Apel disperat al sefei Spitalului de Boli Infectioase din Brasov: Stop vietii sociale, pentru ca efectiv ne batem joc. Uitati ce se intampla cu pelerinajele, cu mall-urile

Miercuri, 04 Noiembrie 2020, ora 14:38
7875 citiri
Apel disperat al sefei Spitalului de Boli Infectioase din Brasov: Stop vietii sociale, pentru ca efectiv ne batem joc. Uitati ce se intampla cu pelerinajele, cu mall-urile
Andreea Moldovan FOTO Facebook Diana Stoica

Directoarea medicala a Spitalului de Boli Infectioase din Brasov, Andreea Moldovan, a declarat ca este timpul ca activitatile sociale, precum pelerinajele sau vizitele in marile centre comerciale, sa fie oprite, pentru a limita raspandirea infectiilor cu noul coronavirus.

"Eu zic "Stop viata sociala", pentru ca efectiv ne batem joc - uitati ce se intampla acum cu pelerinajele, mall-uri - ca inca sa putem favoriza partea de industrie. La industrie propun niste masuri ferme de control si de respectare a regulilor de preventie", a declarat Andreea Moldovan pentru postul de televiziune Realitatea.

Doctorul Moldovan sustine ca, in scurt timp, spitalele din Romania vor fi depasite de numarul mare de cazuri.

"In momentul actual nu mai este o crestere matematica simpla a cazurilor, ci o crestere exponentiala. Ne asteptam sa avem schimbari mai rapide ca acum, astfel incat, cu siguranta, intr-un timp nu foarte lung, putem sa ne asteptam ca sistemul sanitar sa nu mai faca fata la o capacitate cat de cat corecta de ingrijire a pacientilor. Este o supraincarcare a sistemului sanitar. O vedem cu totii. Nu mai avem locuri in spitale, nu mai avem locuri pentru pacientii care efectiv au nevoie de internare, de spitalizare si de tratament foarte constiincios administrat", a spus Moldovan.

Autoritatile au transmis miercuri, 4 noiembrie, un nou raport ingrijorator. In ultimele 24 de ore au fost inregistrate 8.651 de cazuri noi si 146 de decese. Numarul pacientilor internati la ATI este de 1.001. Capitala a inregistrat o incidenta de 4,24 la mia de locuitori.

In Romania, de la inceputul pandemiei pana in prezent, au fost confirmate 267.088 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

#andreea moldovan, #pelerinaj, #mall, #pandemie, #coronavirus, #Spitalului de Boli Infectioase din Brasov , #stiri sociale