Ziare.com

Verificari la jandarmeria Teleorman dupa ce mai multi subofiteri au fost surprinsi in autospeciala institutiei fara masca de protectie

de Alina Toma
Sambata, 20 Martie 2021, ora 18:51

   

Verificari la jandarmeria Teleorman dupa ce mai multi subofiteri au fost surprinsi in autospeciala institutiei fara masca de protectie
Sunt verificari la jandarmeria Teleorman dupa ce in spatiul public au aparut imagini cu mai multi subofiteri angajati care se aflau in masina institutiei fara a purta masca de protectie, asa cum prevede legea.

Fotografiile au fost postate de jurnalistii locali din Teleorman. Conform impactnews24.ro, patru jandarmi care nu purtau masca de protectie au oprit pentru a sanctiona doi tineri care, nici ei nu purtau masti de protectie, jandarmii decizand sa aplice ca sanctiune cate un avertisment celor doi. Conform jurnalistilor locali, in cele din urma unul dintre tineri ar fi fost amendat cu 500 de lei.

Sambata dupa amiaza, Inspectoratul de Jandarmi Judetean Teleorman a anuntat ca jandarmii fotografiati sunt angajati ai institutiei si ca se vor face verificari avand in vedere ca imaginile arata ca nu au respectat masurile de protectie individuala in contextul crizei sanitare provocate de noul coronavirus.

"Jandarmii din imaginile la care se face referire sunt cadre militare active ale Inspectoratului de Jandarmi Judetean Teleorman, iar in ceea ce priveste atitudinea cadrelor militare precum si modul de a se manifesta fara respectarea masurilor de protectie individuala va comunicam ca, la nivelul unitatii noastre s-a stabilit o comisie pentru a verifica aceste aspecte, in scopul luarii masurilor legale care se impun. Totodata, va comunicam faptul ca nu toleram si nu vom tolera nicio forma de abatere de la principiile solide pe care este cladita institutia noastra si vom comunica, in continuare, cu celeritate, concluziile verificarilor pe care le-am demarat", a transmis IJJ Teleorman.

Oficialii Inspectoratului de Jandarmi Judetean Teleorman dau asigurari ca institutia "isi desfasoara activitatea in interesul cetatenilor, al comunitatii si in sprijinul institutiilor statului, exclusiv pe baza si in executarea legii".

CITESTE SI:

Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre fotografii Teleorman jandarmerie
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3524 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Lăsați jandarmii in pace și nu vă mai bateți joc de ei

forțandu-i să poarte o mască de "protecție" cu aspect de botniță care lezează profund demnitatea umană și pentru care oricum nu există nicio dovadă credibilă că ar fi de vreun real folos in prevenirea infectării cu vreun virus de cursă lungă.

Iată ce spune art. 1 alin. (3) din Constituție:

"Romania este stat de drept, democratic si social, in care demnitatea omului, drepturile si libertătile cetătenilor, libera dezvoltare a personalitătii umane, dreptatea si pluralismul politic reprezintă valori supreme, in spiritul traditiilor democratice ale poporului roman si idealurilor Revolutiei din decembrie 1989, si sunt garantate."

Demnitatea omului este PRIMA dintre valorile supreme pe care se bazează statul de drept. Constituția prevede posibilitatea limitării unor drepturi și libertăți, nu insă și limitarea/anularea demnității umane. De ce? Pentru că in momentul in care ai dat in cap demnității umane in acel moment te-ai transformat intr-un stat nazist.

In plus, iată ce spune Convenția de la Oviedo (pe care Romania a ratificat-o și care - atenție! - conform art. 20 din Constiție are prioritate față de legile interne):

"CAPITOLUL II:
Consimtămantul
Art. 5: Regula generală
O interventie in domeniul sănătătii nu se poate efectua decat după ce persoana vizată si-a dat consimtămantul liber si in cunostintă de cauză. Această persoană primeste in prealabil informatii adecvate in privinta scopului si naturii interventiei, precum si in privinta consecintelor si riscurilor. Persoana vizată poate in orice moment să isi retragă in mod liber consimtămantul."

Jandarmul ca orice alt cetățean din această țară are și libertăți (nu numai obligații). Iar una dintre libertățiile pe care le are este aceasta: să se supună, pe bazea consimțămantului liber informat, la acele intervenții in domeniul medicinii pe care le găsesc bune pentru sănătatea lor și să respingă, fără să fie necesar să se justifice in vreun fel in fața cuiva, acele intrevenții pe care le consideră de neacceptat.

In concluzie:

Jos Botnița!
Libertate pentru Jandarmi!!
Libertate pentru toate lumea!!!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor