In ce masura va atinge Romania imunitatea colectiva pana la finalul lunii august. Anuntul primarului din Miercurea Ciuc

Marti, 25 Mai 2021, ora 11:34
2066 citiri
In ce masura va atinge Romania imunitatea colectiva pana la finalul lunii august. Anuntul primarului din Miercurea Ciuc

Romania nu va atinge imunitatea colectiva pana la finalul lunii august, sustine primarul din Miercurea Ciuc, Korodi Attila. Acesta sustine ca imunizarea merge "foarte prost" in zona rurala.

"Daca vorbim de 70% imunitate colectiva, este exclus. (...) In Romania, eu nu cred ca vom putea ajunge acolo cu acest ritm de vaccinare", sustine Korodi.

Acesta a declarat ca, in opinia sa, imunitatea colectiva nu va putea fi atinsa in Romania la finalul lunii august, asa cum si-au propus autoritatile.

"Daca vorbim de 70% imunitate colectiva, este exclus. Intrebarea este ce intelegem pana la urma prin imunitatea colectiva, pentru ca Malta a declarat ca a ajuns la 70% imunitate colectiva si a inceput sa aplice anumite masuri de relaxare mai profunde. In Romania, eu nu cred ca vom putea ajunge acolo cu acest ritm de vaccinare", a afirmat Korodi.

Indemnul catre primari

El considera ca indemnul adresat de presedintele Klaus Iohannis si premierul Florin Citu primarilor de la sate si din orasele mici sa mearga din poarta in poarta, pentru a convinge populatia sa se vaccineze, este bun, dar insuficient.

"Indemnul in sine este util, dar nu este de ajuns. Numai daca ne gandim la sincopele care au precedat decizia ca si medicii de familie sa poata fi parte a campaniei de imunizare arata ca, pana la urma, zona rurala nu a fost foarte eficient tintita. Trebuie mecanisme de abordare, trebuie vazut cum ajung echipele mobile sau maratoanele de vaccinare in zona rurala. Oamenii trebuie acolo nu numai fizic implicati in programele acestea, dar mai ales, daca nu exista o campanie de a explica foarte bine utilitatea acestor vaccinuri, nu vor fi eficiente nici abordarea si programele catre zona rurala", a explicat edilul.

Miercurea Ciuc este pe un loc fruntas la nivel national

Korodi a subliniat ca municipiul Miercurea Ciuc este pe un loc fruntas la nivel national, la vaccinarea anti-COVID.

"Am fost placut surprins ca municipiul Miercurea Ciuc se afla la nivel national intre municipiile resedinta de judet pe locul doi la procentaj al persoanelor care au primit cel putin o doza de vaccin, dar asta inseamna ca zona rurala adiacenta orasului Miercurea Ciuc sta foarte prost, cu rezultate si cu o acceptare a vaccinului foarte slaba", a completat el.

Citeste si:
Joaca de-a certificatul verde, între moft și crimă
Joaca de-a certificatul verde, între moft și crimă
În România nu funcționează nici conștiința responsabilității, nici cea a vinovăției. Singura forță motrice a elitelor politice rămâne interesul de grup și interesul personal. Acum...
Peste jumătate din români cred într-o conspirație COVID-19 a autorităților sanitare. Câți refuză complet vaccinarea BAROMETRU
Peste jumătate din români cred într-o conspirație COVID-19 a autorităților sanitare. Câți refuză complet vaccinarea BAROMETRU
În cel mai recent Barometru de Sănătate Publică, interpretarea sociologică a datelor, publicat de un centru de Cercetări Sociologice, reiese că cei mai mulți dintre români sunt adepții...
Comentarii
Te-o
rank 5
Pe ce se bazeaza Korodi Attila,primarul unui oras mic,sa faca