Romanii care au facut valuri la Eurovision. Reprezentatiile care au ramas in istorie VIDEO

Duminica, 23 Mai 2021, ora 03:35
7555 citiri
Romanii care au facut valuri la Eurovision. Reprezentatiile care au ramas in istorie VIDEO
Luminita Anghel la Eurovision, in 2005 FOTO Captura YouTube/ Eurovision Contest

Romania a ratat calificarea in finala Eurovision pentru a treia oara consecutiv. Melodia interpretata de Roxen nu a reusit sa intre in etapa urmatoare, astfel ca tara noastra nu va avea un reprezentant nici anul acesta. De-a lungul anilor au existat mai multi romani care au reusit sa faca istorie in acest concurs si care s-au consacrat.

1. Luminita Anghel & Sistem

Luminita Anghel & Sistem au interpretat piesa "Let me try" in 2005 si au reusit sa obtina locul trei, cu 158 de puncte. De altfel, locul trei a fost cea mai inalta performanta atinsa de tara noastra in istoria concursului Eurovision.

2. Paula Seling & Ovidiu Cernauteanu

Paula Seling & Ovidiu Cernauteanu au interpretat piesa "Playing With Fire" in 2010 si au obtinut locul trei, cu 162 de puncte.

3. Mihai Traistariu

Mihai Traistariu a interpretat piesa "Tornero" in 2006 si s-a clasat pe locul patru. A obtinut 172 de puncte, fiind cel mai mare punctaj obtinut de Romania, dar nu s-a putut clasa printre primii trei deoarece au participat foarte multe tari.

Chiar daca Romania nu s-a mai apropiat ulterior atat de mult de primele locuri, au mai existat cateva melodii care fie au intrat in top 10, fie au devenit foarte populare.

Ilinca & Alex Florea - Yodel It!

Ilinca Bacila si Alex Florea au interpretat piesa "Yodel It!" in 2017, cand s-au clasat pe locul 7, cu 282 de puncte. Mai mult, au fost favoritii publicului, cu un total de 10.378 de voturi exprimate in randul telespectatorilor.

Nicola - Don't break my heart

Nicola a interpretat melodia "Don't break my heart" in 2003, cand a obtinut locul 10, cu 73 de puncte. Asta a insemnat ca anul urmator Romania a avut posibilitatea de a participa direct in finala, fara a fi nevoie sa mai treaca de semifinale.

Mandinga - Zaleilah

Mandinga a interpretat piesa "Zaleilah" in 2012, cand a obtinut locul 12, cu 71 de puncte.

Paula Seling & Ovi - Miracle

Paula Seling & Ovi au interpretat piesa "Miracle" in 2014, cand s-au clasat pe locul 12, cu 72 de puncte.

Cezar Oatu - It's My Life

Cezar Oatu a interpretat piesa "It's My Life" in 2013, obtinand locul 13, cu 65 de puncte.

#eurovision, #romani, #Luminita Anghel, #Paula Seling, #Mihai Traistariu , #stiri sociale