Probleme in doua centre de vaccinare din Timis: la Lugoj au fost calculate gresit dozele, iar la Deta au fost vaccinate 30 de persoane fara programare

Duminica, 24 Ianuarie 2021, ora 16:02
3022 citiri
Probleme in doua centre de vaccinare din Timis: la Lugoj au fost calculate gresit dozele, iar la Deta au fost vaccinate 30 de persoane fara programare
Foto: pixabay.com

Persoanele programate la centrul de vaccinare impotriva COVID-19 din municipiul Lugoj, judetul Timis, au fost sunate sa nu se prezinte pentru ca numarul dozelor de vaccin a fost calculat gresit.

Oamenii au fost informati ca vor fi reprogramati. De asemenea, la Deta au fost vaccinate 30 de persoane fara programare, cei care erau insa programati fiind sunati sa nu mai vina.

Subprefectul judetului Timis Mircea Bacala a declarat, pentru News.ro, ca la Lugoj au fost gresit calculate dozele de vaccin impotriva COVID-19.

"La Lugoj s-au calculat gresit dozele si au fost sunati cei nu au apucat sa se prezinte la vaccinare, acestia urmand sa fie reprogramati", a explicat Mircea Bacala.

La Lugoj functioneaza un centru cu vaccinare impotriva COVID-19 cu 3 fluxuri, dintre care un flux la Spitalul Municipal si alte doua fluxuri la Sala Sporturilor, aflata in imediata vecinatate a spitalului.

Subprefectul Mircea Bacala a declarat ca 30 de persoane fara programare au fost vaccinate la Centrul de vacinare impotriva COVID-19 de la Deta.

"Am vorbit cu directorul DSP Timis care la randul lui a luat legatura cu Spitalul Deta si cei de la spital au confirmat ca au vaccinat 30 de persoane care nu au fost programate. Pe cei care trebuia sa vina la vaccinare, i-au sunat ca vor fi anuntati telefonic cand sa vina, la o alta data", a declarat Mircea Bacala.

Subprefectul a spus ca nu exista parghii pentru a se aplica sanctiuni, dar ca organele de la Bucuresti au fost sesizate in acest caz.

Tot la centrul de vaccinare de la Spitalul orasenesc Deta a fost o alta situatie. Pe adresa Prefecturii Timis a fost trimisa o adresa potrivit careia pentru zilele de sambata si duminica nu exista personal pentru a participa la campania de vaccinare impotriva SARS-CoV-2. Subprefectul Mircea Bacala a luat legatura cu conducerea DSP Timis, care la randul ei a luat legatura cu managerul spitalului din Deta, iar astfel s-a rezolvat problema, fiind identificat personal pentru zilele de sambata si duminica.

La Timisoara functioneaza, in prezent, doar doua centre de vaccinare, unul la Spitalul CFR si al doilea la Iulius Town - un mall din oras. In judetul Timis sunt functionale 7 centre de vaccinare.

Oana Pellea: "Catedrala Neamului nu poate gazdui vaccinarea?" Raspunsul taios pe care l-a primit actrita

Medicul Virgil Musta raspunde la 43 de intrebari legate de vaccinul anti-COVID. Cand trebuie luata decizia finala privind imunizarea

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#vaccinare, #Timis, #lugoj, #deta, #programari, #doze, #vaccin , #stiri sociale