Statele Unite au depasit 10 milioane de cazuri de COVID-19, dupa alegerile prezidentiale. Al treilea val de infectii se extinde

Luni, 09 Noiembrie 2020, ora 10:21
1957 citiri
Statele Unite au depasit 10 milioane de cazuri de COVID-19, dupa alegerile prezidentiale. Al treilea val de infectii se extinde
Masini de strada FOTO Unsplash

Statele Unite au devenit prima natiune care a depasit pragul de 10 milioane de infectii cu noul coronavirus de la inceperea pandemiei, conform unui bilant realizat duminica de Reuters, pe masura ce al treilea val de cazuri de COVID-19 se extinde in intreaga tara.

Punctul de referinta sumbru a fost atins in aceeasi zi in care la nivel mondial s-a depasit pragul de 50 de milioane de cazuri de coronavirus.

Statele Unite au raportat aproximativ un milion de cazuri in ultimele zece zile, cea mai mare rata de infectare de la momentul in care tara a anuntat primul sau caz de coronavirus nou, in statul Washington, in urma cu 293 de zile.

Tara a raportat sambata un numar record de 131.420 de cazuri de COVID-19 si peste 100.000 de infectii zilnice de cinci ori in ultimele sapte zile, potrivit unui bilant al Reuters.

Media pe sapte zile de 105.600 de cazuri zilnice inregistrata in SUA - o crestere cu cel putin 29% - este mai mare decat media combinata din India si Franta, doua dintre cele mai afectate tari din Asia si Europa.

Peste 237.000 de americani au murit de COVID-19 de la momentul in care boala provocata de coronavirus a aparut pentru prima data in China, la finalul anului trecut.

Media zilnica de noi decese raportate in Statele Unite reprezinta unu din unsprezece decese inregistrate la nivel mondial in fiecare zi, conform unei analize Reuters.

Numarul deceselor raportate la nivel national a crescut cu mai mult de 1.000 pentru a cincea zi consecutiv, sambata, o tendinta observata ultima data la jumatatea lunii august, potrivit unui bilant al Reuters.

Conform expertilor sanitari, numarul deceselor tinde sa creasca intre patru si sase saptamani dupa o inmultire a cazurilor de infectare.

Presedintele ales al SUA, Joe Biden, care a criticat in mare parte din campania sa modul in care presedintele Donald Trump a gestionat pandemia, s-a angajat sambata ca lupta contra COVID-19 sa devina o prioritate absoluta.

Biden va anunta luni un grup operational pentru gestionarea pandemiei, format din doisprezece membri, condus de fostul chirurg general Vivek Murthy si fostul comisar al Administratiei pentru Alimente si Medicamente (FDA) David Kessler. Grupul operational pentru coronavirus va fi insarcinat cu dezvoltarea unui plan pentru limitarea raspandirii bolii odata ce Biden va prelua atributiile asociate functiei, in luna ianuarie.

Zona centrala a SUA, denumita Midwest, ramane cea mai afectata regiune, cu cele mai numeroase cazuri pe cap de locuitor, Dakota de Nord, Dakota de Sud, Wisconsin, Iowa si Nebraska fiind primele cinci state americane cele mai afectate de pandemie.

Illinois este noul epicentru din Midwest, statul raportand peste 60.000 de infectii COVID-19 in ultimele sapte zile, cea mai mare cifra inregistrata in tara, potrivit Reuters. Statul a raportat sambata peste 12.454 de cazuri noi, cel mai mare numar consemnat pana in prezent intr-o singura zi.

Texas, cu 10% din totalul cazurilor din SUA, este cel mai afectat stat din SUA, devenind sambata primul care a depasit un milion cazuri de coronavirus.

Conform unei analize Reuters, in regiunea din sudul SUA au fost consemnate aproape 43% dintre cazurile din Statele Unite de la inceputul pandemiei, cu aproape 4,3 milioane de cazuri doar in aceasta regiune, urmata de Midwest, statele din vest si cele din nord-est.

New York, cu peste 33.000 de morti, ramane statul cu cel mai mare numar de decese si reprezinta aproximativ 14% din totalul deceselor din SUA.

In Statele Unite au fost efectuate aproximativ 10,5 milioane de teste pentru coronavirus in primele sapte zile ale lunii noiembrie, dintre care 6,22% au avut rezultate pozitive, comparativ cu 6,17% in perioada anterioara de sapte zile, conform datelor cuprinse in "The COVID Tracking Project" de monitorizare pe baza de voluntariat a epidemiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
O campanie de susținere pentru candidatura lui Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct al NATO, a fost demarată în online. Inițiativa, care se recomandă drept o „platformă...
Israelul face noi pregătiri pentru o ofensivă în Rafah, în ciuda opoziției Statelor Unite
Israelul face noi pregătiri pentru o ofensivă în Rafah, în ciuda opoziției Statelor Unite
Israelul ar fi desfăşurat artilerie suplimentară şi transportoare blindate de trupe la periferia Fâşiei Gaza, ceea ce sugerează că armata se pregăteşte pentru ofensiva terestră,...
#statele unite, #alegeri prezidentiale, #Covid 19, #infectii , #stiri sociale