Seful Sectiei 4 de Politie din Timisoara, care isi ameninta si hartuia angajatii, a demisionat. El ramane, insa, in IPJ Timis

Sambata, 16 Ianuarie 2021, ora 16:35
5209 citiri
Seful Sectiei 4 de Politie din Timisoara, care isi ameninta si hartuia angajatii, a demisionat. El ramane, insa, in IPJ Timis

Sindicatul Europol a anuntat ca seful Sectiei 4 Politie Timisoara, Alin Ilie Popa, care isi ameninta si hartuia angajatii, a demisionat din functie, dar ramane in cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Timis.

"Un sef din IPJ Timis isi trateaza subalternii similar cu modul in care erau tratati detinutii politic pe vremea comunismului. Amenintarile, hartuirile si chiar violenta sunt nelipsite din comportamentul si limbajul acestui individ abject, pe numele sau Popa Ilie Alin, comisar de politie, care este seful Sectiei 4 Politie din Timisoara", a transmis Europol.

Sursa citata mentioneaza ca un asemenea limbaj trivial nu are ce cauta in Politia Romana si ca cei care l-au tolerat ar trebui sa plece impreuna cu acesta.

"Efectiv am ramas consternati cand am intrat in posesia acestor capturi din grupul de Whatsapp al Sectiei 4 Politie si ne intrebam, cu groaza, in ce mod li se adreseaza oare in particular politistilor, daca pe un grup are un asemenea tupeu de golan. Un asemenea limbaj trivial si aceasta atitudine de interlop nu au ce cauta in Politia Romana. Iar superiorii care l-au tolerat pe acest individ ar trebui sa plece la pachet cu el. Am sesizat de mai multe ori conducerea IGPR cu privire la abuzurile care se comit in IPJ Timis, iar lipsa de reactie si implicit lipsa unor sanctiuni au incurajat sefii sa-si conduca oamenii prin teroare si dispret!", a mai afirmat Europol.

Sindicatul politistilor a mentionat ca in timpul mandatului lui Carmen Dan si al lui Marcel Vela nu s-au organizat concursuri pentru functiile de conducere si s-au mentinut imputerniciri pe criterii politice.

"Poate vede si domnul ministru Bode ce s-a ales de aceasta institutie, dupa ce in ultimii ani, atat in timpul mandatului lui Carmen Dan, cat si in mandatul lui Marcel Vela, nu s-au organizat concursuri pentru functiile de conducere, ci s-au mentinut la nesfarsit imputernicirile pe criterii exclusiv politice. Asteptam cu mare interes pozitia oficiala a MAI si a Politiei Romane cu privire la sesizarea pe care am inaintat-o in cursul acestei zile, imediat dupa ce am aflat despre acest caz revoltator", a mai explicat Europol.

Sindicatul a anuntat apoi, intr-o alta postare pe pagina sa de Facebook, ca seful Sectiei 4 din Timisoara a demisionat din functie.

"Seful Sectiei 4 Politie Timisoara si-a depus demisia din functia de conducere si va indeplini o functie de executie in cadrul IPJ Timis. Sa nu credeti insa ca aceasta decizie vine ca urmare a regretului fata de comportamentul manifestat, pentru ca pentru el este ceva normal sa existe un astfel de limbaj intre sef-subaltern. Este de fapt suparat ca au ajuns in public aceste capturi si ca exista o presiune din partea societatii, acesta consideram ca este adevaratul motiv. Totusi, aceasta decizie personala de a renunta la functie nu elimina obligatia cercetarii pe care Corpul de Control al Ministrului trebuie sa o efectueze ca urmare a sesizarilor pe care Sindicatul EUROPOL le-a transmis, pentru ca individul sa raspunda disciplinar si contraventional pentru faptele sale", a transmis Europol.

Sursa citata mentioneaza ca faptele acestuia reprezinta contraventie si sunt sanctionate cu amenda intre 10.000 si 15.000 de lei.

Prima victima a noului primar al Timisoarei: un pensionar MAI care a stat pe functii de conducere 35 de ani. A fost sef inclusiv pe vremea Militiei

Citeste si:
Șef de tren concediat după ce i-a făcut avansuri unei adolescente în timpul călătoriei: "Ai prieten? Eşti singurică?"/ "Aşa face mereu când mă vede"
Șef de tren concediat după ce i-a făcut avansuri unei adolescente în timpul călătoriei: "Ai prieten? Eşti singurică?"/ "Aşa face mereu când mă vede"
Un şef de tren a fost concediat de superiori după ce a hărţuit o minoră într-o garnitură care circula pe Valea Prahovei, pe Magistrala 300. Cazul a fost semnalat de o pasageră a unui...
Marian Godină, scandalizat că Poliția Română se întrece pe sine în promovarea ministrului Bode: ”Pare ceva de o slugărnicie incredibilă”
Marian Godină, scandalizat că Poliția Română se întrece pe sine în promovarea ministrului Bode: ”Pare ceva de o slugărnicie incredibilă”
Polițistul brașovean Marian Godină a criticat marți, 16 august, faptul că pe pagina de Facebook a Poliției Române este promovat ministrul de Interne, Lucian Bode - un politician. Într-o...