Sibiu: In mai multe localitati va fi obligatorie purtarea mastii de protectie in spatiile publice, iar majoritatea restaurantelor se vor inchide

Marti, 06 Octombrie 2020, ora 17:17
2385 citiri
Sibiu: In mai multe localitati va fi obligatorie purtarea mastii de protectie in spatiile publice, iar majoritatea restaurantelor se vor inchide
FOTO Unsplash

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU) Sibiu a decis, marti, ca devine obligatorie purtarea mastii de protectie in spatiile publice deschise din localitatile Selimbar, Cartisoara, Vurpar si Merghindeal, unde slujbele se vor oficia doar in curtile bisericilor si vor fi inchise majoritatea restaurantelor, incepand de miercuri, 7 octombrie, pana in 20 octombrie, potrivit prefectului Mircea Cretu.

"Incepand cu data de 7 octombrie, ora 00:00 pana la data de 20 octombrie, ora 24:00 se va institui obligatia purtarii mastii de protectie astfel incat sa acopere nasul si gura de catre toate persoanele aflate pe teritoriul localitatilor Selimbar, Cartisoara, Vurpar si Merghindeal prezente in toate spatiile publice deschise. Se vor excepta de la aceasta masura copiii cu varsta mai mica de 5 ani", a declarat marti, directorul Directiei de Sanatate Publica (DSP), Gabriel Budescu.

Masurile au fost decise ca urmare a propunerilor facute de catre Directia de Sanatate Publica (DSP), care a anuntat ca in Selimbar, Cartisoara, Vurpar si Merghindeal rata de incidenta cumulata din ultimele 14 zile este intre 1,5 si 3 la mia de locuitori.

Majoritatea restaurantelor vor fi inchise, exceptie fac mall-ul, marile magazine si restaurantele din lanturile multinationale din localitatea Selimbar.

"Incepand cu data de 07.10.2020, ora 00:00 pana la data de 20.10.2020, ora 24:00, in localitatile Selimbar, Cartisoara, Vurpar si Merghindeal, se va interzice organizarea evenimentelor private in cadrul saloanelor de evenimente, functionarea restaurantelor, barurilor, cafenelelor si a cluburilor. Se vor excepta de la aceasta masura urmatoarele unitati din localitatea Selimbar: Kaufland - Soseaua Sibiului, nr. 1A, Shopping City Sibiu - Soseaua Sibiului, nr. 5, KFC - Soseaua Sibiului nr. 5, McDonald's - Soseaua Sibiului, nr. 1 Fast-Food Yammy Young - Soseaua Sibiului n.r 5, El Gringo - Soseaua Sibiului. Vor face exceptie de la aceasta masura persoanele cazate in unitati hoteliere, care pot servi masa in cadrul restaurantelor acestora", se precizeaza intr-un comunicat de presa al Prefecturii Sibiu.

Potrivit sursei citate, se recomanda ca slujbele sa fie oficiate in curtile bisericilor si credinciosii trebuie sa poarte masca de protectie si sa pastreze distanta fizica de 2 metri intre persoane.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Sibiu, #restaurante, #inchidere, #masca, #protectie, #spatii publice , #stiri sociale