Tehnicile terifiante prin care erau torturați oamenii în Evul Mediu. 9 cruzimi care îți fac pielea de găină

Sambata, 11 Septembrie 2021, ora 22:10
6291 citiri
Tehnicile terifiante prin care erau torturați oamenii în Evul Mediu. 9 cruzimi care îți fac pielea de găină
Evul Mediu, o perioadă dură FOTO Pixabay

Evul Mediu a fost o perioadă brutală, astfel că torturarea oamenilor era la ordinea zilei. Puțini își pot închipui cu adevărat cât de îngrozitoare erau metodele folosite, determinând victimele să nu își dorească decât să li se curme viața cât mai rapid pentru a scăpa de suferință.

Historia a făcut un top al celor mai crude tehnici de tortură, care determinau rapid și cel mai curajos om să verse toate informațiile pe care le deținea.

1. Taurul sicilian

Un taur fabricat din metal, ce avea o portiță laterală. Victimele erau băgate în interior, iar sub se făcea focul. Metalul se încingea, astfel că efectul era unul de cuptor, fiind emanat în aer miros de carne arsă.

2. Tubul crocodilului

Victima era imobilizată cu o curea cu țepușe metalice, care i se punea în jurul gâtului. Din nou, sub ea se făcea focul, tocmai pentru a începe să se zbată din cauza căldurii, astfel încât țepușele să îi intre din ce în ce mai adânc în gât.

3. Patul de tortură

Victima era întinsă pe un ”pat”, legată de mâini și picioare cu sfori, care la rândul lor erau conectate la o serie de tamburi și scripeți. Practic, omului i se întindeau membrele până când toate articulațiile sale cedau din cauza presiunii extreme.

4. Gheara pisicii

Nu era o tehnică neapărat, ci un instrument: un mâner ce avea în capăt țepi lungi și curbați, exact ca ghearele unei pisici. Victima era dezbrăcată și legată de un stâlp, iar apoi carnea îi era, pur și simplu, jupuită.

5. Jupuirea

Jupuirea, în schimb, era o tehnică propriu zisă, indiferent de instrumentele folosite. Ca în cazul anterior, victima era dezbrăcată și imobilizată. Cel mai adesea se folosea un cuțit pentru a îndepărta pielea de pe toată suprafața corpului.

6. Scaunul spaniol

Un scaun normal, cu un mic artificiu, adică o căptușeală cu țepi de metal, între 500 și 1.500. Victima era legată de mâini și obligată să se așeze pe scaun, moment în care țepii metalici începeau să îi străpungă pielea. Se adăugau greutăți din ce în ce mai mari, astfel încât țepii să intre tot mai adânc.

7. ”Sfarmă capete”

Capul victimei era prins într-un aparat care se strângea prin înfiletarea unui șurub. Dinții erau sfărâmați de mandibulă, ochii ieșeau din orbite, iar craniul era frânt lent.

8. Para durerii

Un instrument în formă de pară, cu 4 ”petale”, care începeau să se deschidă, mărindu-și considerabil diametrul, pe măsură ce se strângea un șurub. Era băgat în vaginul, anusul sau gura victimelor. Dacă șurubul era strâns la maximum, carnea ajungea să se rupă efectiv.

9. Leagănul lui Iuda

O construcție mică, în formă de piramidă. Deasupra, victima, poziționată astfel încât vârful piramidei să intre în vaginul sau anusul acesteia. Fiind suspendată, prinsă de mâini și de picioare în frânghii, durerea era insuportabilă la fiecare mișcare.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#tehnici tortura Evul Mediu, #tortura, #moarte , #stiri sociale