A fost demontată banca de pe Vârful Călțun din Făgăraș: „Proprietarul poate veni să o ridice”

Vineri, 03 Decembrie 2021, ora 13:24
4898 citiri
A fost demontată banca de pe Vârful Călțun din Făgăraș: „Proprietarul poate veni să o ridice”

Salvamontiștii din Argeș au anunțat vineri, 3 decembrie, că au demontat banca de pe Vârful Călțun, instalată la mijlocul lunii august. Acești au adăugat apoi că au coborât banca la cota 2.000 și că îi așteaptă pe proprietari să o ridice.

Banca a fost urcată pe munte la mijlocul lunii august, iar salvamontiștii au precizat încă de atunci că o vor demonta și o vor coborî în momentul în care vor avea timp, cel mai probabil în afara perioadei de vară, când au fost ocupați cu patrularea pe munte.

”A fost demontată și coborâtă până la cota 2.000. Nici nu știu dacă a mai fost montată la loc sau lăsată așa, dar proprietarul o poate ridica de acolo, dacă vrea”, a declarat pentru Turnul Sfatului directorul Salvamont Argeș, Ion Sănduloiu.

Imaginile cu banca din lemn, au apărut pe 14 august, fiind instalată pe Vârful Călțun din Munții Fărăraș. Imaginile au fost publicate pe internet de un turist din Pitești care a povestit că care ar fi fost montată la peste 2500 de metri altitudine, pe Vârful Călţun din Făgăraş, au apărut pe internet, cel care le-a postat povestind că s-a întâlnit pe traseu cu cei care au montat banca, o familie de sibieni.

”Pe Cornul Călțunului, o familie din Sibiu (care a dorit să rămână anonimă și fără poze cu ei postate) mi-a schimbat ziua. A montat o banca în Vf. Cornul Călțunului, să te poți odihni și admira Vf. Moldoveanu. Am avut ocazia să stau printre primii pe ea. Până când ajungeți să vedeți și dvs, am pus câteva poze, să știți ca nu e glumă! Respectul meu! A rămas că ne vedem la anul pe 14 August, în același loc și la aceeași ora!”, a scris astă-vară piteșteanul pe Facebook.

Șeful Salvamont Sibiu, Dan Popescu, a criticat atunci gestul sibienilor de a urca banca în vârful muntelui.

”Nu poate face fiecare ce-l taie capul. În primul rând trebuie să primească un aviz de la unitatea administrativ teritorială care este proprietara terenului, iar dacă este pe traseu turistic, în cazul nostru, conform noului ghid adoptat de Consiliul Județean trebuie să ne ceară nouă, Salvamontului, avizul. Nu poate să pună pe un traseu montan fiecare ce mai are pe acasă, nu se încadrează în niciun tipar. Ar fi bine ca oamenii să înțeleagă că nu trebuie să se propage acest fenomen. Din punctul meu de vedere ar trebui coborâtă de acolo”, a declarat șeful Salvamont Sibiu, Dan Popescu.

Citeste si:
16 primari au fost declarați incompatibili sau în conflict de interese de către ANI. Cine sunt aceștia
16 primari au fost declarați incompatibili sau în conflict de interese de către ANI. Cine sunt aceștia
Agenţia Naţională de Integritate a sesizat organele de urmărire penală în cazul a 16 primari după ce a constatat starea de incompatibilitate sau conflictul de interese de natură...
Primarul Sectorului 2, dezvăluiri la 1 an după demolarea chioșcurilor de la metrou: ”Soția m-a rugat sa nu mai merg cu metroul la primarie”
Primarul Sectorului 2, dezvăluiri la 1 an după demolarea chioșcurilor de la metrou: ”Soția m-a rugat sa nu mai merg cu metroul la primarie”
Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, susține că după scandalul privind desființarea chioșcurilor ilegale de la metrou a fost rugat de soție să nu mai meargă o perioadă cu metroul....