Ziare.com

Salarii inghetate: Cat castiga angajatii din Ministerul Muncii sau Casa de Pensii. Cu sporuri, functiile de conducere ajung la 10.000 de lei lunar

de Anca Olteanu
Duminica, 28 Februarie 2021, ora 23:35

   

Salarii inghetate: Cat castiga angajatii din Ministerul Muncii sau Casa de Pensii. Cu sporuri, functiile de conducere ajung la 10.000 de lei lunar
Salariile bugetarilor vor ramane la nivelul din decembrie 2020 pentru urmatoarele luni, anunt care a dus la o serie de proteste. Ziare.com va prezinta o serie de venituri incasate de personalul din institutiile publice aflate in subordinea Ministerului Muncii.

Salariile de baza si indemnizatiile lunare de incadrare de care beneficiaza personalul platit din fonduri publice, precum si indemnizatiile aferente functiilor de demnitate publica vor fi mentinute la nivelul acordat pentru luna decembrie 2020, a stabilit Guvernul.

Lefurile din Ministerul MunciiMinistrul Muncii castiga, la final de luna, o indemnizatie de 21.840 de lei, adica 12.776 de lei. Un secretar de stat, functie tot de demnitate publica, ridica 9.734 de lei. Sefii de serviciu castiga aproape 7.000 de lei, iar directorii de cabinet au un venit de pana la 6.100 de lei, unde intra si un spor pentru conditii vatamatoare, de pana la 1.300 de lei, potrivit grilei de salarizare din septembrie 2020, publicata pe site-ul Ministerului Muncii si Protectiei Sociale.

Consilierii din cabinetele demnitarilor ridica, lunar, de la 4.800 de lei, in cazul unui debutant, pana la 6.100 de lei, daca au studii superioare si o vechime in munca de peste 20 de ani. In aceasta suma intra si sporul de circa 1.300 de lei. Consilierul pentru afaceri europene castiga, pe luna, in jur de 6.000 de lei.

Soferii din Ministerul Muncii castiga aproape 3.200 de lei, suma in care intra si sporul pentru conditii vatamatoare de lucru, de circa 550 de lei. Un arhivar primeste, pe luna, putin peste 2.500 de lei, iar un muncitor calificat, o suma similara.

Salariile din Casa de PensiiPresedintele Casei Nationale de Pensii Publice castiga un salariu de 16.640 de lei, brut, adica ia in mana 9.734 de lei, pe luna, functia sa fiind de demnitate publica. Directorul sau de cabinet incaseaza 4.641 de lei pe luna, la care se adauga un spor de conditii periculoase de 1.190 de lei. Consilierii sai ridica circa 4.500 de lei - aceasta suma creste sau scade in functie de vechime - si un spor pentru conditii vatamatoare care variaza intre 1.088 si 1.230 de lei.

La capitolul functii publice, directorul general ridica un salariu de 8.204 lei si un spor pentru conditii vatamatoare de 2.058 de lei. Adjunctul sau are o leafa de 8.028 de lei si un spor de circa 2.000 de lei. Secretarul general al Casei Nationale de Pensii castiga 8.100 de lei pe luna si inca 2.077 de lei, reprezentand sporul pentru conditii vatamatoare de lucru.

Postul de simplu director vine cu un salariu care variaza intre 6.930 si 8.028 de lei, in functie de vechimea muncii, iar sporul incepe de la 1.500 de lei si trece de 2.000 de lei. Seful de serviciu este remunerat cu 6.000-7.300 de lei, iar sporul pe care il primeste poate ajunge pana la 1.877 de lei, potrivit grilei de salarizare publicata pe site-ul institutiei.

Consilierii juridici, expertii si inspectorii pot castiga de la 2.200 de lei si un spor de 450 de lei, in cazul unui debutant, pana la 3.500 de lei si un spor de circa 600 de lei, daca gradul profesional este principal si 5.500 de lei si un spor de 1.400 de lei - sumele castigate lunar de un angajat cu o vechime de peste 20 de ani si un grad profesional superior.

Consilierii si inspectorii de specialitate cu functii contractuale castiga de la 2.700 de lei pana la 4.450 de lei, iar sporul difera de la 600 de lei la 1.600 de lei, in functie de vechimea in munca. Soferii castiga in jur de 2.900 de lei, iar sporul lor pentru conditii vatamatoare de lucru poate ajunge pana la 700 de lei.

Lefurile din ITMIn Inspectoratul Teritorial de Munca din Hunedoara, inspectorul sef castiga, la final de luna, 6.500 de lei, net, unde intra si sporul pentru conditii vatamatoare, de 1.413 lei. Separat, primeste si 347 de lei, ca restul anagajatilor, pentru indemnizatia lunara de hrana. Adjunctul sau are un salariu similar.

Un sef de serviciu ridica 5.422 de lei, pe luna, suma in care intra sporul pentru conditii vatamatoare, de 1.095 de lei si la care se adauga indemnizatia de hrana. Seful de birou are un salariu mai mic, de 5.114 lei - bani rotunjiti de indemnizatie pentru mancare.

Salariul unui inspector de munca incepe de la 2.608 lei, in cazul unui debutant, care are si el spor de 366 de lei, inclus in salariu si bani pentru mancare, care vin separat. Leafa ajunge pana la 4.160 de lei, cat castiga un inspector superior, pe langa indemnizatia de hrana, conform grilei de salarizare din septembrie 2020.

