Spalati-va pe maini! Cu ce? Aproape o mie de blocuri din Bucuresti au apa calda si caldura putina sau deloc

Marti, 10 Martie 2020, ora 13:35
7682 citiri
Spalati-va pe maini! Cu ce? Aproape o mie de blocuri din Bucuresti au apa calda si caldura putina sau deloc

In conditiile in care autoritatile le recomanda romanilor sa se izoleze la domiciliu si sa acorda mai multa atentie igienei personale, in contextul epidemiei de coronavirus, mii de bucuresteni au ramas fara apa calda si caldura.

La acest moment, per total - potrivit informarii Termoenergetica SA - peste 70 de blocuri din Sectorul 3 - situate in zona statiei de Metrou 1 Decembrie - au ramas fara apa calda si caldura, din cauza unei avarii.

In teorie, daca reparatiile merg conform planului, oamenii de acolo ar trebui sa aiba apa calda si caldura din nou incepand cu miezul noptii.

In plus, alte 370 de imobile au intreruperi pentru ca Termoenergetica executa lucrari programate la reteaua de termoficare din zona Bulevardelor Nicolae Grigorescu si Basarabia, pana pe Pantelimon si Colentina. In teorie, si la aceste blocuri ar trebui sa se reia furnizarea caldurii si apei calde tot in cursul zilei de marti.

Nu in ultimul rand, alte peste 500 de imobile (dintre care unele blocuri inalte - n.red.) primesc caldura si apa calda "sub parametri" - adica putin sau deloc.

Si acestor bucuresteni ar trebui sa li se rezolve problemele tot in cursul zilei de azi, potrivit Termoenergetica.

Intrebarea este: chiar daca au ramas acasa ca sa previna raspandirea coronavirusului, cum pot oamenii sa aiba grija de igiena proprie, doar cu apa rece? Lipsa caldurii din locuinte nu le va dauna unora dintre ei, riscand sa favorizeze imbolnaviri? Nu cumva parte dintre lucrarile la reteaua de termoficare puteau fi amanate, in favoarea furnizarii continue, macar in aceste zile?

Directorul Companiei Municipale Termoenergetica SA, Alexandru Burghiu, a declarat pentru Ziare.com ca lucrarile programate nu putea fi amanate.

"Sistemul este vechi. De aceeea, nu ne permitem sa lasam sa treaca o luna, sa spunem, fara sa intervenim. Trebuie sa facem in permanenta lucrari si o serie de ajustari pentru a-l mentine in functiune.

Opririle pe care le-am facut sunt planificate sa nu tina mai mult de 12 ore. Depinde de ce gasim in teren, bineinteles, dar ne straduim sa nu depasim termenul. Si, din acest punct de vedere, sistarle nu pun o problema de igiena a populatiei. Iar in ce priveste sistarea pentru intervale scurte a caldurii, avem noroc pentru ca e destul de cald si nu se pun mari probleme nici din acest punct de vedere", a spus Alexandru Burghiu.

Printre imobilele ramase fara apa calda si caldura erau si cateva zeci de institutii. In context, l-am intrebat pe directorul executiv al Termoenergetica SA daca vreuna dintre aceste institutii este spital. Alexandru Burghiu a precizat ca nu.

Ramane sa vedem cat de repede se va relua, intr-adevar, furnizarea de apa calda si caldura.

Citeste si:
George Simion intervine în greva STB. Liderul AUR anunță întâlniri cu greviștii VIDEO
George Simion intervine în greva STB. Liderul AUR anunță întâlniri cu greviștii VIDEO
Copreședintele AUR, George Simion, a anunțat că se va întâlni marți, 25 ianuarie, cu greviștii de la STB. Acesta susține că, în calitate de deputat de București, are ”datoria” să...
Greva STB. Nicușor Dan anunță un audiat la managementul companiei: ”Marți dimineață vor fi pe traseu cel puțin 40% din autovehicule”
Greva STB. Nicușor Dan anunță un audiat la managementul companiei: ”Marți dimineață vor fi pe traseu cel puțin 40% din autovehicule”
Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat luni seară, 24 ianuarie, că speră ca greva angajaților STB să se oprească în urma negocierilor între Consiliul de Administraţie al companiei...