Ziare.com

Restaurantele si-ar putea amenaja in continuare terasele gratuit pe domeniul public. Care este data limita prevazuta de proiect

de Alina Toma
Joi, 22 Aprilie 2021, ora 12:27

   

Restaurantele si-ar putea amenaja in continuare terasele gratuit pe domeniul public. Care este data limita prevazuta de proiect
Gratuitatea privind ocuparea locurilor publice cu restaurante si terase de vara se prelungeste pana pe 31 decembrie, potrivit unui proiect de hotarare de pe ordinea de zi a sedintei Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) din 27 aprilie.

Taxa de ocupare a domeniului public pentru restaurante si terase de vara era zero de la inceputul acestui an pana pe 30 iunie, conform hotararii CGMB nr. 429 din 21 decembrie 2020, care se abroga.

Proiectul de hotarare mentioneaza ca se suspenda, pana la data de 31 decembrie 2021, aplicarea taxei pentru utilizarea locurilor publice cu unitati de alimentatie publica si terase de vara prevazuta la pct. 3.13 din Anexa nr. 2 din hotararea CGMB nr. 139/2020 privind stabilirea nivelurilor impozitelor si taxelor locale in municipiul Bucuresti, incepand cu anul 2021, precum si dispozitiile pct. 3.11 din Anexa nr. 2a.

CGMB are atributii privind dezvoltarea economico-sociala si de mediu a comunei, orasului sau municipiului, respectiv privind administrarea domeniului public si privat al comunei, orasului sau municipiului, iar exercitarea acestor atributii privesc stabilirea si aprobarea impozitelor si taxelor locale, in conditiile legii, prevede raportul de specialitate.

Potrivit hotararii CGMB nr. 139/2020, taxa pentru utilizarea locurilor publice cu unitati de alimentatie publica si terase de vara are o valoare cuprinsa intre 0,50 - 1,10 lei/metru patrat/zi, in functie de zona. Taxa se percepe pentru urmatoarele tipuri de activitati: alimentatie publica; terase de vara (pentru perioada 01.05 - 30.09) cu sau fara bauturi alcoolice; comercializare produse panificatie si patiserie; alte activitati asemenea. Intervalul 1 mai - 30 septembrie este estimativ, putandu-se efectua solicitari si in afara acestuia, urmand ca acestea sa fie analizate si a se emite acordul, dupa caz.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre terase restaurante domeniu public gratuit
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1209 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor