Ziare.com

RAPORT al MMPS: Peste 850.000 de romani au dizabilitati. Reprezinta 3,85% din populatia Romaniei

Sambata, 24 Octombrie 2020, ora 11:03

   

RAPORT al MMPS: Peste 850.000 de romani au dizabilitati. Reprezinta 3,85% din populatia Romaniei
Un raport al Ministerului Muncii si Protectiei Sociale arata ca numarul total de persoane cu dizabilitati era la finele lunii iunie 2020 este de 853.465, rata acestora la populatia Romaniei fiind de 3,85%.

Din totalul persoanelor cu dizabilitati, 97,96% (836.074 persoane) se aflau in ingrijirea familiilor si/sau traiau independent (neinstitutionalizate) si 2,04% (17.391 persoane) se aflau in institutiile publice rezidentiale de asistenta sociala pentru persoanele adulte cu dizabilitati (institutionalizate) coordonate de MMPS prin Autoritatea Nationala pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilitati, Copii si Adoptii.

Fata de rata de 3,85% persoane cu dizabilitati la 100 de locuitori, calculata la nivelul Romaniei, regiunile Sud-Vest Oltenia, Sud-Muntenia si de Nord-Vest inregistrau cele mai mari rate, respectiv 4,93%, 4,37% si 4,22%.

Pe judete/municipii, numarul cel mai mare de persoane cu dizabilitati se inregistra in municipiul Bucuresti (72.811 persoane) urmat de judetul Prahova (38.061 persoane), iar cel mai mic numar se inregistreaza in judetul Covasna (6.371 persoane).

Conform Legii nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilitati, republicata, tipurile de handicap sunt: fizic, vizual, auditiv, surdocecitate, somatic, mintal, psihic, HIV/SIDA, asociat, boli rare.

Din centralizarea datelor pe grupe de varsta a rezultat ca 53,23% erau persoane intre 18 si 64 ani (417.221 persoane) si 46,77% aveau peste 65 ani (366.619 persoane).

Numarul persoanelor cu handicap grav reprezenta 39,95% din total (fata de 39,39% la 30 iunie 2019), cele cu handicap accentuat 48,65% (fata de 49,39% la 30 iunie 2019) iar cele cu handicap mediu si usor 11,40% (fata de 11,22% la 30 iunie 2019)

Numarul institutiilor publice de asistenta sociala pentru persoanele adulte cu dizabilitati la finele lunii iunie 2020 era de 506 (499 la 30 iunie 2019), dintre care: 448 rezidentiale (435 la 30 iunie 2019) si 58 nerezidentiale - de zi (64 la 30 iunie 2019).

Aproximativ doua treimi (62,72%) din institutiile rezidentiale publice pentru persoanele adulte cu dizabilitati erau centre de ingrijire si asistenta (30,58%), avand 6.693 de beneficiari, si locuinte protejate (32,14%), avand 1.038 de beneficiari. Acestia reprezentau 44,45% din numarul total de 17.391 persoane aflate in institutiile rezidentiale.

Un numar semnificativ de beneficiari exista si in cele 56 de centre de recuperare si reabilitare neuropsihiatrica, respectiv 5.206 persoane (29,94%).

Din cele 448 institutii publice rezidentiale de asistenta sociala pentru persoanele adulte cu dizabilitati, 92 erau centre cu peste 50 de beneficiari. Aceste centre se afla in proces de restructurare, subliniaza reprezentantii MMPS.

Citeste si:

Cum si-a recuperat permisul un sofer cu Porsche, prins cu peste 130 km/h in localitate: "Sunt o persoana cu dizabilitati. Mergeam la spital cu o urgenta"
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 2250 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
10 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Traiannn, Primul symptôme a unei persoane suferind de trouble

troubles psychologiques este de a considera pe ceilalti nebuni ....asta pentru cultura ta de doctor..😁😂 !
Apropos...la ce parking garezi masinile sa vin sa-ti dau doi lei...

https://psychotherapie.ooreka.fr/comprendre/troubles-psychologiques

https://dexonline.ro/definitie/impostor

 

Printre ei se afla si Otto De RO cu dizabilitati intelectuale

...

 

Handicapul tau este obsesia paranoica intratabila .

Poate nici nu mai trebuie alta verificare decat citirea

postarilor tale.

