
O femeie povestește pe un grup de Facebook situația prin care a trecut când a trecut pe lângă o tarabă de pepeni și i-a atras atenția "oferta" afișată de vânzător: „Un pepene 3 lei sau trei pepeni la 10 lei”.
Aceasta a făcut un calcul simplu și a realizat că iese mai ieftin dacă alege să cumpere, separat, câte un pepene, în loc de 3 odată, după cum povestește pe grupul "Mistere, Istorie, Curiozităţi, Enigme şi Conspiraţii", de pe Facebook:
"Mă duc la piaţă și trec pe lângă o tarabă cu pepeni, unde era un carton pe care scria: „Un pepene 3 lei, sau trei pepeni la 10 lei”.
În loc să-i spun tipului din spatele tarabei cât de prost e, m-am hotărât să-i demonstrez.
Așa că l-am abordat:
– Aș dori un pepene.
– Da, domnule, face trei lei.
I-am dat banii şi i-am spus:
– De fapt, mai dă-mi unul, te rog.
– Nicio problemă, domnule, încă trei lei.
– Ştii ceva, i-am zis, mai dă-mi unul, să fie trei.
– Desigur, domnule, trei lei, vă rog.
Abia mă abţineam să nu râd și i-am spus:
– Tocmai am cumpărat trei pepeni cu nouă lei, iar pe cartonul tău scrie trei pepeni pentru zece lei. Tu îţi dai seama cât de prost eşti?
– Nu sunteţi primul client care îmi spune, chicoti el, toată lumea face mişto până când subliniez că au cumpărat trei pepeni în loc de unul!".
"De fapt omul a pus la punct o strategie de marketing, bine gândită frate", constată cineva în comentarii.
"Foarte înțelept vânzătorul, este o logică.
Cumpărătorul vede pepene 3 lei, 3 pepeni 10 lei, bucuros cumpărătorul, ia trei pepeni la 10 lei și îi rămâne un leu (omul avar). Logica vânzătorului, să-și vândă marfa, bun vânzătorul, clientul se bucură că a economisit 1 leu și a luat 3 pepeni, iar vânzătorul vinde repede marfa", explică altcineva metoda.
"Rău când nu vezi de fapt cine e păcălit."