Decizii contradictorii ale instantelor din Bacau in cazul dublului asasinat de la Onesti. Ce se va intampla cu sotia lui Gheorghe Morosan

Joi, 20 Mai 2021, ora 20:29
4718 citiri
Decizii contradictorii ale instantelor din Bacau in cazul dublului asasinat de la Onesti. Ce se va intampla cu sotia lui Gheorghe Morosan
Aurelea Morosan, sotia lui Gheorghe Morosan, autorul dublului asasinat de la Onesti FOTO Facebook

Decizie surprinzatoare a judecatorilor din cadrul Tribunalului Bacau in dosarul dublului asasinat din Onesti.

Instanta de fond a admis sa o elibereze din arest preventiv pe Aurelea Morosan, sotia lui Gheorghe Morosan, barbatul care a luat ostatici doi muncitori pe care i-a ucis cu mai multe lovituri de cutit sub ochii politistilor.

Tribunaul Bacau decisese miercuri, 19 mai, sa o plaseze in arest la domiciliu pe Aurelea Morosan pentru 30 de zile, perioada in care femeia, acuzata de complicitate la lipsire de libertate, n-ar fi avut voie sa paraseasca domiciliul sau din comuna Bogdanesti fara aprobarea judecatorilor.

Decizia instantei de fond a fost insa contestata imediat de procurori, iar Curtea de Apel din Bacau a anulat joi, 20 mai, decizia de liberare din arest preventiv, astfel ca sotia lui Morosan va ramane in continuare in spatele gratiilor cel putin pana la data de 19 iunie 2021.

Gheorghe Morosan a cerut si el sa fie liberat din arest preventiv

Si Gheorghe Morosan a cerut judecatorilor sa fie plasat in arest la domiciliu impreuna cu sotia sa, insa instanta nu a admis solicitarea. Tribunalul Bacau a decis sa prelungeasca cu inca 30 de zile masura arestului preventiv pe numele autoruli dublului asasinat. Morosan este cercetat pentru omor calificat si pentru doua infractiuni de lipsire de libertate in mod ilegal.

"...dispune prelungirea masurii arestarii preventive fata de inculpatul Morosan Gheorghe, cercetat pentru savarsirea infractiunii de omor calificat (...) si a doua infractiuni de lipsire de libertate in mod ilegal (...) pentru o perioada de 30 de zile, incepand cu data de 21.05.2021 pana la data de 19.06.2021 inclusiv.

respinge ca neintemeiata cererea formulata de inculpatul Morosan Gheorghe, personal si prin aparator desemnat din oficiu, avand ca obiect inlocuirea masurii arestului preventiv cu masura arestului la domiciliu", conform portalului instantelor de judecata.

Dubla crima de la Onesti s-a petrecut in data de 1 martie. Au murit atunci doi angajati ai S.C. Chimcomplex S.A., oameni nevinovati, care faceau reparatii la instalatia electrica intr-un apartament aflat in litigiu. Gheorghe Morosan i-a sechestrat timp de sase ore pe cei doi muncitori, pentru ca in cele din urma sa-i omoare cu mai multe lovituri de cutit, intr-o criza de furie.

Desi in fata blocului unde erau tinuti legati muncitorii a fost o desfasurare uriasa de forte, politistii nu au fost in stare sa opreasca cele doua crime. Au intervenit tarziu, abia cand au auzit strigate din interiorul apartamentului unde se afla Morosan si ostaticii sai. Gheorghe Morosan a fost impuscat de catre politisti, dar a supravietuit. A fost arestat la o saptamana de la omor si de atunci se afla in spatele gratiilor.

Sotia sa, Aurelea, a fost si ea implicata in aceasta tragedie. Ea a stitut tot timpul ce se intampla in apartament si a tinut legatura telefonic o lunga perioada de timp cu sotul sau pe care l-a incurajat sa-si duca planul pana la capat.

Un primar PSD rămâne fără mandat pentru a doua oară. Edilul și-a anunțat deja candidatura
Un primar PSD rămâne fără mandat pentru a doua oară. Edilul și-a anunțat deja candidatura
Primarul municipiului Onești, Laurențiu Neghină, va rămâne pentru a doua oară fără funcție în urma unei decizii definitive de incompatibilitate. Curtea Supremă a respins, azi,...
Motivul pentru care Marius Șumudică l-a înjurat pe Mircea Lucescu. Cum a reacționat antrenorul de 78 de ani
Motivul pentru care Marius Șumudică l-a înjurat pe Mircea Lucescu. Cum a reacționat antrenorul de 78 de ani
Marius Șumudică a evoluat ca jucător la Rapid în perioada 1997-1998 și 1999-2000 și l-a avut antrenor și pe Mircea Lucescu. Șumi a fost un jucător orgolios care s-a înfuriat pe Mircea...
#morosan, #Onesti, #asasinat, #dubla crima onesti, #Tribunal, #arest , #stiri sociale