Initiativa inedita in Covasna: ''Casatoreste-te intr-un supermarket''

Miercuri, 28 Aprilie 2021, ora 17:54
2214 citiri
Initiativa inedita in Covasna: ''Casatoreste-te intr-un supermarket''
Unul dintre initiatori spune ca numai in restaurantul familiei sale au fost anulate 136 de nunti FOTO/ Pixabay

Mai multi lucratori din domeniul HoReCa si organizatori de evenimente din municipiul Sfantu Gheorghe au initiat un protest inedit impotriva restrictiilor impuse de autoritati pentru limitarea raspandirii noului coronavirus, sub genericul "Casatoreste-te intr-un supermarket".

Acestia au inscenat o nunta intr-un supermarket din municipiu pentru a arata ca in aceste locuri este permis accesul unui numar mare de persoane, in timpul ce in restaurante, cafenele si alte locatii de acest gen numarul clientilor este limitat sau chiar interzis in localitatile in care incidenta cazurilor de COVID-19 depaseste 3 la mia de locuitori.

Dupa organizarea evenimentului acestia au postat fotografii pe Facebook, precum si cateva randuri in care si-au explicat gestul.

"Casatoreste-te intr-un supermarket. Acolo ai voie. Daca vrei sa-ti unesti destinul cu partenerul tau de viata nu o poti face la restaurante sau in salile special amenajate pentru asta, deoarece sunt inchise, iar organizarea de evenimente este interzisa. Cu toate acestea, poti face oricand acest lucru in orice centru comercial, respectand un set minim de masuri epidemiologice. Am dovedit noi ca se poate. Acolo orice se poate. Am organizat o nunta intr-un centru comercial din Sfantu Gheorghe cu tot ce trebuie: mireasa, mire, preot, martori si fotograf, in plus, ne-am ales si cu o multime de invitati. Muzica nu am cerut, dar am primit. Mentionam ca aceasta reprezentatie a comunitatii noastre nu a fost indreptata impotriva centrelor comerciale, ci mai degraba a avut scopul de a atrage atentia asupra nedreptatilor si inegalitatilor din sistem. Te poti cununa intr-un supermarket, dar ar fi mai bine si mai frumos sa faci acest lucru in spatiile in care toate conditiile sunt perfecte pentru acest eveniment extraordinar. Speram ca ordinea poate fi restabilita cat mai curand posibil si ca putem primi atat cuplurile indragostite, cat si pe cei indragostiti de gusturile bune", se arata intr-o postare aparuta pe paginile de socializare ale mai multor localuri din Sfantu Gheorghe.

Unul dintre initiatorii actiunii, Kovacs Gabor Aron a declarat ca afacerile intreprinzatorilor din domeniul HoReCa si din industria organizatorii de evenimente au fost foarte afectate din cauza masurilor luate in contextul pandemiei, aratand ca numai in restaurantul familiei sale au fost anulate 136 de nunti, plus alte evenimente.

"A fost un protest, nu a fost o nunta reala, dar noi, cei din aceste domenii, nu am putut lucra in timpul pandemiei si ne-am gandit ce putem face, pentru ca intr-un mall sau supermarket pot intra 3.000-4.000 de oameni, dar la noi in restaurant nu pot veni mai mult de 30 de persoane, nu mai spun 200. Noi nu am vrut sa facem rau supermarketurilor, pentru ca stim ca toata lumea o duce greu, dar am vrut sa aratam ca si noua ne e foarte greu si ce fel de legi avem in Romania (...) Am pierdut o gramada de bani, angajati care nu au mai putut lucra. Numai noua ni s-au anulat 136 de nunti de cand a inceput pandemia, plus botezuri, minirevelioane, revelioane si alte evenimente", a declarat Kovacs Gabor Aron.

S-a dat startul la Programul Electric UP 2. Ce sumă vor primi IMM-urile și firmele din domeniul HoReCa pentru a instala fotovoltaice
S-a dat startul la Programul Electric UP 2. Ce sumă vor primi IMM-urile și firmele din domeniul HoReCa pentru a instala fotovoltaice
Programul Electric UP 2, în baza căruia întreprinderile mici şi mijlocii şi firmele din domeniul HoReCa pot beneficia de un ajutor de până la 150.000 de euro, pentru instalarea de panouri...
Protest la Agenția Națională pentru Sport. Ce revendică sindicaliștii
Protest la Agenția Națională pentru Sport. Ce revendică sindicaliștii
Sindicatul Naţional Tineret şi Sport organizează, marţi, un miting de protest la Agenţia Naţională pentru Sport. Sindicatul precizează că scopul acestei adunări publice îl constituie...
#protest, #Covasna, #nunti, #HORECA, #supermarket , #stiri sociale