S-au majorat amenzile rutiere - vezi ce risti daca incalci regulile in trafic

Duminica, 02 Ianuarie 2011, ora 17:12
6230 citiri
S-au majorat amenzile rutiere - vezi ce risti daca incalci regulile in trafic

Amenzile pentru soferii care nu respecta Codul Rutier s-au majorat, incepand cu 1 ianuarie 2011. Valoarea unui punct-amenda a crescut cu aproape 12%, de la 60 la 67 de lei.

Valoarea amenzii va fi astfel maxim 1.340 de lei pentru persoane fizice si cel mult 6.700 de lei, pentru persoane juridice, potrivit Evenimentul Zilei.

De exemplu, pentru nepurtarea centurii de siguranta la volan sau folosirea telefonului mobil, soferii pot primi amenzi cuprinse intre 134 si 201 lei.

Soferii care depasesc cu 30 kilometri/ora viteza maxima admisa sau opresc pe banda de urgenta a autostrazilor fara motiv pot fi amendati cu sume intre 268 si 335 de lei.

Amenzi importante primesc si cei care nu opresc la "STOP", cat si cei care depasesc cu 40 kilometri/ora viteza maxima admisa: intre 402 si 536 de lei.

Cele mai usturatoare amenzi le vor achita soferii care injura in trafic, cei care transporta copii sub 12 ani pe locurile din fata, blocheaza intersectiile sau depasesc cu 50 de kilometri/ora viteza maxima admisa: intre 603 si 1.340 de lei.

Amezile maxime se acorda doar in cazul firmelor sau al institutiilor care refuza sa comunice numele angajatilor care au incalcat Codul Rutier, in timp ce se aflau la volanul masinilor de serviciu: de la 1.407 la 6.700 de lei.

Citeste si:
Primele tensiuni în PSD. Vasile Dîncu și Dumitru Buzatu au cerut ca partidul să nu-l voteze pe Ciucă SURSE
Primele tensiuni în PSD. Vasile Dîncu și Dumitru Buzatu au cerut ca partidul să nu-l voteze pe Ciucă SURSE
Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național al PSD, și Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, au cerut în ședința Biroului Permanent al partidului ca PSD să nu...
PNL, groparul României
PNL, groparul României
După ce Dacian Cioloș a eșuat în tentativa sa de a forma un guvern, pe surse, s-a auzit că președintele Iohannis i-ar fi cerut lui Florin Cîțu să facă un pas în spate, dar că acesta ar...
Sursa: Ziare.com