Traiann....DOCTORE, diploma ai cumparat-o sau ai

luat-o pe pile ! Ai vechime si tu pe ziare ,ca TROLL PUPINCURIST, si mai sunt si alti doctori ca tine ce posteaza pe ziare... si chiar Genii ale omenirii, ce fac morala Presedintelui Romaniei si dau Indicatii Prim.Ministru ...direct de pe ziare.com si chiar vorbesc la téléphone cu Presedintele ...
La Casa de Nebuni toti sunt considerati VIP😂😁🤣
asteptam sa vina pe cei ce spuneau ca vaccinul este in currs de comercializare in Elvetia si antidotul gata a fi distribuit OMENIRII elvetia salveaza Planeta iar cel ce este MIEZUL Elvetiei este ...MOS.GERILA, MacacGiGigi etc...impostorul cu peste 100 de conturi....
"Prinde orbul scoate-i ochii" jhajajaja😂😁😄

Ma indoiesc . As dori reverificarea TUTUROR acestor handicapati ;

in Romania coruptia medicala este MARE, vezi numarul de

concedii medicale acordate in ultimi doi ani.

Bine'nteles ca de la verificare TREBUIE excluse

persoanele cu handicapuri evidente ( membre extirpate,

paralizii partiale sau totale, orbiri definitive ).

 

Banuiesc ca jumate din ei sunt falsi handicapati. Si noi ne

rupem spinarile ca sa platim niste escroci. Procentual, cati sunt in alte tari in aceleasi grupe de handicap ??? Daca am sti, ne-am putea lamuri cati sarlatani ne iau banii degeaba. Nu numai ca-i platim pe parlamentari, nu numai ca platim unor derbedei pensii speciale de 15.000 E/luna, nu numai ca platim kgb-istului Dorneanu salariu de 50.000 lei/luna ca sa ne nenoroceasca, mai platim si tot felul de escrocherii pe care le-au facut unii in statul roman: asa zisii handicapati, ajutoare sociale la toti puturosii (animale sanatoase care pur si simplu nu vor sa munceasca), la primarii in sate care au 3.000 de locuitori dar 23 de posturi in primarie, tot felul de institutii fantoma, peste tot suntem furati. Cum sa ne dezvoltam ca tara ???? Victimile in Romania sunt cetatenii normali, cei care muncesc si produc plus-valoare. Cum reusim sa scapam de mizeriile pe care ni le-au pus ceilalti in spinare ???? Partea rea a societatii controleaza si exploateaza in acest moment partea buna a societatii.

Derbbedeule esti o proostituata online ai mintea contaminata cu

esccremente. Fa o comparatie intre Dicktatorul klaus si dictatorul Ceausescu, inte cetatenii romanii inainte de '89 si romanii tai din 2020. Ce face tranttorul tau...vinde minore pentru capitalisti, face traficare de munca vanzand romanii bucata cu bucata la suprapret, a adus RO in toate crizele posibile (economica,financiara,politica, sanitara,s.a.m.d) De ce nu-ti schimbi si tu sexul ca Darius acum femeie (Daria Bulzan) sau altii ???!!!
Nu te mai ascunde aici online.

Ai luat-o pe urmele psihopatului scatologic...

...care-și spune - intre altele - "bizon".
Eu te știam doar de troll...

Am o "oarba" in cartier care ar trebui sa figureze in cartea ...

recordurilor, atat de bine reuseste sa mearga in fiecare zi unde are nevoie, incat poti sa juri ca vede perfect !!!
dar, conform spuselor "oarbei", daca a lucrat intr-un cabinet de oftalmologie, macar cu atat trebuia si ea sa se aleaga !!!
Peste 850.000 de romani FIGUREAZA ca ar avea dizabilitati, adica 3,85% din populatia Romaniei, dar numarul real al celor care CHIAR AU dizabilitati nu ajunge nici la 100.000, ceea ce reprezinta 0,50% din populatia Romaniei !!!
Restul sunt IMPOSTORI falsificatori, impreuna cu toate comisiile lui peste prajit compuse exclusiv din infrcatori, comisii care nu atesta handicapul nici daca solicitantul nu are nici maini si nici picioare, daca face greseala sa nu le achite SPAGA !!!
Aceasta este ROMANIA REALA, iar noi ne intrebam ca retardatii cum se face ca nu mai sunt bani la buget de trebuie cacatzu sa imprumute continuu tara miliarde si zeci de miliarde de EURO, desi nu avem nici o investitie relevanta !!!

 

Aș sugera redacției să facă mai mult decat o inșiruire

a datelor statistice prezentate de MMPS.
Ar fi interesant de știu:
- cate persoane beneficiază de scutire de impozit, și facilități la telefon.
- Cați din aceștia sunt pensionari.
- Cați pensionari au beneficiat de pensie mai mare și varstă redusă datorat gradului de handicap?
- Cați beneficiari ai pensiilor pt. magistrați sunt persoane cu handicap?
- Cați beneficiari de pensii militare sunt persoane cu handicap?
Gata. Vă mai gandiți și mai săpați.
Certificatele le dau DGASPC-urile care sunt in subordinea ??? Prefectului deci a Guvernului. Cine poate dispune o verificare?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor