Ziare.com

Noi restrictii anti-COVID in zonele montane ale Romaniei. Care sunt localitatile vizate

de Catalina Sirbu
Marti, 13 Aprilie 2021, ora 15:33

   

Noi restrictii anti-COVID in zonele montane ale Romaniei. Care sunt localitatile vizate
In contextul in care rata de incidenta din unele localitati din judetul Brasov a crescut, autoritatile au anuntat marti, 13 aprilie, ca vor intra in vigoare noi restrictii.

Este vorba despre statiunea Bran si alte sase localitati din judetul Brasov. In Bran, incidenta cazurilor de COVID-19 se apropie de 5 la o mie de locuitori, informeaza news.ro.

Restrictiile privind circulatia persoanelor si programul de functionare al agentilor economici in Bran si Prejmer, localitati in care incidenta cazurilor de COVID-19 a depasit patru la o mie de locuitori, se vor impune, incepand de miercuri, 14 aprilie. Asta inseamna ca oamenii nu vor mai putea circula in week-end dupa ora 20:00, fara motiv intemeiat, iar operatorii vor inchide in aceste zile de la ora 18:00.

In acelasi timp, s-a constatat depasirea unor praguri privind infectarea in alte cinci localitati unde se impun restrictiile prevazute de lege, potrivit sursei citate.

Noile reguli vor fi valabile 14 zile, cel putin, in functie de evolutia cazurilor de imbolnaviri.

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Brasov a adoptat o hotarare prin care constata ca in localitatea Bran incidenta cumulata a cazurilor de infectare cu virusul SARS-COV-2 a crescut la valoarea de 4,67/1000 de locuitori si, prin urmare, aplica restrictiile privind orarul agentilor economici si circulatia persoanelor, restrictii aplicabile in zilele de week-end. Aceste masuri sunt valabile si pentru localitatea Prejmer, unde rata de infectare cumulata calculata la 14 zile a imbolnavirilor cu SARS-CoV-2 este de 4,38/1000 de locuitori.

In comuna Bunesti, unde incidenta cumulata a cazurilor de infectare cu SARS-COV-2 a crescut la 3,43/1000 de locuitori si in Ucea,se impun restrictii, tot incepand de miercuri de la miezul noptii.

Iar Cata, Augustin si Budila au depasit pragul de 1,5 infectari la o mie de locuitori, iar in aceste comune se vor aplica, pentru o perioada de 14 zile, masurile corespunzatoare limitelor de incidenta intre 1,5 si 3/1000 de locuitori.

In toate localitatile unde incidenta cumulata la 14 zile este mai mare de 4 si mai mica sau egala cu 7,5/1.000 de locuitori, se interzice circulatia persoanelor in afara locuintei/gospodariei in zilele de vineri, sambata si duminica in intervalul orar 20.00-5.00, cu urmatoarele exceptii:

a) deplasarea in interes profesional, inclusiv intre locuinta/gospodarie si locul/locurile de desfasurare a activitatii profesionale si inapoi;

b) deplasarea pentru asistenta medicala care nu poate fi amanata si nici realizata de la distanta, precum si pentru achizitionarea de medicamente;

c) deplasari in afara localitatilor ale persoanelor care sunt in tranzit sau efectueaza calatorii al caror interval orar se suprapune cu perioada interdictiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, si care poate fi dovedit prin bilet sau orice alta modalitate de achitare a calatoriei;

d) deplasarea din motive justificate, precum ingrijirea/insotirea copilului, asistenta persoanelor varstnice, bolnave sau cu dizabilitati ori decesul unui membru de familie;

Se instituie obligatia pentru operatorii economici care desfasoara activitati de comert/prestari de servicii in spatii inchise si/sau deschise, publice si/sau private sa isi organizeze si sa isi desfasoare activitatea in zilele de vineri, sambata si duminica in intervalul orar 5.00-18.00, in toate localitatile unde incidenta cumulata la 14 zile este mai mare de 4 si mai mica sau egala cu 7,5/1.000 de locuitori.

Prin exceptie, unitatile farmaceutice, benzinariile, operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu, precum si operatorii economici din domeniul transportului rutier de persoane care utilizeaza autovehicule cu capacitate mai mare de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducatorului auto, si cei din domeniul transportului rutier de marfuri care utilizeaza autovehicule cu masa maxima autorizata de peste 2,4 tone isi pot desfasura activitatea in regim normal de munca, cu respectarea normelor de protectie sanitara.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre carantina covid declaratie
Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 2373 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

mama ei de Constitutie si "inteligentii" utili guWernerului Meu

ICCJ recunoaște că in Romania n-a fost declarată oficial pandemie, ci doar certificată in iulie 2020, dar nu contează! Important e omul care dă ordinul! Poate incălca orice lege! LuCovid Lorban era la acea daat incompatibil avind 2 functii in stat,dar oaia nu stie asta ! O adresă oficială a Monitorului Oficial către o persoană fizică, in care se confirmă că, in perioada pandemiei, o singură hotărare a CNSU a fost publicată in M.Of., mai pecis, cea din 14 mai 2020, care și-a incetat efectele in 18 mai 2020, adică, după doar patru zile. Nicio altă hotărare a CNSU, nici măcar cele cu efecte directe, nu au fost publicată in M.Of., pentru simplul motiv că nu au fost trimise la publicare. Așa au considerat Orban, Cițu și Arafat că e bine. Culmea ironiei negre birocratice este că trei hotărari ale CNSU cu efecte directe in societate, cele cu nr. 12-14 din 2021, nu sunt publicate nicăieri. Publicul nu știe nici măcar ce conțin aceste hotărari. Cu toate acestea, sunt luate măsuri in baza lor, inclusiv amenzi sau inchideri de afaceri pe motiv că nu respectă dispozițiile acestor "hotărari".
Un act normativ care nu este publicat in M. Of. nu există.niciuna dintre aceste hotărari ale CNSU si, culmea, nici HG – urile pandemice, nici măcar cele privitoare la prelungirea la nesfarșit a stării de alertă, nu sunt supuse avizului prealabil al Comitetului Economic și Social, ceea ce este obligatoriu conform legii. Reamintesc că CCR a declarat neconstituționale in intregime legi sau ordonanțe de urgență care nu aveau acest aviz prealabil al CES, inclusiv legi de protecșie a consumatorilor contra abuzurilor băncilor.
Cică să ne incredem numai in știri și informații oficiale. Care știri oficiale, băh, alea care nu respectă arhitectura instituțională a Statului roman?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor