Vreme permanent schimbatoare in Bucuresti. Patru zile cu ploi torentiale venite din senin

Marti, 08 Iunie 2021, ora 11:55
3384 citiri
Vreme permanent schimbatoare in Bucuresti. Patru zile cu ploi torentiale venite din senin
Ploile vor avea caracter torential FOTO Pixabay

Meteorologii au emis marti, 8 iunie, o prognoza speciala pentru Bucuresti in care anunta vreme instabila in urmatoarele patru zile.

Vor exista intensificari de scurta durata ale vantului si cu ploi ce vor avea caracter torential. Temperaturile maxime se vor situa la 26 - 27 de grade.

Conform prognozei speciale pentru Bucuresti emisa de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) pentru perioada 8 iunie ora 11.00 - 11 iunie, ora 23.00, indeosebi in cursul dupa-amiezelor si al serilor, vor fi perioade cu innorari accentuate, averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului.

Ploile vor avea si caracter torential, iar in intervale scurte de timp se vor inregistra cantitati de apa de 5 - 15 l/mp si izolat posibil peste 20 - 25 l/mp. Temperaturile maxime vor fi de 26 - 27 de grade, iar cele minime de 13 - 16 grade.

Administratia Nationala de Meteorologie a emis marti dimineata o informare meteo de instabilitate atmosferica valabila pana vineri seara pentru sudul, centrul si estul tarii, indeosebi pentru zonele de deal si de munte, si un Cod galben de averse pentru Carpatii Meridionali si Orientali, Oltenia, vestul si nordul Munteniei si estul Transilvaniei, pana la ora 21:00.

Potrivit ANM, in intervalul 8 iunie, ora 11.00 - 11 iunie, ora 23.00, vor fi perioade in care instabilitatea atmosferica se va manifesta prin averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului, vijelii si, izolat, grindina. Aceste fenomene se vor semnala indeosebi in zonele de deal si de munte, precum si in sudul, centrul si estul teritoriului.

In intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi 15 - 20 de l/mp si, pe arii restranse, 25 - 50 l/mp.

"Instabilitatea atmosferica va fi accentuata pana la sfarsitul saptamanii", avertizeaza meteorologii.

Totodata, pe parcursul zilei de marti, intre orele 11:00 - 21:00, in Carpatii Meridionali si Orientali, Oltenia, vestul si nordul Munteniei si estul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata ce se va manifesta prin averse torentiale, frecvente descarcari electrice, vijelii si grindina.

In intervale scurte de timp cantitatile de apa vor depasi 25 - 30 l/mp si, izolat, 40 l/mp.

"Manifestari de instabilitate atmosferica accentuata vor fi si in restul Munteniei, precum si in Dobrogea si Moldova, dar pentru intervale mai scurte de timp", precizeaza ANM.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Se face tot mai frig, plouă și suflă vântul. Zonele unde vremea pune cele mai mari probleme
Se face tot mai frig, plouă și suflă vântul. Zonele unde vremea pune cele mai mari probleme
Vremea se va răci luni, 22 aprilie. În cea mai mare parte a țării, valorile de temperatură se vor situa sub normele perioadei, anunță meteorologii. Va ploua în Maramureș și...
Cum va fi vremea în vacanţa de 1 Mai şi de Paşte. Zonele în care meteorologii anunță temperaturi mai ridicate decât cele normale
Cum va fi vremea în vacanţa de 1 Mai şi de Paşte. Zonele în care meteorologii anunță temperaturi mai ridicate decât cele normale
Temperaturile medii în vacanţa de 1 Mai şi de Paşte vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în toate regiunile, dar mai ales în cele nord-vestice. Cantităţile de...
#Vreme, #ploaie, #anm, #vreme Bucuresti , #stiri sociale