Ramona Strugariu, despre Olivia Steer: Este o amenințare pentru sănătatea publică. Mă voi gândi foarte serios ce căi există pentru a putea fi oprită

Luni, 20 Septembrie 2021, ora 18:44
10863 citiri
Ramona Strugariu, despre Olivia Steer: Este o amenințare pentru sănătatea publică. Mă voi gândi foarte serios ce căi există pentru a putea fi oprită
Europarlamentarul Ramona Strugariu și antivaccinista Olivia Steer

Europarlamentarul USR-PLUS Ramona Strugariu a reacționat extrem de dur la postarea făcută duminică, pe Facebook, de cunoscuta activistă antivaccin Olivia Steer. Strugariu consideră ca afirmațiile fostei vedete tv reprezintă o amenințare pentru sănătatea publică.

Olivia Steer a publicat o adevărată instigare la nerespectarea recomandărilor medicale.

"A venit din nou acea perioadă specială a anului, cînd iar nu îmi fac mamografie, nici test Papanicolau, nici nu port fundițe roz.

#de_14_ani #nici_mie_nu_mi_e_frica", a scris Steer pe Facebook.

Cu alte cuvinte, ea afirmă că nu își face mamografie și nici test Papanicolau, două dintre investigațiile esențiale pentru depistarea la timp a cancerului la sân și a celui de col uterin, boli care ucid anual mii de femei din România.

Europarlamentarul Ramona Strugariu atrage atenția asupra acestui gen de atitudine care se opune recomandărilor medicale.

"În fiecare an mor peste 2000 de femei în România din cauza cancerului de col uterin, iar peste 80% dintre cancerele la sân sunt descoperite foarte târziu, în stadii în care vindecarea nu mai e posibilă, ci doar o prelungire a supraviețuirii. Asta se întâmplă tocmai pentru că nu avem un ecosistem medical bazat pe prevenție, pentru că nu avem suficientă educație pentru sănătate, pentru că mai avem atât de multe de făcut aici, iar vocea fiecărui potențial multiplicator de mesaj din spațiul public ar trebui să ajute acest demers.

Suntem pe locul întâi în Europa la mortalitatea cauzată de cancerul de col uterin – iar pentru asta există vaccin.

A venit acea vreme specială a anului în care aş vrea să îi spun Oliviei Steer că eu o consider o amenințare pentru sănătatea publică şi că mă voi gândi foarte serios ce căi există, dacă există, pentru a putea fi oprită. Şi că ce face ea este o ofensă, pur şi simplu, la adresa victimelor acestor boli cumplite, pentru care o lume întreagă caută soluții.

E acea perioadă specială a anului în care mai vreau să îi spun Oliviei că am trecut, la rândul meu, prin nişte spaime legate de un potențial astfel de diagnostic. Iar singurul lucru care m-a ajutat a fost faptul că am fost la medic şi am făcut investigații complete, cu tot cu mamografie şi Papanicolau şi că sunt recunoscătoare pentru că există astfel de posibilități de investigare medicală şi pentru tot progresul ştiinței. Fac astfel de investigații anual.

E, în sfârşit, acea perioadă specială a anului în care vreau să mărturisesc că, dacă până astăzi, am mai avut mici strângeri de inimă gândindu-mă să o cataloghez în vreun fel, cu fabulațiile ei alternative cu tot, astăzi aş vrea să îi spun că o consider o imbecilă. Şi un pericol. Şi să le rog pe acele femei care ajung să îi citească pagina să meargă la medic, să îşi facă analize şi controale periodice, să fie responsabile şi să îşi ocrotească viața, în pofida sfaturilor Oliviei. Vă mulțumesc pentru că faceți asta", a scris Ramona Strugariu pe pagina sa de Facebook.

#Ramona Strugariu, #Olivia Steer, #antivaccinisti, #europarlamentar , #stiri sociale