Valeriu Gheorghita anunta maraton de vaccinare in Bucuresti, pe 7-9 mai

Sambata, 24 Aprilie 2021, ora 23:34
3220 citiri
Valeriu Gheorghita anunta maraton de vaccinare in Bucuresti, pe 7-9 mai
Maratonul vaccinarii incepe pe 7 mai/ FOTO RO Vaccinare

Coordonatorul campaniei nationale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghita, a anuntat ca in prima jumatate a lunii mai va avea loc in Bucuresti un maraton al vaccinarii similar celui organizat zilele acestea la Timisoara. Pana sambata seara, la ora 20:00, fusesera vaccinate aproape 3.200 de persoane, in cadrul maratonului de la Timisoara.

Medicul Valeriu Gheorghita declara ca evenimente similare celui de la Timisoara, unde zilele acestea are loc un maraton al vaccinarii, vor fi organizate si in alte orase, el aratand ca a discutat deja cu rectorii universitatilor de medicina si farmacie din Romania, care si-au aratat disponibilitatea de a organiza astfel de evenimente de vaccinare, prin implicarea personalului medical si a corpului academic. Un astfel de maraton a fost deja programat, de altfel, pentru prima jumatate a lunii viitoare, in Capitala.

"Pe 7-9 mai va fi acest maraton al vaccinarii la Bucuresti. Foarte probabil, locatiile vor fi doua: la Sala Palatului si Biblioteca Nationala. Trebuie sa combinam acest eveniment medical cu unul social si cultural. Va fi nevoie doar de cartea de identitate.", a declarat Valeriu Gheorghita, sambata seara la Antena 3, conform antena3.ro.

Gheorghita a mentionat ca la maratonul de la Bucuresti se va putea vaccina oricine indiferent unde are domiciliul.

"Cu siguranta este un eveniment care, asa cum a observat la Timisoara, este asteptat de multa lume, pentru ca realmente sunt persoane care din comoditate nu intra pe platforma sa se programeze, sunt persoane care nu se descurca sa intre pe platforma si atunci cred ca flexibilitatea si adaptabilitatea la situatia reala trebuie sa fie in momentul de fata extrem de importanta", a adaugat Valeriu Gheorghita la Antena 3.

In ceea ce priveste rapelul pentru cei care se vaccineaza in cadrul acestor vaccinari de tip maraton, medicul a precizat ca se vor organiza evenimente similare, la trei saptamani in cazul celor in care se foloseste serul Pfizer, iar cei care nu se pot prezenta la maraton pot face rapelul in centrele care folosesc acelasi tip de vaccin.

Conform medicului, pana sambata seara, la la ora 20:00 fusesera vaccinate aproape 3200 de persoane, in cadrul maratonului din Timis.

Si in municipiul Deva, unde sambata a devenit operational primul centru drive thru, au fost vaccinate 600 de persoane, a adaugat Gheorghita.

Caz neobișnuit, într-o țară europeană. Un pacient a fost infectat cu coronavirus 613 zile, până la moartea sa
Caz neobișnuit, într-o țară europeană. Un pacient a fost infectat cu coronavirus 613 zile, până la moartea sa
Un caz neobișnuit a fost prezentat recent lumii științifice de cercetătorii din Ţările de Jos. Aceștia au raportat cazul unei infectări extrem de prelungite cu COVID-19 la un bărbat care a...
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
#vaccinare, #vaccinare covid, #coronavirus Romania, #Covid 19 , #stiri sociale