata generozitate pe autoritățile romane? Ii ajutăm pe producători să le testeze aici, fără a ni se spune?Cat de eficiente sunt vaccinurile Pfizer și Moderna pe cazurile grave? Nimeni nu știe. Covid-ul a scapat omenirea de GRIPA in iarna asta !! https://off-guardian.org/2020/10/08/who-accidentally-confirms-covid-is-no-more-dangerous-than-flu/
Are efect vaccinul la noile tulpini? Nimeni nu știe ...Va dura imunizarea vaccinului, acolo unde va prinde, mai mult de 3-4 luni? Nimeni nu știe incă...Mai ales cand se știe că unii s-au reinfectat.... Oprește vaccinul răspandirea virusului? OMS are dubii mari că vaccinul oprește răspandirea virusului. Din acest motiv a recomandat păstrarea distanței și purtarea măștii și a mănușilor in continuare, de către toți cei vaccinați...Despre efectele secundare pe termen lung, oricum nu se știe nimic, căci nu are cum sa se știe...dar sunt fanatici progresiști care jură "că nu vor exista"... Au publicat Pfizer și Moderna lista completă a codurilor ARN, ce vor fi injectate in organism și ce proteine vor produce ele in ribozomii celulelor umane. NICI VORBĂ.

 

Este a nu-stiu-cata oara

cand pui acelasi comentariu tem.bel . Proteina spike NU este cauzatoare de boala, doar virusul intreg si functional este. Proteina spike are doar rolul de a realiza atasarea virusului de celula gazda si de a-i "deschide drumul", un canal molecular prin membrana celulei, canal prin care trece ARN viral si patrunde astfel in celula, unde incepe sa lucreze.
Trebuie sa fii un *** incurabil sau un troll (prost) platit ca sa scrii asemenea tampenii. Una nu o exclude pe cealalta.

Ti chiar

crezi că aiuritul ăsta știe ceva din ce postează compulsiv? Face și el copy-paste de prin gunoaiele in care trăiește și se crede important. E de ras dacă n-ar fi de plans, săracul!

Nu e asa, mai pacalici

mRNA nu e decit un nucleu pt produs proteine defecte . Efectiul acestor a pe termen lung nu este cunoscut .
Si nici nu trebuia facuta toata mascarada . Oamenii sanatosi nu pot fi loviti de gripa .
Numai cei ca Arsinel ( acum arsinel poate termina Cavoul ) .
Celulel sanatoase, cu memrana groasa ( colesterol ) nu pot fi patrunse de virusi, mai Galbeaza !

confor teoriilor constipationiste

pe care dupa cum se vede le halesti in clatite ,aveti nevoie de o clisma prin urechi, ce te f,te grija pe tine ca ne vaccinam eu vreau sa am pasportul sa pot voiaja tu in skimb vei vedea lumea de pe balcon.

E ca si cum

te f grija pe tine ca NU ne vaccinam . Ca voi sinteti agresorii . Prostii care zic ca se vaccineaza cu ceva ce nu e vaccin.
mRNA este un supresant la inflamatii, nu vaccin !


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor