Povestea tinerei din România care candidează pentru parlamentul german

Joi, 23 Septembrie 2021, ora 09:57
3319 citiri
Povestea tinerei din România care candidează pentru parlamentul german
Tânăra s-a mutat la 13 ani în Berlin FOTO dw.com

O tânără din România, care s-a mutat în Germania când avea 13 ani, candidează pentru parlamentul german. Ana Maria Trăsnea este candidată din partea social democraților, arată dw.com.

Tânăra merge din ușă în ușă pe la românii din Berlin, ea susține că e foarte important pentru ea să păstreze contactul cu oamenii din sector.

Ana Maria s-a născut în Piatra Neamț și s-a mutat în Berlin la 13 ani, și la școală a trecut prin experiențe de bullying și agresiuni rasiste. Provine dintr-o familie modestă, scrie dw.com.

Activități politice și sociale pe durata liceului

Își amintește că nu avea prieteni adevărați în timpul liceului. Cu toate acestea, a devenit una dintre cele mai bune eleve de la ea din clasă, motiv pentru care a fost considerată de colegii săi nemți tocilară.

A început însă să câștige respectul celor din jur după ce s-a implicat în activități politice și sociale pe durata liceului. Și astfel a intrat în PSD în 2013, când a dat examenele pentru Bacalaureat.

În același timp, experiențele ei au sensibilizat-o pentru valori precum egalitatea, toleranța, solidaritatea și dreptatea și au determinat-o să devină reprezentanta elevilor și purtătoarea de cuvânt a școlii.

Cea mai tânără deputată

A intrat și în rețeaua germană "Școala împotriva rasismului - școala curajoasă" și a organizat schimburi de experință europene pentru elevi.

Ulterior, tânăra s-a înscris la studii culturale la Viadrina din Frankfurt și a lucrat în domeniul tineretului, la 22 de ani fiind aleasă cea mai tânără deputată a consiliului sectorului Treptow-Köpenick. Mai târziu, a lucrat în echipa ministrei pentru familie, Franziska Giffey.

Citește și:
Patru țări europene au în plan să legalizeze consumul şi vânzarea de canabis
Patru țări europene au în plan să legalizeze consumul şi vânzarea de canabis
Guvernul elveţian a aprobat planuri de legalizare a vânzării şi consumului de canabis în Zurich, într-un studiu menit să evalueze beneficiile sociale şi economice ale reglementării...
Fotbalistul de națională care are o iubită de vârsta fiicei sale FOTO
Fotbalistul de națională care are o iubită de vârsta fiicei sale FOTO
Un fost fotbalist la echipa națională, cu vechi ștate de plată în Liga 1, are o iubită nouă, care este de vârsta fiicei sale. Giani Kiriță (46 ani), ani buni căpitan la Dinamo și...
#tanara, #Germania, #tanara psd, #ana maria trasnea , #stiri sociale