Cum a ajuns Israel, tara care a vaccinat cel mai mult, sa fie pusa la pamant de noua tulpina

Joi, 28 Ianuarie 2021, ora 09:55
15104 citiri
Cum a ajuns Israel, tara care a vaccinat cel mai mult, sa fie pusa la pamant de noua tulpina
Israelul e tara care a vaccinat cel mai mult/Hepta

Israelul, tara care a vaccinat cel mai mult, se confrunta cu un numar foarte mare de cazuri, inclusiv grave, de COVID-19. Motivul, spune medicul Marius Geanta, presedintele Centrului pentru Inovatie in Medicina, tine de raspandirea tulpinii B.1.1.7, care a devenit dominanta in ultima saptamana in Israel. Tulpina e deja prezenta si in Romania, avertizeaza autoritatile de la noi.

"In urma cu 30 de zile, Israel intra in al treilea lockdown si se afla intr-o campanie accelerata de vaccinare anti Covid-19. La acel moment, in sectiile de terapie intensiva erau internati aproximativ 600 de pacienti, iar zilnic se diagnosticau in medie 4.000 de cazuri. Expertii anticipau ca lockdown-ul prelungit si vaccinarea extinsa vor determina in cateva saptamani o scadere a cazurilor totale si, mai ales, a cazurilor grave de boala", a scris pe Facebook medicul Marius Geanta.

1.100 de persoane, la ATI

"La acest moment, lucrurile stau complet diferit", a completat acesta.

"In cursul zilei de ieri, aceiasi experti din Israel au comunicat date ingrijoratoare: 1.100 persoane sunt internate la ATI si aproximativ 6.500 de cazuri sunt diagnosticate zilnic, in medie", atrage atentia medicul roman.

Explicatia cresterii numarului total de cazuri si a numarului de cazuri grave de Covid-19 tine de "raspandirea tulpinii B.1.1.7, care a devenit dominanta in ultima saptamana, in Israel".

"Atat de mare este pericolul reprezentat de tulpina B.1.1.7, in conditiile in care este prea devreme pentru a cuantifica un efect al vaccinarii in masa asupra controlului pandemiei", completeaza medicul.

Israel: de ce creste numarul de cazuri, inclusiv cele grave de Covid-19?

In urma cu 30 de zile, Israel intra in al...

Posted by Marius Geanta on Wednesday, January 27, 2021

Biden a făcut anunțul mult așteptat: ”Livrările de arme pentru Ucraina se reiau în orele următoare”
Biden a făcut anunțul mult așteptat: ”Livrările de arme pentru Ucraina se reiau în orele următoare”
Joe Biden, preşedintele SUA, a promulgat miercuri, 24 aprilie, pachetul legislativ ce prevede un ajutor de 95 de miliarde de dolari pentru Ucraina, Israel şi Taiwan, adoptat de Congres după mai...
Universitățile de top din SUA se luptă să țină în frâu protestele faţă de războiul din Gaza
Universitățile de top din SUA se luptă să țină în frâu protestele faţă de războiul din Gaza
Protestele faţă de războiul din Gaza s-au extins de la Columbia şi Yale la alte universităţi, în timp ce oficialii se străduiesc să disperseze o mişcare de protest în plină expansiune,...
#Israel, #israel vaccin covid, #israel coronavirus, #campanie de vaccinare, #tulpina noua , #stiri sociale