Rata de infectare COVID a depășit 2,5 la mia de locuitori în București. Indicatorul continuă să crească vertiginos

Luni, 20 Septembrie 2021, ora 11:13
4732 citiri
Rata de infectare COVID a depășit 2,5 la mia de locuitori în București. Indicatorul continuă să crească vertiginos
Rata de infectare a depășit 2,5 în Capitală FOTO Pixabay

Rata de infectare în Capitală a ajuns luni, 20 septembrie, la 2,57. Anunțul a fost făcut de Antonela Ghiță, subprefect de București.

Conform datelor transmise Prefecturii de către DSP București, rata de infectare în Capitală a urcat luni la 2,57, față de 2,44 la mia de locuitori cu o zi în urmă.

În Capitală incidența cazurilor COVID-19 la mia de locuitori a trecut vineri, 17 septembrie, de pragul de 2.

Printre restricții se numără:

-Competițiile sportive se pot desfășura cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, cu asigurarea unei distanțe de minimum 1 metru între persoane.

- organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă a spațiului și cu purtarea măștii de protecție.

-organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale sunt permise numai cu participarea a cel mult 2.500 de spectatori și cu purtarea măștii de protecție. Pot participa doar cei vaccinați, cei testați sau cei trecuți prin boală, conform descrierii de mai sus.

-se interzic activitățile recreative și sportive desfășurate în aer liber cu participarea a cel mult 30 de persoane care nu locuiesc împreună.

-se permite organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.) cu un număr de participanți de maximum 150 de persoane în exterior sau de maximum 100 de persoane în interior. La stabilirea numărului de persoane în exterior și/sau în interior nu sunt luate în calcul persoanele care au vârsta mai mică de 16 ani.

-se permite organizarea de evenimente private (nunți, botezuri) cu un număr de participanți de maximum 300 de persoane în interior și cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană. Pot participa doar cei vaccinați, cei testați sau cei trecuți prin boală, conform descrierii de mai sus.

-se permite organizarea de conferințe cu un număr de participanți de maximum 150 de persoane în interior, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, cu purtarea măștii de protecție și cu respectarea normelor de sănătate publică stabilite în ordinul ministrului sănătății.

-se permite organizarea de mitinguri și demonstrații cu un număr de participanți de maximum 100 de persoane, cu respectarea următoarelor măsuri:

a) purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, de către toți participanții;

b) dezinfectarea obligatorie a mâinilor, pentru toate persoanele care sosesc în spațiul în care se desfășoară mitingul sau demonstrația;

c) menținerea distanței fizice de minimum 1 metru între participanți și asigurarea unei suprafețe de minimum 4 mp/ persoană, acolo unde este posibil;

d) dezinfectarea mâinilor persoanelor care distribuie eventuale materiale pe perioada desfășurării mitingului sau a demonstrației;

e) aplicarea regulilor de igienă colectivă și individuală pentru prevenirea contaminării și limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2;

activitatea în baruri, cluburi și discoteci este permisă fără a depăși 70% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5:00-2:00.

activitatea operatorilor economici care administrează săli de jocuri este permisă fără a depăși 70% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5:00-2:00.

Citește și:
Nereguli grave descoperite de ANPC în magazinele și restaurantele din centrul Capitalei: produse expirate, insecte vii și mizerie
Nereguli grave descoperite de ANPC în magazinele și restaurantele din centrul Capitalei: produse expirate, insecte vii și mizerie
Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a anunțat că a dat amenzi de 188.000 de lei în urma controalelor la operatorii economici de alimentaţie publică din zona Pieţei...
Zeci de localități, fără energie electrică, în Prahova. Ce măsuri se iau în București
Zeci de localități, fără energie electrică, în Prahova. Ce măsuri se iau în București
Vremea rea a făcut ravagii în județul Prahova. Potrivit autorităților, zeci de localități au rămas fără energie electrică. ”În prezent, din cauza fenomenelor meteo deosebite, sunt...