Spitalele de adulti din Sibiu cu pacienti COVID-19 fie nu au autorizatie de la pompieri, fie functioneaza in cladiri vechi

Marti, 17 Noiembrie 2020, ora 11:19
1725 citiri
Spitalele de adulti din Sibiu cu pacienti COVID-19 fie nu au autorizatie de la pompieri, fie functioneaza in cladiri vechi
Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu FOTO Facebook

Majoritatea spitalelor de adulti din judetul Sibiu, cu pacienti COVID-19, fie nu au autorizatie de la pompieri pentru toate cladirile, fie functioneaza in cladiri vechi in care nu s-au facut modificari, asa ca legislatia nu ii obliga.

"In ceea ce priveste situatia pe linia avizarii/autorizarii a unitatilor spitalicesti din judetul Sibiu facem urmatoarele precizari: 1. Pe raza judetului Sibiu functioneaza 10 unitati spitalicesti dintre care 9 unitati de stat si 1 unitate privata. 2. Spitalul Clinic Judetean Sibiu detine urmatoarele corpuri de cladire autorizate: Clinica Infectioase, Clinica de recuperare nr. 1 si nr. 2, Ambulatoriu nr. 1 si Centrul de Cercetare Invaziva si Non Invaziva Cardiovasculara si corpul extins UPU Sibiu. Cladiri fara Autorizatie de securitate la incendiu: Corpul de cladire Neurochirurgie, Oftalmologie, Sectia ATI. Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu: Cladirile aferente sunt autorizate", a explicat Alina Voina.

Unele spitale publice din judet functioneaza in cladiri vechi care "nu au suferit modificari structurale".

"Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu: Primul corp este autorizat, iar celelalte cladiri aferente sunt constructii vechi care nu au suferit modificari structurale. Spitalul General Cai Ferate Sibiu: Cladirile sunt constructii care functioneaza anterior anului 1990 si nu au suferit modificari structurale. Spitalul Municipal Medias: Corpul de Pneumologie este autorizat, iar celelalte cladiri nu au suferit modificari structurale, functionand anterior anului 1990", precizeaza Alina Voina.

Potrivit sursei citate, Spitalul Orasului Cisnadie detine o cladire medicala fara autorizatie de incendiu, iar celelalte constructii sunt vechi.

"Spitalul Orasului Cisnadie: Cladirea medicala nu detine autorizatie de securitate la incendiu, iar celelalte constructii sunt vechi, fara modificari structurale. Spitalul de Psihiatrie Sibiu: Corpul Medical nr. 1 se afla in proces de autorizare, iar celelalte cladiri sunt construite anterior anului 1990 si nu au suferit modificari structurale", a mai declarat reprezentanta ISU.

Singurul spital privat din municipiul Sibiu nu are nici el toate cladirile autorizate de pompieri.

"Clinica privata Medlife: Corpul de cladire situat pe str. Izvorului detine autorizatie de securitate la incendiu, iar corpul de cladire situat pe str. Constitutiei nu detine autorizatie de securitate la incendiu. De asemenea, precizam faptul ca un numar de 13 cladiri aferente unitatilor spitalicesti nu necesita autorizare deoarece sunt constructii vechi care nu au suferit modificari structurale", a aratat Alina Voina.

ISU Sibiu nu a putut oferi informatii legate de autorizarea Spitalului Militar si a Spitalului Orasenesc din Agnita.

Cu exceptia clinicii private Medlife, in toate spitalele publice din judet sunt pacienti COVID-19 sau urmeaza sa fie spitalizati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Momentul în care o femeie din Sibiu fură 20 de lei, iar apoi se urcă într-un Mercedes de zeci de mii de euro VIDEO
Momentul în care o femeie din Sibiu fură 20 de lei, iar apoi se urcă într-un Mercedes de zeci de mii de euro VIDEO
O femeie a furat o pușculiță dintr-o cofetărie din Sibiu, în care erau 20 de lei, iar apoi s-a urcat într-un Mercedes ce valorează zeci de mii de euro. Momentul a fost surprins de camerele...
Căpușele au trimis zeci de oameni la Urgențe. Ce trebuie făcut pentru a nu mai ajunge la spital
Căpușele au trimis zeci de oameni la Urgențe. Ce trebuie făcut pentru a nu mai ajunge la spital
Zeci de botoșăneni au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au fost mușcați de căpușe, în intervalul 1-15 aprilie. Potrivit reprezentanților Spitalului Județean "Mavromati", 26 de...
#spital, #Sibiu, #autorizatie incendiu, #cladiri vechi, #pompieri, #Covid 19 , #stiri sociale