Trafic intens pentru camioane, la iesirea spre Ungaria. La Varsand se asteapta patru ore pentru formalitati

Marti, 25 Mai 2021, ora 11:05
1817 citiri
Trafic intens pentru camioane, la iesirea spre Ungaria. La Varsand se asteapta patru ore pentru formalitati
Trafic intens la iesirea spre Ungaria FOTO Pixabay

Principalele puncte de trecere a frontierei spre Ungaria sunt aglomerate, marti, pe arterele de iesire destinate camioanelor, dupa ce autoritatile vecine nu au permis tranzitarea tarii cu vehicule de peste 7,5 tone in perioada Rusaliilor Catolice, restrictie ridicata luni seara la ora 23,00.

Potrivit Politiei de Frontiera Arad, "in punctele de trecere a frontierei de la granita comuna se inregistreaza timpi de asteptare ridicati pe sensul de iesire din tara pe arterele destinate acestor autovehicule".

"In plus, autoritatile maghiare efectueaza verificari suplimentare pentru acest tip de mijloace de transport", precizeaza sursa citata.

In Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nadlac II, unde de obicei dupa restrictiile impuse de Ungaria au fost inregistrate coloane de camioane pe 15 - 25 de kilometri pe autostrada pan-europeana, cu timpi de asteptare de zece ore, situatia de acum este mult mai buna si se asteapta aproximativ 90 de minute pentru controlul documentelor. Atat reprezentantii Politiei Autostrazi Arad, cat si cei ai Politiei de Frontiera Arad spun ca se asteapta in coloana pe o lungime de aproximativ un kilometru inainte de Nadlac II, unde au fost deschise sase artere de iesire din tara pentru traficul greu.

La frontiera judetului Arad cu Ungaria, situatia cea mai grea este in PTF Varsand, unde timpul de asteptare pentru tranzitare este de patru ore, conform aplicatiei online care monitorizeaza traficul de la granite, de pe site-ul Politiei de Frontiera Romane. Aici sunt deschise trei artere de iesire pentru traficul greu.

La Nadlac I si Turnu, tot in judetul Arad, nu sunt coloane de camioane si se tranziteaza in conditii obisnuite.

In judetul Bors, conform aplicatiei, camioanele asteapta 140 de minute la PTF Bors I (trei artere de iesire din Romania pentru traficul greu) si 110 minute la Bors II (patru artere de iesire pentru traficul greu).

In judetul Satu-Mare, in PTF Petea, soferii de camioane asteapta 300 de minute pentru a intra in Ungaria, aici fiind deschise doua artere de control.

Conform Politiei de Frontiera Arad, a fost marit numarul arterelor de control pentru automarfare pe sensul de iesire din tara in toate aceste puncte de trecere, pentru a se reduce pe cat posibil timpii de asteptare.

In primele ore ale zilei de marti, mai precizeaza sursa citata, politistii de frontiera de la granita cu Ungaria au efectuat formalitatile specifice pentru 5.000 de automarfare, dintre care 4.000 au fost pe sensul de iesire din Romania.

Incepand de sambata, ora 23,00, circulatia tuturor autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone a fost oprita pe teritoriul Ungariei, masura fiind luata pentru ca in tara vecina au fost celebrate Rusaliile Catolice.

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Cea mai valoroasă sportivă a României, înainte de provocarea din Ungaria: ”Eu voi fi iarăși în două curse”
Cea mai valoroasă sportivă a României, înainte de provocarea din Ungaria: ”Eu voi fi iarăși în două curse”
Canotoarea Simona Radiş, considerată cea mai valoroasă sportivă a României în 2023, a declarat, luni, la Complexul Sportiv Naţional ''Elisabeta Lipă'' de la Snagov, că de abia aşteaptă...
#camioane, #Ungaria, #trafic, #vama , #stiri sociale