Primăria Capitalei aplică noi tratamente de dezinsectie si deratizare împotriva țânțarilor

Miercuri, 28 Iulie 2021, ora 10:26
1514 citiri
Primăria Capitalei aplică noi tratamente de dezinsectie si deratizare împotriva țânțarilor

Primăria Capitalei, prin Compania Municipală Eco Igienizare București, demarează astăzi, 28 iulie 2021, aplicarea celui de-al treilea tratament de combatere a larvelor de țânțari.

Se va interveni pe lacurile aflate în administrarea Primăriei Municipiului București, respectiv Lacul Herăstrău, Cișmigiu, Tineretului, Tei, Circului, Floreasca, Carol, Băneasa, Național, Străulești, Grivița, precum și lacul din Parcul Mogoșoaia.

Operațiunile, în imediata apropiere a malurilor de lac

Operațiunile se vor desfășura în zonele din imediata apropiere a malurilor de lac sau în zonele cu vegetație dezvoltată în interiorul lacurilor, în zonele de mică adâncime a apei.

După finalizarea acestui tratament, CMEIB S.A. va mai desfășura alte nouă tratamente de combatere a larvelor de țânțari până la finalul anului. Substanța biocidă folosită pentru combaterea larvelor de țânțari este VECTOBAC. Aceasta este aprobată de Ministerul Sănătății și nu pune în pericol fauna și flora de pe malurile lacurilor.

De asemenea, se află în desfășurare aplicarea celui de-al cincilea tratament pentru combaterea țânțarilor adulți pe tot perimetrul Municipiului București, conform planificărilor PUA 2021. Substanța folosită pentru combaterea țânțarilor adulți este MICROSIN, substanță biocidă aprobată de Ministerul Sănătății.

Cu câte utilaje se intervine

Astfel, angajații CMEIB S.A. intervin cu 12 utilaje de mare capacitate de tip ultra low volume (ULV) și cu 6 autoutilitare Dokker, dotate cu atomizoare portabile de tip fogger. Acțiunile de combatere a țânțarilor adulți se realizează în intervalul orar 22.00 – 5.00.

Intervențiile operatorilor CMEIB S.A. presupun acțiuni zilnice în spațiile deschise de pe domeniul public și privat al Municipiului București, după cum urmează:

· spațiile verzi de pe aliniamentele stradale;

· spații deschise din domeniul public și privat al PMB (ex. parcuri, spații verzi aferente blocurilor);

· locuri de agrement, terenuri de sport;

· cimitire;

· terenuri ale instituțiilor publice locale, inclusiv depouri, parcări publice;

· teren aferent imobilelor cu spații destinate locuințelor colective – asociații de proprietari/locatari, cămine studențești, cămine de elevi, locuințe sociale, parcări de reședințe;

· piețe și târguri agroalimentare;

· alte spații din interiorul spațiilor deschise din domeniul public și privat al Municipiului București.

Citeste si:
Incendiu uriaș într-un parc din Craiova. Intervenție dificilă pentru pompieri VIDEO
Incendiu uriaș într-un parc din Craiova. Intervenție dificilă pentru pompieri VIDEO
Un incendiu a izbucnit duminică, 19 septembrie, în Parcul Romanescu, din Craiova. Focul a fost localizat de pompieri. Pompierii itervin cu trei autospecialecu apă şi spună, acţiunea de...
Secretul lui Polichinelle: Klaus Iohannis anunță că îl susține pe Cîțu și va participa la Congresul PNL. "Îl încurajez pe Florin să continue"
Secretul lui Polichinelle: Klaus Iohannis anunță că îl susține pe Cîțu și va participa la Congresul PNL. "Îl încurajez pe Florin să continue"
Președintele Klaus Iohannis a anunţat că va participa, sâmbătă, 25 septembrie, la Congresul PNL în care se alege preşedintele formaţiunii. Acesta s-a poziționat clar cu privire la...
Sursa: Ziare.com
Comentarii