Stelian Ion: "Vom vedea curand bilantul DNA si daca sunt progrese sau nu"

Miercuri, 13 Ianuarie 2021, ora 18:29
1941 citiri
Stelian Ion: "Vom vedea curand bilantul DNA si daca sunt progrese sau nu"

Ministrul Justitiei Stelian Ion a declarat ca pe partea de coruptie vede un mare progres, iar in curand vom vedea bilantul DNA si ce progrese au fost inregistrate sau nu. Acesta a adaugat ca este foarte important sa nu avem o rata mare a achitarilor.

"Sunt multe probleme legate de justitie. Mandatul e unul provocator si imi doresc sa facem in asa fel incat dupa ce voi trage linie, la final de mandat, sa putem da mai multa incredere romanilor in justitie. Sunt si lucruri bune in justitie, dar sunt si multe probleme si din cauza asta uneori justitia nu e asa de bine vazuta, cum ar trebui sa fie.

Pe parte de coruptie eu as vedea un mare progres, acela ca nu au existat chestiuni discutate, dar s-a lucrat, vom vedea curand bilantul DNA si daca sunt progrese sau nu. E foarte important sa nu avem o rata mare a achitarilor. E ciudat sa nu avem deloc achitari, numai in statele totalitare cred ca se intampla asta. Nu vreau sa fac referire la structuri de parchete, ideea de baza este aceea ca anchetele sa fie validate prin hotarari, sa se vada ca procurorii au facut foarte bine urmarirea penala", a afirmat Stelian Ion, intr-un interviu pentru Antena 3.

El a adaugat, intrebat daca a vorbit cu procurorii DNA, ca au fost discutii pentru inceperea unei cooperari institutionale.

"Am avut discutii la acest nivel de cunoastere si de incepere a unei cooperari institutionale. Eu spun foarte clar ca se lucreaza, vom vedea din acel bilant pe cifre. Pentru ca DNA nu a fost in centrul atentiei zi de zi la stiri, aceasta e o idee gresita", a completat Ion.

Iohannis da unda verde pentru urmarirea penala a lui Tariceanu, acuzat de DNA ca a luat spaga 800.000 de dolari

Citeste si:
Marcel Boloș va fi noul ministru al Cercetării și Digitalizării. Baronii PNL l-au învins pe Klaus Iohannis
Marcel Boloș va fi noul ministru al Cercetării și Digitalizării. Baronii PNL l-au învins pe Klaus Iohannis
Fostul ministru al Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a acceptat propunerea PNL de a prelua portofoliul Ministerului Cerecetării, Inovării și Digitalizării. „Am acceptat această...
Acuze incredibile de corupție la adresa arbitrului la Australian Open! VIDEO
Acuze incredibile de corupție la adresa arbitrului la Australian Open! VIDEO
Meciul dintre Rafael Nadal și Denis Shapovalov, din sferturile Australian Open, a fost marcat de un incident rar întâlnit. Canadianul de origine rusă, un tip discret și retras în marea...