Prefectul Capitalei: Cei care merg in cluburi sau la festivaluri trebuie sa prezinte la intrare dovada vaccinarii

Marti, 01 Iunie 2021, ora 10:36
2657 citiri
Prefectul Capitalei: Cei care merg in cluburi sau la festivaluri trebuie sa prezinte la intrare dovada vaccinarii
Dovada vaccinarii poate fi prezentata fie in format printat, fie in format electronic, dar si de pe telefon FOTO Pixabay

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anuntat ca persoanele care sunt vaccinate vor putea merge in cluburi, discoteci sau la festivaluri, dar vor prezenta la intrare dovada vaccinarii, fie in format printat, fie electronic. Responsabilitatea de a verifica existenta documentului revine organizatorului sau agentului economic, iar verificarea autenticitatii documentului va fi facuta de politisti, aleatoriu.

Alin Stoica a fost intrebat marti, la Antena 3, cum va fi facuta verificarea persoanelor vacccinate care vor merge in cluburi, discoteci sau la festivaluri.

"Cei care vor sa participe la astfel de evenimente trebuie sa aiba cu dumnealor dovada vaccinarii, fie in format printat, fie in format electronic, o pot prezenta de pe telefon. Simpla verificare a existentei acestui document o face persoana care asigura accesul in incinta, adica organizatorul sau agentul economic este responsabil sa verifice ca toti cei care intra poseda un astfel de document si fac dovada ca il au.

Veridicitatea acestuia va putea fi verificata de organele de control, de exemplu, Politia poate veni intr-un club si sa verifice aleatoriu participantii si sa verifice daca documentele pe care acestia le au sunt valabile. Exista o baza de date cu vaccinarea si pot fi verificati oricand", a explicat prefectul Alin Stoica.

Masurile de relaxare a restrictiilor, adoptate saptamana trecuta de Guvern, se aplica incepand de astazi, 1 iunie. Acestea vizeaza renuntarea la masca de protectie in birourile unde lucreaza cel mult cinci persoane, toate vaccinate, redeschiderea spatiilor de joaca si a piscinelor din interior. Totodata, creste gradul de ocupare la hotelurile de pe litoral si numarul de participanti la evenimentele culturale sau artistice organizate in aer liber.

Este permisa desfasurarea activitatii in baruri, cluburi, discoteci si sali de jocuri, in intervalul orar 5,00-24,00, cu participarea publicului pana la 50% din capacitatea maxima a spatiului, daca incidenta cumulata la 14 zile a cazurilor din judet/localitate este mai mica sau egala cu 3/1.000 de locuitori. Participarea este permisa doar pentru persoanele care sunt vaccinate impotriva virusului SARS-CoV-2 si pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#prefectul capitalei, #alin stoica, #cluburi, #festivaluri, #dovada, #vaccinare , #stiri sociale