Salariile din Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie SocialaIn Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala Prahova, directorul executiv are un salariu de baza de 9.948 de lei, brut, adica 5.819 lei, net. La aceasta suma se adauga sporul pentru conditii de munca, de 15%, in valoare de 1.487 de lei. Pentru implementarea de proiecte europene, angajatii mai primesc 30% din salariu. In plus, odata pe an primesc si indemnizatia de hrana, de 4.160 de lei.

Seful de serviciu primeste, lunar, 4.805 lei, un spor de 1.106 lei si indemnizatia anuala de hrana de 4.160 de lei. Si el isi poate majora salariul de baza cu pana la 30% daca desfasoara proiecte cu fonduri europene. Consilierul juridic si inspectorul superior au salarii de circa 3.400 de lei, un spor de 800 de lei si o indemnizatie de hrana.

Citeste si:
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre salarii ministerul muncii Casa de Pensii itm
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 41789 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
12 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ancuța,

am deschis articolul din nevoia de a afla salariul ministrului muncii. N-am reușit. "Ministrul Muncii caștigă, la final de lună, o indemnizație de 21.840 de lei, adică 12.776 de lei." Totuși..., fără cuvinte.

 

'pui de dac',,,daca zici tu .

brutnet ..yoska , da e greu!!!
ai si dreptate... parca e scris de adrusca articolul .

@bynnrul

"... caștigă, la final de lună, o indemnizație de 21.840 de lei, adică 12.776 de lei.", cum de nu mi-am dat seama că-i brut/net?! Tu cum ți-ai dat seama, de unde rezultă in articol că așa este?! Omule, lasă-mă să constat eu că-ți merge mintea, altfel pari altceva.

Nu pot fi inghețate salariile in țările vecine...

Salariile din Romania trebuie să mai crească puțin.
In Romania nu vin să muncească locuitori din țările vecine, Balcani, dar preferă să plece in străinătate unde sunt salarii mult mai mari, pentru același efort la locul de muncă.
In Romania vin muncitori mai ales din Asia și Africa unde sunt salarii foarte scăzute.
De asemenea in Romania se face discriminare in funcție de varstă, dar firmele nu sunt sancționate.

lui puidedac

Da, greselile sunt ceva la ordinea zilei pe aici.Presupun ca au vrut sa spuna brut si netto.Asta spune multe despre importanta acordata acestei rubrici.

@ionar

Asta am spus și eu, sub altă formă, adevărat. Pe acest site nu se poate vorbi nici de importanța celor scrise, dar mai ales de respectul pentru cei care citesc și pentru care sunt incărcate articolele, articole, mult spus.

A ajuns ceva...

greu de imaginat. O echipa de copisti, care inculti, care agramati, lasati de capul lor, platiti la norma... ca sa manipuleze si sa dezinformeze. Candva un site bun, acum e jalnic, plus ca cenzureaza mai rau ca acum 30 de ani. Obicei securist

Mai bine in sistemul public decat la firme private...

PSD, AUR pot caștiga următoarele alegeri dacă vor fi votați de majoritatea pensionarilor, șomerilor, bugetarilor, angajaților de la firme private care primesc salarii nete mai mici de 2000 lei, alte persoane.
Partidele de dreapta vor pierde alegerile pentru că vor să facă doar infrastructură care nu folosește direct romanilor fără loc de muncă, fără mașină, cu salarii minime, etc.
Doar cu internet și autostrăzi nu se dezvoltă o țară pe termen lung.

 

asa e ba razvanus

o tara nu se dezvolta cu infrastructura , se dezvolta cu... salarii si pensii marite fara numar, fara acoperire .
-poate'mi spui si mie o tara cu infrastrucrura mai varza ca romania ,in europa desigur !!!

razvanus

Supe-ne tu, care ar fi baza dezvoltarii, adica de creare de venituri mai mari la Bugetul tarii? Altfel, de unde sa platesti mai mult, adica de unde pensii, alocatii, salarii,...neproductive ?
Bugetul tarii, trebuie privit ca si bugetul familiei, numai ca e la o scara mai mare: adica ce castigi si ce cheltui; imprumuturile sunt solutia de avarie, dar acestea folosite excesiv te sufoca !!!

adevarul ca mugetarii bine platiti sunt motorul dezvoltarii

asa ca mai bine ca pe vremea pesehotilor n-are cum sa fie,nu?
poate-mi explica si mie cum niste balbaiti,gusati,incapabili sa construiasca o fraza coerenta, milionari in euroi sunt reprezentantii saracilor din tara asta?si nu-i cauta diicot/piticot,dna/doarme pe ea,sri/fa-te ca nu stii,pentru trafic de influienta,luare de mita?cam toti astia sus-mentionati sunt bine platiti de la ugerul gras al bugetului,asa ca dorm bine...

O dezamagire MARE,

... imensa, pentru felul cum au dat inapoi majoritarii politici de la a taia sporuri nejustificate, adosuri,...
Adica nu ne convine, vom lupta dar nu vom modifica ?! O nelamurire:
- ce inseamna "conditii vatamatoare" la M.M., "conditii periculoase" la C.Pensii si "conditii de munca" la AJPIS ? Adica, care-s pericolele si factorii vatamatori ? Si, mi se pare mie, ori soferii sunt o alta tagma favorizata ? Ce, trebuie sa nu spuna ce discuta grangurii pe care-i cara cand ici cand ... pe unde vor?
D-le premier, ai gandit bine proiectul de buget dar daca te mai lasi influentat de Ludovic Orban, pe buna dreptate ti se va spune ca esti PSD-ist !!! Ori punem stop desfraului pe bani pubici, ori numai zgandaram subiectul, asa ca sa fie pe placul urechilor ascultatorilor ?
PACAT ! Inca un an pierdut, dar si voi veti pierde foarte ***and !

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor