Stație nouă de trenuri în Otopeni. Devine funcțională de luni

Vineri, 22 Octombrie 2021, ora 15:14
2476 citiri
Stație nouă de trenuri în Otopeni. Devine funcțională de luni

CFR Infrastructură anunţă că deschide, începând de luni, 25 octombrie, un punct de oprire pentru trenuri în zona de nord a oraşului Otopeni, lângă Capitală.

Construcţia feroviară face parte din proiectul dublarea liniei de cale ferată Mogoşoaia - Baloteşti, finanţat de la bugetul de stat, cu o valoare contractuală de 50,5 milioane lei.

"Începând de luni, 25 octombrie 2021, se deschide un nou punct de oprire feroviar - PO Otopeni Nord - în oraşul Otopeni, în apropiere de DN 1, unde vor staţiona pentru îmbarcare/debarcare, 7 trenuri ale operatorului naţional de transport feroviar CFR Călători, care circulă pe Magistrala 700 Bucureşti - Urziceni, şi retur, iar alte 4 trenuri, care circulă în relaţia Bucureşti Nord - Slobozia Veche, şi retur, vor staţiona pentru îmbarcare/debarcare călători în PO Otopeni Nord, de la 1 noiembrie 2021”, anunţă, vineri după-amiază, CFR.

Conform companiei, cele şapte trenuri ale CFR Călători care vor opri în staţia de la Otopeni sunt: R 7032, R 7036, R 7038, R 7031, R 7033, R 7035 şi R 7037, care circulă în relaţia Bucureşti - Urziceni şi retur.

De la 1 noiembrie, vor opri în această staţie şi garniturile feroviare R 8122, R 8124, R 8121 şi R 8123, operate tot de CFR Călători şi care circulă în relaţia Bucureşti Nord - Slobozia Veche şi retur.

Prima oprire a unui tren în punctul amenajat la Otopeni Nord va avea loc, luni, când trenul R 7032 (Urziceni – Bucureşti Nord) este programat a opri la ora 05.32, urmând a ajunge în Bucureşti Nord la ora 6.05. În după-amiaza aceleiaşi zile, trenul R 7037 (Bucureşti Nord - Urziceni) va pleca din Bucureşti Nord la ora 19.20, cu oprire în punctul Otopeni Nord, la ora 19.49.

Punctul de oprire Otopeni Nord se află între staţiile Mogoşoaia şi Baloteşti şi este o construcţie nouă, pe două niveluri - parter şi etaj -, care asigură acces direct la cele două peroane, fiecare în lungime de 150 metri şi cu lăţime de 3 metri prin intermediul unui lift, scări rulante, dar şi scări fixe.

"Noua construcţie feroviară PO Otopeni Nord face parte din proiectul Dublarea liniei de cale ferată Mogoşoaia - Baloteşti (proiect finalizat şi finanţat de la bugetul de stat, cu o valoare contractuală de 50,5 milioane lei)”, precizează CFR.

Citeste si:
Sfârșitul tragic al unui preot ortodox iubit de oameni. A murit inexplicabil lovit de tren pe calea ferată
Sfârșitul tragic al unui preot ortodox iubit de oameni. A murit inexplicabil lovit de tren pe calea ferată
O tragedie care pare inexplicabilă a avut loc luni seara în municipiul Blaj, pe calea ferată spre localitatea Valea Lungă. Preotul Vasile Benchea și-a pierdut viața după ce a fost lovit...
Un tren de marfă încărcat cu lemne a deraiat în Mehedinți. Accidentul s-a produs în timpul manevrei de cuplare a locomotivei
Un tren de marfă încărcat cu lemne a deraiat în Mehedinți. Accidentul s-a produs în timpul manevrei de cuplare a locomotivei
Circulaţia feroviară în staţia căi ferate Balota, județul Mehedinți, a fost închisă miercuri dimineață, 24 noiembrie, din cauza deraierii, la intrarea în staţie, a trei vagoane din...