Ziare.com

Revista presei: Taxe, ajutoare sociale si pretul carburantilor

Vineri, 15 Aprilie 2011, ora 08:34

   

Revista presei: Taxe, ajutoare sociale si pretul carburantilor
Ziua de joi a avut si nelipsitele momente de galceava si atacuri politice, dar am avut, din fericire, si alte stiri mai importante pentru mersul tarii sau buzunarul romanului. Sau, mai curand, din nefericire.

Astfel, ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a anuntat ca Guvernul nu are de gand sa renunte la taxa auto, in ciuda deciziei Curtii Europene de Justitie, care a considerat nivelul acesteia ca fiind ilegal. Tot joi, Guvernul a mai anuntat si reducerea drastica a numarului de ajutoare sociale, de la 50 la 4.

O alta decizie pe care Guvernul ar putea s-o ia in perioada urmatoare, inghetarea temporara a pretului carburantilor, nu pare sa fie pe placul companiilor petroliere, care o considera inutila si care anunta ca ar putea creste pretul ulterior, pentru a recupera pierderile.

Ramanand tot intr-un domeniul legat de circulatia rutiera, premierul Emil Boc a anuntat ca Guvernul nu are bani pentru autostrada Sibiu-Pitesti, care se poate realiza doar in parteneriat public-privat. Si plecand dinspre domeniul acesta, dar ramanand in sfera guvernamentala, avem stirea ca ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a cerut Agentiei Nationale de Integritate sa ia masuri impotriva parlamentarilor-rectori care nu au ales intre cele doua functii. Desi legea le cerea.

Cele mai importante titluri ale zile sunt acestea: "Borbely: Nu vom desfiinta taxa de prima inmatriculare. Vanzarile de automobile second-hand in Romania, deja la minimul ultimilor trei ani", gasim in "Gandul", apoi in "Adevarul" citim ca "Din 50 de ajutoare sociale mai raman doar patru" si aflam despre "Ce efecte va avea inghetarea pretului carburantilor" din "Evenimentul Zilei".

De la "Romania Libera" gasim titlul "Boc: Autostrada Sibiu-Pitesti se poate realiza doar in parteneriat public-privat", iar la "Jurnalul National" gasim un traditional si nelipsit mesaj antiguvernamental in titlul "Funeriu asmute ANI pe parlamentarii-rectori".

Gandul - Borbely: Nu vom desfiinta taxa de prima inmatriculare. Vanzarile de automobile second-hand in Romania, deja la minimul ultimilor trei ani

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, i-a dezamagit pe cei care sperau ca taxa auto sa fie desfiintata dupa ce Curtea Europeana de Justitie a declarat nivelul acesteia ca fiind ilegal.

"Din punct de vedere juridic, trebuie sa mai analizam si, in doua saptamani, vom veni cu o solutie daca trebuie sa modificam sau nu legea. Toate ministerele trebuie sa isi spuna punctul de vedere. Deciziile Curtii Europene sunt obligatorii, de aceea trebuie sa gasim formula cea mai buna. E clar ca nu vom desfiinta aceasta taxa", a declarat Borbely pentru Gandul.

Cu toate asta, decizia instantei supreme europene obliga Romania sa reduca nivelul taxei auto si sa dea o parte din bani inapoi celor care au platit-o deja.

Adevarul - Din 50 de ajutoare sociale mai raman doar patru

Guvernul a definitivat joi seara legea-cadru a asistentei sociale, prin care numarul ajutoarelor sociale va fi redus drastic, de la 50 cate sunt acum la doar 4.

Alocatia de stat pentru copii este un drept universal si ramane. Se va pastra si indemnizatia pentru cresterea copilului de pana la doi ani, care este un instrument de influentare a politicii demografice. Aproximativ alte 20 de prestatii care se acordau familiilor cu venituri mici, inclusiv ajutoarele pentru incalzire, vor fi comasate cu Venitul Minim Garantat (dat de primarii) si se va forma un singur ajutor, numit Venitul Minim de Insertie (VMI), scrie Adevarul.

Scopul acestei reforme, precizat chiar in lege? Sa previna dependenta romanului de ajutoarele sociale.

Evenimentul Zilei - Ce efecte va avea inghetarea pretului carburantilor

Chiar daca multi isi pun sperantele intr-o eventuala inghetare a pretului carburantilor de catre Guvern, se pare ca acest lucru nu-i va ajuta prea mult pe soferii roamni, din simplul motv ca ele vor creste cu si mai mult dupa expirarea perioadei, permitand companiilor petroliere sa-si recupereze paguba.

