Cazul politistilor desfigurati in bataie in 2019: peste 6 ani de inchisoare pentru agresori. "A apasat pe tragaci, dar incarcatorul era gol"

Marti, 01 Iunie 2021, ora 14:57
5225 citiri
Cazul politistilor desfigurati in bataie in 2019: peste 6 ani de inchisoare pentru agresori. "A apasat pe tragaci, dar incarcatorul era gol"
Cei doi politisti au fost aproape linsati in timpul interventiei din 2019 FOTO Facebook/ Europol

Dupa mai bine de doi ani de la cazul in care doi politisti au fost aproape desfigurati de catre doi frati de etnie roma, suspectati ca se ocupa cu furtul de animale din Calina-Prudeni, judetul Valcea, agresorii au fost condamnati la inchisoare.

Potrivit unui comunicat din partea Europol, cei doi au fost condamnati definitiv de instantele din Romania la sase ani de inchisoare si vor trebui sa plateasca daune de peste 45.000 de euro.

In 2019, doi politisti din Valcea au fost la un pas de a fi linsati de un clan de romi, dupa ce au urmarit noaptea, in trafic, o duba suspecta, pe care au incercat sa o opreasca folosind armamentul din dotare.

Unul dintre agresori a pus pistolul la cap politistului. Din fericire incarcatorul era gol

"Se intampla in seara zilei de 19 noiembrie 2019, cand colegii nostri, Razvan si Marius din cadrul IPJ Valcea- Posturile de Politie Ionesti si Olanu, urmareau in trafic in localitatea Calina, Comuna Prundeni, o autoutilitara in care se aflau doua persoane de etnie rroma, cunoscute cu antecedente penale. Dupa somatiile legale, colegii nostri au executat 12 focuri de arma, fara a fi inregistrate victime. Ulterior, autoutilitara a oprit in fata locuintei agresorilor, unde impreuna cu ceilalti membrii ai familiei i-au lovit cu brutalitate pe cei 2 politisti, deposedandu-i de armamentul si munitia din dotare, respectiv de 2 pistoale si 2 incarcatoare, i-au sechestrat, iar romii le-au pus pistoalele la tampla. Unul dintre agresori chiar a apasat pe tragaci, dar din fericire incarcatorul era gol, din timpul urmaririi", a mentionat Europol.

Potrivit sursei citate, in urma conflictului, cei doi politisti s-au ales cu rani grave, insemnand traumatisme cranio-faciale, fractura piramida nazala si arcada.

"In sentinta data in apel, acestia au fost condamnati definitiv la sase ani si jumatate, pentru ultraj, lipsire de libertate si nerespectarea armelor si munitiilor, fiind pastrata decizia primei instante de judecata. Desi au primit fiecare, in total, 15 ani, pedepsele au fost contopite si a rezultat doar cate sase ani si jumatate de inchisoare, dintre care au petrecut deja, dupa gratii, aproximativ un an si jumatate in arest preventiv.

Totodata, instanta i-a obligat pe agresori sa plateasca drept daune morale colegilor nostri pentru traumele suferite: traumatisme cranio-faciale, fractura de piramida si de arcada, suma de 230.000 de lei. De asemenea, timp de cinci ani dupa ce vor iesi din inchisoare, agresorii nu au voie sa detina, sa poarte si sa foloseasca orice categorie de arme, dar nici sa comunice ori sa se apropie de cei doi politisti, de familiile sau locuintele acestora", mai noteaza Europol.

Eveniment Quarterly Report

”Eu nu am văzut în viaţa mea atâţia bani la un loc” Marcel Ciolacu se arată șocat de mita primită de baronul Dumitru Buzatu
”Eu nu am văzut în viaţa mea atâţia bani la un loc” Marcel Ciolacu se arată șocat de mita primită de baronul Dumitru Buzatu
Premierul şi preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a comentat mita pe care preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost prins în flagrant primind-o, el spunând că nu a văzut...
Lider PSD, despre mita primită de Dumitru Buzatu: ”Ireale imaginile, nu credea nimeni că în România anului 2023 se mai poate întâmpla aşa ceva”
Lider PSD, despre mita primită de Dumitru Buzatu: ”Ireale imaginile, nu credea nimeni că în România anului 2023 se mai poate întâmpla aşa ceva”
Senatorul Robert Cazanciu (PSD), a declarat luni, despre flagrantul preşedintelui Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, că imaginile apăarute în spaţiul public sunt ireale şi că nu...
#politisti agresati, #romi, #politisti batuti Valcea, #agresori politisti, #inchisoare agresori politie , #stiri sociale