Premierul Florin Citu anunta ca aproape o suta de mii de copii au fost imunizati. "Toata familia trebuie sa fie vaccinata pentru a scapa de aceasta pandemie"

Marti, 22 Iunie 2021, ora 13:18
1626 citiri
Premierul Florin Citu anunta ca aproape o suta de mii de copii au fost imunizati. "Toata familia trebuie sa fie vaccinata pentru a scapa de aceasta pandemie"
Premierul Florin Citu, ministrul Educatiei Sorin Cimpeanu si coordonatorul campaniei de vaccinare Valeriu Gheorghita, sedinta pe tema beneficiilor vaccinarii copiilor FOTO: captura Facebook/ Guvernul Romaniei

Premierul Florin Citu, ministrul Educatiei Sorin Cimpeanu si coordonatorul campaniei de vaccinare Valeriu Gheorghita au participat marti, 22 iunie, de la ora 13.00, la o sedinta pe tema beneficiilor vaccinarii copiilor.

"As vrea sa dezbatem beneficiile, sa intelegem de ce elevii sau parintii au reticente. Este vorba despre segmentul de varsta 12-15 ani. Sustin vaccinarea populaiei", a declarat premierul Florin Citu.

"Sunt 98,134 de minori cu varste intre 12 si 17 ani care s-au vaccinat", a spus Citu.

Declaratiile premierului Florin Citu:

- dintr-un raprot 45,5% dintre elevi considera ca e important sa se vaccineze

- populatia eligibila daca se vaccineaza, nu ar trebui sa mai vorbim despre valul 4, nu avem niciun motiv sa avem valul 4 in Romania, nu semnificativ, pentru ca avem vaccin si daca ne vaccinam nu avem acest val

-OMS a anuntat deja ca varinta Delta se raspandeste

-daca alegeti sa va vaccinati acum, va vaccinati pentru siguranta dvs. si a familiei dvs.

- o cerinta foarte mare a fost de a redeschide in zonele rurale targurile, talciocurile si vom putea sa facem acestu lucru pentru ca lumea se vaccineaza

- am dus vaccinul cam peste tot, avem caravane care merg in zone rurale, in aeroporturi, in gari, am vazut si in lanul de lavanda, la intrarea pe plaja vom avea

- functioneaza aceasta campanie de vaccinare, numarul pacientilor din ATI a scazut

- vorbim de minori, deiciza este a parintilor si a tutorilor, dar trebuie sa fie o decizie informata

- toata familia trebuie sa fie vaccinata pentru a scapa de aceasta pandemie

Premierul Florin Citu, ministrul Educatiei Sorin Cimpeanu si coordonatorul campaniei de vaccinare Valeriu Gheorghita vor participa marti, 22 iunie, de la ora 13.00, la o sedinta pe tema beneficiilor vaccinarii copiilor.

"Participare, alaturi de ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghita, si vicepresedintele CNCAV, Andrei Baciu, la o sedinta pe tema beneficiilor vaccinarii copiilor.

Participa si reprezentantii UNICEF, ai Consiliului National al Elevilor si Federatiei Nationale a Asociatiilor de Parinti", se arata in anuntul Guvernului.

Din 2 iunie, de cand in Romania a inceput vaccinarea si pentru categoriile de varsta 12-15 ani, s-au vaccinat anti-COVID peste 10.000 de adolescenti, conform datelor transmise luni de autoritati.

Romania este prima tara din Uniunea Europeana care a inceput vaccinarea copiilor cu varsta intre 12 si 15 ani.

Quarterly Report - Editia 4

De ce își face AUR campanie cu Mihai Viteazul, Vlad Țepeș sau Ștefan cel Mare: ”Vorbim de o caracteristică a național-comunismului”
De ce își face AUR campanie cu Mihai Viteazul, Vlad Țepeș sau Ștefan cel Mare: ”Vorbim de o caracteristică a național-comunismului”
Partidul AUR s-a consacrat de-a lungul timpului prin folosirea de figuri istorice și scenete cu voievozi pentru a-și face mesajul auzit. Mihai Viteazul, Vlad Țepeș și Ștefan cel Mare apar...
Orice vot pentru extremiști scade relevanța României în PE
Orice vot pentru extremiști scade relevanța României în PE
Toate planurile despre viitorul Europei depind de cum se va vota la alegerile pentru PE. Candidați și oameni de afaceri au discutat despre oportunități și provocări, la invitația Camerei de...
#vaccinare, #vaccinare copii, #Covid 19 , #stiri sociale