Raton capturat de Poliția Animalelor în curtea unui constănțean. Unde a ajuns exoticul animal

Joi, 04 Noiembrie 2021, ora 17:36
3387 citiri
Raton capturat de Poliția Animalelor în curtea unui constănțean. Unde a ajuns exoticul animal
Ratonul este într-o stare foarte bună FOTO News.ro

Poliţişti de la Protecţia Animalelor Constanța au fost solicitați de un cetățean care a găsit un raton în curtea casei sale . Animalul a fost prins şi se află la Microrezervaţia din Constanţa.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Judeţene Constanţa, poliţişti din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor au fost sesizaţi de un bărbat despre faptul că, la locuinţa sa din municipiul Constanţa, se află un raton.

"Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, unde au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, fiind demarate verificări în cauză. Totodată, a fost solicitată prezenţa specialiştilor din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa, în vederea capturării, transportării şi adăpostirii animalului”, a transmis IPJ Constanţa.

Raluca Grigore, muzeograf la secţia Microrezervaţie şi Păsări Exotice din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa, a declarat, joi, pentru News.ro, că starea de sănătate a ratonului este una bună, el fiind plasat 21 de zile în carantină la Microzervaţie.

"Ratonul este într-o stare foarte bună, nu avea nimic să fie bolnav sau afectat în vreun fel. Am reuşit împreună cu colegii mei să îl prindem şi împreună cu Poliţia Animalelor l-am adus la Microrezervaţie şi va rămâne aici. Noi mai avem încă patru exemplare. Pe acesta l-am pus separat pentru că politica instituţiei prevede ca un animal nou adus să fie ţinut în carantină timp de 21 de zile pentru a nu ne pune animalele noastre în pericol, nu ştim dacă e purtător de virus sau de bacterie”, a explicat Raluca Grigore.

Ea a precizat că după cele trei săptămâni acest raton va face cunoştinţă cu ceilalţi ratoni aflaţi la Microrezervaţie şi va rămâne cu aceştia dacă nu vor exista lupte între ei, iar în caz contrar, ratonul va sta separat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Amenințări cu arma în Constanța. Un șofer a scos pistolul din cauza șicanărilor în trafic
Amenințări cu arma în Constanța. Un șofer a scos pistolul din cauza șicanărilor în trafic
Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au anunţat că poliţiştii din Eforie au fost sesizaţi, joi seara, cu privind la faptul că în timp ce se deplasa cu...
Un service auto a deviat cursul unei ape dintr-un sat din județul Constanța. Cum a fost descoperit totul
Un service auto a deviat cursul unei ape dintr-un sat din județul Constanța. Cum a fost descoperit totul
Comisarii Gărzii de Mediu Constanţa au amendat cu 30.000 de lei un service auto din satul Lazu pentru devierea unui curs de apă. Reprezentanţii Gărzii de Mediu Constanţa au anunţat...
#ratoni centru ingrijire, #Constanta, #Politia Animalelor , #stiri sociale