Ultima explicatie a Primariei Capitalei privind haosul in trafic de pe Pasajul Ciurel: "Demolarea trotuarului face parte din proiect"

Joi, 01 Octombrie 2020, ora 13:12
7299 citiri
Ultima explicatie a Primariei Capitalei privind haosul in trafic de pe Pasajul Ciurel: "Demolarea trotuarului face parte din proiect"
Lucrari la podul Ciurel FOTO G4media.ro

Un trotuar de pe breteaua Pasajului Ciurel pe sensul Soseaua Virtutii-Splaiul Independentei este demolat, dupa ce imaginile filmate in urma cu mai multe zile aratau ca autobuzele STB erau fortate sa urce pe trotuar sau sa intre pe contrasens pentru a realiza virajul. Primaria Bucuresti a anuntat ca demolarea trotuarului face parte din proiect si nu este vorba despre o lucrare suplimentara.

Primaria Municipiului Bucuresti, condusa in prezent de Gabriela Firea, sustine ca lucrarile care se desfasoara in prezent la bretea fac parte din proiect si nu este vorba de lucrari suplimentare, noteaza Digi24.ro.

Potrivit Primariei, "in cadrul proiectului se realizeaza banda de extindere a Soselei Virtutii pe sensul Crangasi-Lujerului, conform planurilor pentru acest obiectiv. Breteaua B se va racorda la soseaua extinsa. Initial, breteaua era racordata fara aceasta extindere, temporar, pentru a se asigura functionalitatea Nodului pana la definitivarea lucrarilor de termoficare/canalizare".

Imaginile publicate de G4media.ro surprind noile lucrari la podul Ciurel, inaugurat pe 19 septembrie de Primaria Capitalei.

Brigada Rutiera a Politiei Romane a transmis, pe 23 septembrie, la solicitarea Ziare.com, ca administratia publica locala cauta solutii pentru a rezolva aglomeratia de pe podul Ciurel.

Podul Ciurel, cunoscut bucurestenilor drept "cel mai scump viraj la stanga" sau "pasajul care nu duce nicaieri", a fost inaugurat sambata, 19 septembrie, de Primaria Capitalei, iar criticile au continuat la adresa acestui obiectiv de infrastructura nefinalizat, in opinia specialistilor din domeniul infrastructurii.

In prezent, singura utilitate a constructiei incepute in timpul mandatului fostului primar Sorin Oprescu este ca face transferul de pe Splaiul Independentei pe Soseaua Virtutii. Chiar si asa, masinile raman blocate la capatul pasajului din cauza ca se sugruma circulatia de pe trei benzi pe una singura, fiind necesara interventia politistilor din Brigada Rutiera.

Pe de alta parte, la capatul podului, care ar fi trebuit sa fluidizeze circulatia pe bulevardul Iuliu Maniu prin asigurarea unei legaturi cu Autostrada A1, strada se opreste brusc in apropierea Lacului Morii, fara a avea o continuare asa cum era proiectat initial.

Proiectul cu care Șerban Huidu vrea să dea lovitura după 25 de ani de Cronică: ”Cred că îmi ajung”
Proiectul cu care Șerban Huidu vrea să dea lovitura după 25 de ani de Cronică: ”Cred că îmi ajung”
Cunoscutul realizator de televiziune Șerban Huidu a revenit recent la Prima TV cu un sezon nou de „Cronica cârcotașilor”, însă în planurile sale de viitor se numără un proiect aparte....
Cine sunt candidații "no name" pentru primăriile de sectoare. Calitățile pe care au mizat politicienii
Cine sunt candidații "no name" pentru primăriile de sectoare. Calitățile pe care au mizat politicienii
Notorietatea este o carte pe care partidele o joacă mereu când vine vorba de nominalizarea unui candidat nou pentru funcția de primar. Însă, în cazul campaniei pentru Primăria Generală, dar...
#podul ciurel, #Primaria Bucuresti, #trotuar, #demolare, #proiect , #stiri sociale