Constantin Tampiza, reprezentantul LukOil in Romania, a declarat ca inghetarea preturilor va duce la majorarea pierderilor companiilor din domeniu, ceea ce ar putea conduce la inchiderea unor unitati. De asemenea, vor fi cautate pietele cu preturi mai mari. Premiera in UE Oricum, majorarea de preturi pe care o vor aplica ulterior benzinarii va fi dubla, astfel ca "efectul va fi zero". "Noi nu suntem companii de binefacere. De ce nu ingheata preturile la alimente?", scrie Evenimentul Zilei.

O alta problema a acestei masuri ar fi aceea ca investitorii ar incepe sa ocoleasca Romania, din cauza interventiei statului pe piata libera, care le-ar crea probleme.

Romania Libera - Boc: Autostrada Sibiu-Pitesti se poate realiza doar in parteneriat public-privat

Premierul Emil Boc a anuntat ca Guvernul nu are destui bani pentru autostrazi, asa ca cea care va lega Sibiul de Ploiesti va fi facuta prin parteneriat public-privat.

"Din bani publici niciodata nu vom putea realiza toate investitiile in Romania. Sa realizam tot ce avem nevoie, si spital, si drum, si statie de epurare, si autostrada, si hidrocentrala si depozit de legume sau de produse agricole, nu vom putea doar cu bani publici. Trebuie sa facem ce au facut si altii, sa utilizez acest mecanism al parteneriatului public-privat. Avem o lege a parteneriatului public-privat, care acum este amendata pentru a putea fi pusa in acord cu ceea ce Uniunea Europeana ne-a cerut si am discutat in Guvern ca acum vom transa acest lucru", a spus Boc, potrivit Romania Libera.

Jurnalul National - Funeriu asmute ANI pe parlamentarii-rectori

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a cerut Agentiei Nationale de Integritate sa ia masuri in privinta parlamentarilor care nu au optat in termenul legal intre aceasta functie si cea de rector.

"Ca urmare a punctului de vedere din 1 martie 2011 in care opinati ca in cel mult de 60 de zile de la data intrarii in vigoare a Legii educatiei nationale detinerea unei functii de conducere sau de demnitate publica si /sau a unei functii de conducere in cadrul unui partid politic simultan cu detinerea functiei de rector in universitaile de stat, particulare sau confesionale, genereaza o situatie de incompatibilitate si ca, in cel mult 60 de zile de la intrarea in vigoare a legii, persoanele care detin functia de rector trebuie sa opteze intre aceasta functie si cea de conducerea la un partid sau de demintate publica, avand in vedere ca termenul de 60 de zile a expirat, va rog sa dispuneti luarea masurilor legale in vigoare pentru clarificarea situatiilor de incompatibilitate", a precizat Funeriu in scrioarea catre ANI, scrie Jurnalul National.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1638 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

gata cu ajutorul social ? s-a terminat ? gata , nu mai e ? si aia care luau ajutor si aia care distribuiau ajutorul social sa sufle-n pumni

--------------

 

INTERLOPUL Mediului, Laszlo Borbely - refuza sa respecte directiva si HOTARAREA EUROPEANA....

Dute ma in UNGARIA , abia astept sa vina alegerile sa va vad dupa alegeri arestati odata....
A ti DEVENIT cel mai mare PERICOL NATIONAL si INTERNATIONAL.....

mai ales international ! tu crezi ca aia de la Bruxel au timp de chestiile astea rasuflate !

-----------

coruptia la nivel innalt....!!!

si eu abia ast alegerile.....nu mai vreau sa platesc taxe in Bulgaria pe masina mea ,,,as face asta cu mare placere aici la noi dak nu ar fi taxa asta exorbitanta...dar ce a facut statul roman pt. cetatenii lui '''ia ingropat in taxe si impozite'''...si multe dintre ele ilegale...trebui sa intre multi la racoare pt situatia din tara asta !!!

@ dl. bum

O sa vedem cand va plati TAXA de PROTECTIE in PUSCARIE - daca va mai fi tot asa de sigur....
Iti amintesti de MAFIA LEMNULUI ?

Uite aici material vidio sa vezi ce spune INTERLOPUL Mediului, Laszlo Borbely

http://www.ghidulbacaului.ro/romania-te-iubesc-marea-defrisare-cine-se-afla-in-spatele-dezastrului-din-paduri-partea-3/

UDMR = santaj

De 20 de ani udmr a santajat toate guvernele pentru voturile si influenta lor, au obtinut foarte multe privilegii fata de celelalte minoritati ( cum nu se intampla in toata CE "paradox?" , nu o sa scapam de boala "udmr" atat timp cat electoratul roman, nu se prezinta la vot si nu o sa impinga udmr in opozitie. Acesta este rezultatul unui santaj ordinar, din care doar poporul sufera, sferele inalte sunt intangibile si nu au nici o idee cum sa te descurci in ROMANIA de azi.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor