Ziare.com

Parlamentul impinge Romania spre extremism religios. Opozitia fata de orice discutie legata de sex ar urma sa fie dictata prin lege

de Anca Olteanu
Sambata, 26 Septembrie 2020, ora 00:00

   

Parlamentul impinge Romania spre extremism religios. Opozitia fata de orice discutie legata de sex ar urma sa fie dictata prin lege
Parlamentarii romani, alaturi de membrii mai multor asociatii conservatoare, au devenit din ce in ce mai vocali in opozitia fata de relatiile intre persoanele de acelasi sex, a educatiei sexuale in scoli si a studiilor de gen in orice institutii de invatamant.

Curentul se remarca la nivel international, iar urmatoarele atacuri ar putea ajunge la dreptul femeilor de a intrerupe o sarcina.

In ultimii ani, in Romania sunt la moda idei populare si pe plan international, care submineaza drepturile si libertatile oamenilor si incita la ura. Initiativele au culminat cu organizarea, in anul 2018, a unui referendum pentru redefinirea familiei, care nu a atins pragul minim de participare de 30% din electorii cu drept de vot.

Atacurile la adresa libertatii si a educatiei au continuat, iar in 2020 parlamentarii au refuzat sa recunoasca materia numita "educatie sexuala", numind-o "educatie sanitara", iar in prezent incearca sa interzica teoria de gen in institutiile de invatamant.

Interdictia dezbaterilor despre teoria de gen

La jumatatea lunii iunie 2020, Senatul Romaniei a adoptat proiectul care modifica Legea educatiei nationale si interzice universitatilor si celorlalte institutii de invatamant orice dezbateri sau cursuri despre discriminarea de gen sau stereotipurile de gen si orice teorie despre identitati de gen, "inteleasa ca teoria sau opinia ca genul este un concept diferit de sexul biologic si ca cele doua nu sunt intotdeauna aceleasi".

In iulie 2020, presedintele Klaus Iohannis a contestat la CCR legea care interzice referirea la identitatea de gen in scoli si universitati, argumentand ca "echivaleaza cu cenzura".
Curtea Constitutionala trebuie sa decida in data de 30 septembrie daca modificarile aduse Legii Educatiei sunt constitutionale.

Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative (SNSPA) a depus la Curtea Constitutionala a Romaniei un punct de vedere in care sustine ca noile prevederi ale legii sunt neconstitutionale. Initiativa SNSPA este sprijinita de mai multe centre universitare din Romania si din lume, precum Universitatea de Vest din Timisoara, Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca si Universitatea din Bucuresti. In plus, mai multe centre si institute de cercetare, asociatii profesionale universitare si 885 de profesori si cercetatori romani si straini sustin demersul.

Organizatiile si persoanele semnatare sustin ca modificare legii ingradeste dreptul la libertatea de exprimare, inclusiv a opiniilor stiintifice, submineaza libertatea de cercetare, reprezinta o ingerinta grava a politicului in autonomia universitara si contravine legislatiei Uniunii Europene.

Educatia sexuala devine "sanitara", cu acordul parintilor

La inceputul lunii aprilie a acestui, legea care obliga unitatile scolare sa organizeze, cel putin o data pe semestru, programe de educatie pentru viata si sanatate, inclusiv educatie sexuala pentru copii, a fost promulgata. Astfel, autoritatile locale si institutiile publice sau private cu atributii in domeniul educatiei au obligatia de a derula in scoli programe de prevenire a contactarii bolilor cu transmitere sexuala si a graviditatii minorelor.

Insa patru parlamentari PSD si PNL au introdus in Comisia pentru Munca din Camera Deputatilor un amendament prin care numele materiei: "educatie sexuala" este inlocuit cu "educatie sanitara". In plus, prin acelasi amendament, programele de educatie care includ aceasta materie trebuie sa aiba loc doar cu acordul scris al parintilor sau al reprezentantilor legali ai copiilor. Amendamentul sustinut de parlamentari a fost introdus intr-un proiect de lege privind drepturile copiilor, care a fost adoptat in Senat.

Presedintele Klaus Iohannis a sesizat Curtea Constitutionala a Romaniei, sustinand, printre altele, ca legea nu defineste notiunea de "educatie sanitara". Joi, 24 septembrie, Curtea Constitutionala a Romaniei a decis ca predarea educatiei sanitare in scoli se face obligatoriu cu acordul parintilor.

De ce apar initiativele impotriva educatiei sexuale si a studiilor de gen?

Oana Baluta, conferentiara universitara in cadrul Universitatii din Bucuresti, sustine ca opozitia fata de educatia sexuala in scoli si fata de discutiile despre gen face parte din curentul international care se remarca puternic in Polonia si Ungaria.

"Opozitia fata de educatia sexuala in scoli si opozitia fata de orice discutie despre sex si gen nu sunt initiative care privesc strict spatiul romanesc. La nivel international, de ani buni se desfasoara campanii impotriva politicilor de gen si a egalitatii de gen. Campaniile acestea acuza mediul universitar, organizatiile non-guvernamentale si orice fel de persoana care are o viziune progresista si care sustine egalitatea de gen ca lucreaza cu ceea ce ei numesc "ideologie de gen". In aceasta notiune de "ideologie de gen", ei au introdus orice: opozitie impotriva educatiei sexuale, impotriva egalitatii in mariaj, si pentru LGBTQ (lesbian, gay, bisexual, transgender, queer -n.r.), si pentru persoanele heterosexuale, campanii puternice impotriva conventiei de la Istanbul, dar si atacuri la adresa studiilor de gen. Acestea sunt campanii menite sa mentina un status quo care este patriarhal si care se opune egalitatii de gen si a egalitatii intre persoanele care sunt heterosexuale si cele care nu sunt", explica Oana Baluta pentru Ziare.com.

Criticile la adresa studiilor de gen sau a educatiei sexuale au fost, in prima faza, de natura retorica, dar s-au transformat in initiative legislative.

"Actorii principali in aceste campanii sunt organizatiile conservator-religioase sau persoane cu o versiune fundamentalist-religioasa asupra lumii, oameni care contesta gandirea stiintifica sau oameni care contesta separarea dintre stat si biserica. Ei propun o viziune conservatoare asupra lumii, care e in contradictie cu felul in care a evoluat egalitatea de gen, felul in care noi am inteles ca si persoanele care fac parte din comunitatea LGBTQ sunt oameni si au drepturi. Campaniile sunt din ce in ce mai virulente. Nu doar ca genereaza modificari legislative, creeaza si un discurs la urii, care este extrem de problematic. Ideea este ca Romania sa nu se aseze pe drumul iliberalismului pe care s-au asezat Polonia si Ungaria din ce in ce mai vizibil", mai spune Oana Baluta.

Fostul ministru al Educatiei, Mircea Miclea, declara pentru Europa Libera, ca modificarea adusa Legii educatiei este aberanta, iar initiatorii nu s-au gandit la consecintele produse autonomiei universitare.

"Este prima data dupa Evul Mediu cand un oganism legiuitor spune ce se poate preda si ce nu se poate preda in Universitate, asta facea in Evul Mediu biserica catolica. De atunci incolo, universitatile se bucura de libertate academica, asta inseamna ca orice teorie poate fi abordata, discutata, analizata, respinsa, aprobata etc. Esenta universitatii este libertatea de gandire si de cercetare, or aceasta e o intruziune in activitatea universitatilor, nici nu cred ca s-au gandit la consecinte. Consecintele imediate ale acestui articol sunt ca din toamna viitoare nu mai ai voie sa tii niciun curs pe tema studiilor de gen, niciun masterat, program, nimic, se interzic, trebuie scoase din curriculum. Nu ar fi prima oara cand nu se gandesc la consecinte", spunea Miclea.

Conventia de la Istanbul si accesul femeilor la avort, urmatoarele tinte

Trendul atacurilor drepturilor castigate se va mentine in urmatorii ani si va tinti asupra accesului femeilor la intreruperea de sarcina si a conventiei Consiliului Europei privind prevenirea si combaterea violentei impotriva femeilor si a violentei domestice, organizata la Istanbul.

"Referendumul din 2018 si cei doi ani dinaintea referendumului au deschis o agenda publica in care Coalitia pentru Familie si sustinatorii acestei structuri au introdus si alte teme pe care le-au atacat, au vorbit critic impotriva educatiei de gen, au atacat si conventia de la Istanbul. In opinia mea, urmeaza atacuri la adresa conventiei de la Istanbul si la adresa intreruperii de sarcina", explica Baluta.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 13542 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
29 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

cand vor avea lgbt un templu

CA CATedrala neamului prost, facut din bani publici, atunci sa stea la discutii cu boaitele, pana atunci ciocu' mic ca omu' negru e la putere

 

Astia sunt senili, sau nu le merge mintea ?

A fost un Referendum acum doi ani.

 

Coloana a-5-a a ajuns in Romania

Propaganda otrăvitoare incearca sa pătrundă și in conștiințele noastre. Daca nu ești cu noi esti impotriva noastră. Adică te numești extremist religios plin de ură. O tehnica veche a manipulatorilor. Relativismul ideologic nu e progres e cădere in aproximativ și promiscuitate. După bolșevismul sovietic ne confruntăm cu o noua molimă a spiritului.

 

O mare manipulare

BOR e PSD ist si la sate si comune preotii indeamna oamenii sa voteze psd -ul. Atat parlamentul cat si bor- ul pot controla oamenii mai bine daca sunt needucati si neinformati

Vai de capul vostru !

La ce v-au impins rusii sa faceti ....
Manipularea prostimii prin biserica; pentru cacomunismul nu a tinut.

vai de capul vostru ....

ps - au intrat hackerii si aici.

Gheisme

Aoleao ce tragic, nu pot SJWeii sa indoctrineze cu "teoria de gen", ce ne facem daca ramanem numai cu barbati si femei, si n-avem si noi non-binary they/them, ultima moda stangista de boala psihica.

 

problema e ca gay-ii

sunt tratati si ei de nazisti si criminali
nu mai sunt kosher
kosher e sa ai mintea zburata cu totul, o zi copac a doua gandac, a treia ar trebui sa fie pac pac pac zgomotul de cuie in cosciug

BORtoasselle Grăssănioasse!!!....carevasăzică...

Unsuroasse!!!!.....Zemuyyiioassse!!!!!
Ticăloase, pană la urmă.
Ăsta a fost mereu vehiculul satanei prin Est...deghizat in potcap negriciosss...la osss...ei cuMințți...ciccă...parc-ar fi seMințți.
SUNT...cu siguranță.
Trebuie să separăm nayybyy apele...lăsăm "dezbinăriilii"...cei ce BORtoasse slănninnoassse luați la "microscopat"....de jeggurri fariselle.
SEeeerrr..ppeeennțțț!!!....zicea Gizzusellu...vă așteaptă cu drag....ză Damnation.

 

Comunitatea LGBTQ... oameni si au drepturi

"... o viziune... care e in contradictie cu felul in care a evoluat egalitatea de gen, felul in care noi am inteles ca si persoanele care fac parte din comunitatea LGBTQ sunt oameni si au drepturi." explica Oana Baluta pentru Ziare.com

"Sunt oameni si au drepturi"...
Stimata doamna Oana Baluta!
De acord cu d-voastra!
Sunt oameni si au si ei drepturi dar... omiteti un important aspect:
Sunt omeni cu Dizabilati Psihice, (nu e concluzia mea ci a specialistilor in domeniu) Asta e problema pe care cu buna stiinta se minimalizeaza.

Acest lucru nu ii condamna, nu inseamna ca nu au dreptul la o viata normala si decents in orice societate. Trebuie insa trasata Linia de Separatie intre Familia traditional crestina (formata din El si Ea) care a stat si sta la baza temeliei societatii si aceasta colectivitate, comunitate de persoane care nu se identifica cu normele de viață heterosexuale.

Sunt foarte multe de adaugat si e un subiect mult prea complex ca sa poata fi dezbatut intr-un simplu comentariu aici pe ziare.com

 

"sint oameni cu Dizabilitati psihice"?

de unde si pina unde? deci unii ca Tim Cook, CEO-ul Apple, sau Alan Turing, sau Elton John sint sau au fost niste retardati? sau de care sa ne fie macar mila?
dar unul care e la a treia casatorie si fiecare nevasta a inselat-o cu urmatoarea, iar pe ultima cu o vedeta porno e cel mai de incredere membru al societatii, nu?

exact teddy69

problema de gen a fost rezolvata de poporu nostru in urma cu sute de ani: e vorba de cum copuleaza cromozomii x cu aia y.
restu e problema psihiatrilor si a psihologilor, exact ca in cazu celor ce se cred napoleon.
KAGA 2020!

Auzi, bai, teddy, simplul fapt ca raspunzi unui

immbecil, e grav, nene.

Du-te si vomita, hai, pa!

Sa nu uitam de radacinile nostre comune,

de parintii nostri FUNDatori, Traian si Decebal, Burebista si Menumorut...
Mandrii lor urmasi sunt Victoritza Ponta si Adi Bombonel Nastase :)))
Si fetele de la psd, pzdistele din Teleorman.

Scria unul mai sus despre "Dizabilitati Psihice".
Acestea sunt amplu compensate de "Abilitati Fizice" :)))

@malmö. Vad ca sunteti cunoscator. Am o intrebare:

Credeti ca exista specialitatea de psihiatrie veterinara?
Intreb pentru un bou.

MosGerila ...MacacGigi , Craci ,Constant ,diad_CH

ba PEDERASTULE ..de 12 ani pe ziare fara pauza zi de zi , fara week-end fara nici macar O ZI de pauza ..... cei de pe aici te cunosc , ti-ai facut peste 100 de nickuri si stai ca BOUUL si postezi incontinuu zi si noapte facand propaganda PNL-ista si linngi in CµR persoanele cu functii importante si politicieni....atunci NU TE MAI ASCUNDE ba bullangiule ,ca bouul esti tu !!!
Ba excrementule Mosgerila si toate nickurile tale ... ,nu te-a mai sunat Prim.Min. Orban sa-ti propuna vreo munca , ceva de lins pe la pnlisti ??? poate ai face bine sa dai un téléphone Presedintelui sa-i mai dai niste sfaturi !
ba , mare jeg esti , ai fost si ramai pana la moarte , ca asa te-ai nascut ...avorton ratat
Mars in PZDa mattii de dejectie umana

MosGerila... raspunsul meu

este indreptat mai mult catre Teddy62 WindowsXP etc...

Psihologic vorbind am capacitatea de a recunoaste tendinta impulsiva de moment si poate ca eticheta pusa "Dizabilati Psihice" e nedreapta in contextul acesta.
Recunosc atitudinea mea homofoba. Nu port pica sau ura. Incerc sa privesc fenomenul din prisma si modul nostru diferit de evolutie.
Creare si procreare...
Cum spuneam "Sunt foarte multe de adaugat si e un subiect mult prea complex ca sa poata fi dezbatut intr-un simplu comentariu"

Parlamentul impinge Romania spre extremism religios? De necrezut!

"Vai de cei care numesc răul bine", dar exact asta am făcut. Ne-am pierdut echilibrul spiritual și ne-am inversat valorile."
"Mărturisim:
Am ridiculizat adevărul Bibliei și l-am numit pluralism.
Ne-am inchinat altor zei și l-am numit multiculturalism.
Am susținut perversiunea sexuala si de alt fel și am numit-o stil de viață alternativ.
Am exploatat săracii și i-am spus loterie.
Am răsplătit lenea și am numit-o ajutor social.
Ne-am ucis nenăscutul și am numit-o alegere personala.
Am impușcat avorteziști și am numit-o justificabilă.
Am neglijat să-i disciplinăm pe copiii noștri și l-am numit construirea increderii de sine.
Am abuzat de putere și l-am numit politică.
Am ravnit bunurile aproapelui nostru și am numit-o ambiție.
Am poluat aerul cu blasfemie și pornografie și l-am numit libertate de exprimare.
Am ridiculizat valorile onorate in timp ale strămoșilor noștri și am numit-o iluminare..."
Cat de adevarat si contemporana este aceasta rugaciune...

 

Oare cine-mpinge Baluta?

Oricare din cele doua teorii majore, acea a creatiei sau a evolutiei ne pune pe punctul natural de existenta a fiintelor si plantelor acel de parte barbateasca si parte femeiasca fara a "impinge" spre aceasta stare de echilibru.
Prin urmare orice manifestare de-a perturba acest punct natural este in contradictie cu legea naturii si duce la distrugerea vietii.

Dar cum acesti impostori ai binelui au o ideologie de-a schimba sensul lucrurilor dupa poftele lor si atribuind celorlalti ceeace ei de fapt sunt, ei se nunesc progresisti in timp ce sunt regresisti, se numesc toleranti cand colo sunt extem de intoleranti,se cosidera victema celor normali in timp ce ei atenteaza la valoarea morala a idividului,familie si a societatii, ei fara ura dar urla peste tot in lumea aceasta cu atata ranchina si produc omoruri, fara drepturi dar vor mai multe ca altii.

Concluzie: ei, acest robi ai propriilor patimi imping raul in bine si binele in rau.

Cine impinge Baluta?.... lbgtq!!!!

 

autorul articolului a ratat esentialul si vorbeste prostii. e varza.

extremismul religios este o chestiune, pretentiile comunitatii lgbt alta chestiune. soola si prefectura, vaaka si baletul. atat extremismul religios favorizat de stat cat si pretentiile minoritatii lgbt sunt forme de dictatura. dictatura majoritatii versus dictatura minoritatii. cand bisericile sunt platite de la bugetul de stat (preotii sunt salariati ai statului) din impozitele "tutulor" inclusiv a necredinciosilor si cand constitutia nu prevede expres caracterul laic al statului, statul poate fi definit ca stat religios. statele religioase sunt sisteme inapoiate si primitive, care mimeaza democratia. majoritarismul/bolsevismul nu este democratie, este dictatura majoritatii. pretentiile minoritatii lgbt de a impune "educarea" publica a tinerelor generatii cu practicile lor deviante este o alta tampenie. este o tentativa de dictatura a minoritatii. culmea extremismului religios ar fi interzicerea prin lege a alaptatului la san pe motivul ca este o forma mascata de pedofilie si lesbianism. sa-i vedeti atunci pe toti mazarfacarii cum ar urla in piata plini de furie ;-)

 

Ete na "stiinta" !!!

cica legea " ingradeste dreptul la libertatea de exprimare, inclusiv a opiniilor stiintifice"
Ca care opinie stiintifica e aia care zice ca o femeie poa avea .. testicule si ca poti deveni mama natirala fara ovare si uter?
Care opinie stiintifica e aia care zice ca un barbat poate concura in sport ca .. femeie ? Ca acum vreo 50 de ani se faceau teste - daca careva cu oparenta feminina , inregistrat ca femeie avea un cromozom Y nu putea face decat sport "amator" fara a concura in "marile competitii..

Cat despre "egalitate" trebuie sa marturisesc ca imi este greata cand vad felei batand covoare in timp ce "podoabele" lor de "barbati" joaca table sau se uita la Tv!! "Onteligentelor" nu voi ati fost emancipate ci masculii vostri au fots complet "deresponsabilizati" iar voi "onteligentelor" preluati si sarcinile lor!!!

 

Incă un "articol" comandat

Nu este un secret că presa autohtonă este sponsorizată (și controlată) masiv de cercurile din Occident care dictează direcția de urmat. Atacurile la adresa lui Trump, la adresa conservatorilor in general este vizibilă și pentru ignoranți.
Articolul acesta submediocru, scris de către o simpatizantă și posibil membră a LGBTQ, trădează ură și dispreț la adresa majorității romanilor care manifestă o rezistență naturală la abominația numită 'ideologie de gen' și a acțiunilor agresive a grupului de mai sus pentru implementarea ei.
Se forțează relativizarea modelului social care are la bază familia, spunandu-i-se "tradițională" cu insistență pentru a induce ideea de inapoiere.
Marii "luminați" de la noi, deveniți trompetele LGBTQ, insistă că romanul normal care se duce la serviciu și care iși crește copiii alături de soție, trebuie reformat, reconstruit, pentru că este insensibil la ideologiile 'renascentiste' ale secolului 21. Așa că ii atacă modul de viață. Produsul finit trebuie să rezulte intr-o amibă fără identitate și fără voință care acceptă toate inepțiile gandite de unii dereglați de la varful UE, care vor in final să scoată pedofilia de sub incidența legii.

Vă dau un exemplu:
Un bărbat intră la toaleta femeilor după fiica dv. minoră. După ce il confrunți, acesta iți spune că este femeie in acea zi și că are dreptul să folosească acea toaletă, iar legea il protejează!
Vi se pare ceva ireal? Se intamplă deja in Canada.

P.S. deși pseudonimul meu poate duce la cineva cu o varstă venerabilă, nostalgic după monarhie, in realitate, sunt un tanăr de 36 de ani, care vede in această formă de guvernare singura șansă pentru a ne reveni ca popor.

 

nu este extremism

e normalitate
barbat si femeie
ce altceva sa fie ?

care zice ca este altceva are mintea si corpul bolnav
hermafroditii si dezaxatii nu pot impune regula
mearga intr-un tzarc impreuna si la ba reasca-se acolo

 

Un articol de doi lei

Parlamentul impinge Romania spre extremism religios afirmatie ce nu are nicio legatura cu extremismul religios cand insasi definirea termenului este o problema in discutia specialistilor. Nu poți preveni și combate ceva, dacă nu cunoști acest lucru, dacă nu il poți defini. Fără o definiție, un concept atat de complex precum extremismul religios sau de alta natura este foarte greu de incadrat intr-o paradigma.Dar si mai trist e altceva.Ce este Natural ce este in conformitate cu cele mai Inalte Legi-nu legi votate de oameni ci LEGILE NATURII devin derizorii sau si mai grav se incearca rescrierea lor inversand valorile.Binele devine raul-minciuna devine adevar etc.

In ce hal de imbecilizare a ajuns Romania

Așadar, niște lăcătuși-mecanici, patiseri etc. (parlamentarii Romaniei), oameni cu bacul la 45 de ani și doctoratul la 46, ca să facă pe placul boborului, au ajuns să se comporte precum biserica catolică in sec. XIV și să interzică facultăților să discute o teorie. Iar boborul aplaudă. Maine, poimaine, vor interzice studierea teoriilor astronomice, că, se știe, Dzeu a făcut lumea in șapte zile, și astrnomia e blasfemie. Boborul ortodox o să continue să aplaude. D-asta n-o să aveți in veci bunăstare, că aveți cap ca să nu vă plouă in gat.

 

Ora de religie.

Cine la invins pe Samson?
(sugetie: --VID)

Raspuns: COVID.

N-ati uitat azi nimic?
Iar stati acasa si nu votati?
Nu va este frica ca vi se infunda rau de tot?

 

Ba MosCacareaza , currva de matta a ratat ocazia sa te

expulzeze ca pe o dejectie si a facut un jeg ca tine care consuma aerul degeaba ,ba MosGerila MacacGigi , ba lingau pnlist , pupincurist profesionist , boschetar ce se Elvetian , nu cunosti nici FR. SI NICI ALTA LIMBA , fara ajutorul Googal-ului esti varza si te dai bengos dar esti de o prostie rara !
Mai zici ca traiesti in Elvetia ,...rusine , cand tu esti de mai bine de 12 ani NON-STOP pe ziare ....cine nu crede poate verifica pe Arhiva Ziare.com , esti un excrement , fara nevasta , fara copii , fara prieteni ... un excrement , cea mai mare dejectie umana ...ma duc sa vomit

https://ziare.com/arhiva/

Totul se rezolva prin vot

Eliminam fosilele cu idei invechite din politica,in general gunoaiele comuniste si urmasii lor.Ce nu se rezolva prin vot,impune Uniunea Europeana. De ce?
Pentru ca poate. Toti oamenii au drepturi,inclusiv cei cu orientare sexuala diferita fata de majoritate

 

un barbat normal nu are dreptul sa-l linga pe altul

idem in cazul femeilor

case closed


Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor