VIDEO Protest in Bucuresti fata de restrictiile anti-COVID, condus de senatoarea Diana Sosoaca. Manifestantii au ajuns la Palatul Cotroceni

Sambata, 20 Martie 2021, ora 16:51
16199 citiri
VIDEO Protest in Bucuresti fata de restrictiile anti-COVID, condus de senatoarea Diana Sosoaca. Manifestantii au ajuns la Palatul Cotroceni
Sute de persoane au luat parte la protest

Sute de persoane s-au adunat sambata in Bucuresti, fara a respecta regulile impuse de autoritati, multi dintre ei fara masca, si asta in ziua in care numarul de pacienti internati la ATI a fost unul record. Protestul din Bucuresti a fost condus de senatoarea Diana Sosoaca.

UPDATE 20.30: 100 de protestatari au ajuns in fata la Palatul Cotroceni. Manifestantii au fost insotiti de jandarmi.

UPDATE 18.45: Organizatorii manifestatiilor din Piata Victoriei si Piata Universitatii vor fi sanctionati contraventional pentru ca nu au luat masuri astfel incat sa nu fie depasit numarul maxim de 100 de participanti, informeaza Directia Generala de Jandarmi a Municipiului Bucuresti.

"Organizatorii activitatii vor fi sanctionati contraventional pentru ca nu au luat masurile necesare astfel incat sa nu permita depasirea numarului maxim de 100 de participanti si pentru ca nu au asigurat respectarea de catre acestia a celorlalte masuri de protectie sanitara, in conformitate cu prevederile HG 293 din 2021 privind prelungirea starii de alerta pe teritoriul Romaniei, emisa in baza Legii nr. 55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificarile si completarile ulterioare", se arata intr-un comunicat de presa, citat de Agerpres.

Conform sursei citate, participantii la aceste adunari publice care nu s-au conformat recomandarilor fortelor de ordine si nu au respectat masurile sanitare de protectie individuala prevazute de legislatie vor fi identificati si sanctionati in raport de prevederile legale incalcate.

Stirea initiala: Cei prezenti la protest au strigat in repetate randuri "Sosoaca, presedinte!" si i-au oferit buchete de flori. Senatoarea a tinut un discurs dur in care a acuzat atat resptrictiile impuse de catre guvern dar si presa, sustinand ca din cauza banilor oferiti televiziunilor copiii nu au beneficiat de marirea alocatiilor.

Intrebata daca va merge si la protestul de la Cotroceni, Diana Sosoaca a declarat ironica: "Auzi, ma intreaba daca merg la Cotroceni! Doar ca presedinte!".

La un moment dat ea le-a spus celor din fata ei: "Nu intru in PSD. Daca intru in PSD fac macel!"

Tot in Piata Victoriei au ajuns si Luis Lazarus, Adriana Bahmuteanu, dar si Amalia Belantoni.

"Jos dictatura medicala"

Unii dintre participanti au icoane si steaguri ale Romaniei inscriptionate cu "Dacii Liberi" sau imprimate cu simbolul lupului dacic.

In momentul in care ajung in zona din apropierea Guvernului, mai toti isi dau masca jos. In piata sunt prezenti oameni de toate varstele, au fost adusi inclusiv copii.

Pe baloanele aduse de protestatari este scris "Jos dictatura medicala". Protestul a fost aprobat, dar doar pentru un numar de 100 de participanti, motiv pentru care organizatorul a fost deja amendat pentru ca a incalcat limita de participanti.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Diana Sosoaca, #diana sosoaca aur, #proteste Bucuresti , #stiri sociale