Un postas care obisnuia sa fure bani din alocatii, condamnat la inchisoare cu suspendare pentru delapidare

Autor: N.G.
Miercuri, 27 Ianuarie 2021, ora 11:59
2793 citiri
Un postas care obisnuia sa fure bani din alocatii, condamnat la inchisoare cu suspendare pentru delapidare

Un postas din Aiud in varsta de 59 de ani s-a ales cu patru infractiuni in forma continuata si cu o condamnare penala la inchisoare cu suspendare dupa ce a sustras din banii pentru alocatie pe care trebuie sa ii predea unei persoane, pentru fiul acesteia.

Faptele au avut loc in luna martie - aprilie 2018, cand, pentru ca nu a gasit la domiciliu persoana careia trebuia sa ii dea banii, T. Ioan "a luat rezolutia infractionala de a-si insusi sume de bani aflate in gestiunea sa".

Astfel, la datele de 14 si 30 martie, respectiv 11 aprilie 2018, postasul si-a insusit, in mod repetat, suma totala de 250 de lei, aflata in gestiunea sa, prin contrafacerea semnaturii beneficiarului alocatiei si suplimentului de alocatie. A atestat, astfel, nereal faptul ca a achitat catre beneficiar sumele de bani din mandatele postale de plata asistenta sociala, folosind actele false.

Dupa ce a fost descoperit, postasul a fost cercetat penal si trimis in judecata pentru delapidare, fals material in inscrisuri oficiale in forma continuata, fals intelectual in forma continuata, uz de fals in forma continuata. "Instanta retine ca inculpatul s-a prezentat la organele de cercetare penala de cate ori i s-a solicitat, apoi s-a prezentat in fata instantei.

Inculpatul a manifestat o atitudine sincera, regretand si recunoscand savarsirea faptelor si imprejurarile in care acestea s-au produs, contribuind astfel in mod nemijlocit la solutionarea justa si cu celeritate a cauzei si la aflarea adevarului", se mentioneaza in hotararea Judecatoriei Aiud. Chiar daca suma sustrasa a fost minima, a recunoscut faptele, iar persoana care trebuia sa primeasca banii nu s-a constituit parte civila, instanta l-a condamnat pe inculpat la patru pedepse.

Prin contopire a rezultat condamnarea finala de 1 an si 10 luni de inchisoare, cu suspendare sub supraveghere, pe o perioada de 2 ani. A fost obligat ca pe parcursul termenului de supraveghere sa presteze o munca neremunerata in folosul comunitatii timp de 60 de zile. Hotararea Judecatoriei Aiud a ramas definitiva.

Citeste si:
Zodiile care vor avea un weekend de pomină. Doar lucruri neașteptate vor apărea
Zodiile care vor avea un weekend de pomină. Doar lucruri neașteptate vor apărea
Weekendul acesta surprizele se vor ține lanț pentru mai multe zodii, astfel că nu trebuie să își facă planuri deoarece oricum vor fi date peste cap. Peștii vor fi surprinși de...
Horoscop zilnic. Vineri, 20 mai. Zodia care va avea un succes neașteptat la job
Horoscop zilnic. Vineri, 20 mai. Zodia care va avea un succes neașteptat la job
Astrele au pregătit noi provocări pentru zodii, unele fiind mai norocoase, iar altele mai puțin. Toate previziunile despre dragoste, bani sau job, în horoscopul zilnic. Berbec: Ca de...
Comentarii