Primarul Sectorului 2, dupa demolarea chioscurilor de la metrou: "Vremea smecherilor intangibili apune". Ce sprijin li se ofera comerciantilor

Miercuri, 07 Aprilie 2021, ora 14:44
4356 citiri
Primarul Sectorului 2, dupa demolarea chioscurilor de la metrou: "Vremea smecherilor intangibili apune". Ce sprijin li se ofera comerciantilor
Desfiintarea chioscurilor de la metrou va continua si zilele viitoare.FOTO: Radu Mihaiu/Facebook

Primarul sectorului 2, Radu Mihaiu, anunta sprijin pentru comerciantii de la metrou, urmand a fi gasite solutii pentru ei. Primarul afirma ca cei mai multi dintre comercianti nu stiau ca "cei care i-au adus acolo au facut-o fara niciun drept". Radu Mihaiu a prcizat ca, dupa ce a discutat cu oamenii, cei mai multi au inteles situatia. "Cei care nu au inteles deloc si sunt in continuare foarte vocali sunt fix cei care au creat problema - liderii sindicali care luau caimacul afacerii ilegale", a transmis primarul.

"Azi am inceput demolarea chioscurilor ilegale in statia de metrou Stefan cel Mare. Aplicam Legea, sfidata si bagata sub pres de prea mult timp de catre "intangibilii" vechiului sistem. Administratia Domeniului Public si Politia Locala din Sectorul 2 coordoneaza actiunea de la metrou. Chioscuri construite fara autorizatie, ce pun in pericol siguranta calatorilor si care functioneaza pe baza unui contract expirat de 2 ani. Pentru orice om de buna credinta astfel de lucruri sunt inadmisibile, dar posibile de ani de zile pentru "smecherii" vechiului sistem. Smecheri ce trateaza metroul Bucurestean drept proprietatea lor privata. Smecheri ce se cred "stat in stat" si de neatins" a scris, miercuri, pe FAcebok, Radu Mihaiu.

Primarul a continuat: "Toti suferim din cauza lor - calatorii care sunt pusi in pericol, institutiile tarii care sunt vidate astfel de autoritate si sens, DAR cel mai mult sufera niste oameni care nu aveau de unde sa stie ca cei care i-au adus acolo au facut-o fara niciun drept".

"Am discutat cu acesti comercianti. Nu meritau sa fie pusi in aceasta situatie. Desi nu le-a convenit ca li s-a intrerupt activitatea, majoritatea au inteles. Ii ajutam sa isi stranga marfa. Ii ajutam sa isi transporte bunurile oriunde au nevoie. Cautam alternative pentru ei. Cei care nu au inteles deloc si sunt in continuare foarte vocali sunt fix cei care au creat problema - liderii sindicali care luau caimacul afacerii ilegale. Si care acum se chinuie din rasputeri sa blocheze actiunea. Aceeasi oameni care acum putin timp au blocat metroul pentru aceste afaceri fara drept. Nu ne vom opri, aplicam regulile care sunt valabile pentru toata lumea. Vremea "smecherilor" intangibili apune. Azi, in Sectorul 2 Legea e lege", a mai scris primarul.

A inceput daramarea chioscurilor ilegale de la metrou, in statia Stefan cel Mare

Patiile comerciale din statia de metrou Sefan cel Mare sunt demolate, in conditiile in care Metrorex a avertizat ca ar urma sa inceapa in aceasta saptamana procedurile de evacuare a acestor spatii - detinute de firma sindicatului - in conditiile in care termenul acordat pentru eliberarea acestora a expirat in 2 arilie.

Situatia in statia de metrou Stefan cel Mare a devenit tensionata, miercuri, din cauza masurilor luate de autoritati de a desfiinta spatiile comerciale din incinta.

Proprietarii magazinelor spun ca acest demers este un abuz.

Eveniment Quarterly Report

Haos la metrou. Un tren defect a rămas blocat în apropierea stației Gara de Nord
Haos la metrou. Un tren defect a rămas blocat în apropierea stației Gara de Nord
Probleme la metrou, vineri dimineața. Se intervine pentru debarcarea călătorilor după ce un tren s-a defectat în apropierea stației Gara de Nord. UPDATE 09.35 - Circulaţia trenurilor de...
Plățile cu numerar, restricționate în toate magazinele cash and carry: Care este noul plafon
Plățile cu numerar, restricționate în toate magazinele cash and carry: Care este noul plafon
Potrivit proiectului de lege publicat de Guvern, ce cuprinde măsurile fiscale, în magazinele cash & carry, plățile vor putea făcute în limita a 2.000 de lei cash. Până acum, românii puteau...
#magazine, #metrou, #desfiintare, #metrorex, #primar , #stiri sociale