Wuhan în alertă: noi cazuri de COVID-19, după mai bine de un an de la ultimele înregistrări. Ce măsuri iau autoritățile

Marti, 03 August 2021, ora 15:33
1861 citiri
Wuhan în alertă: noi cazuri de COVID-19, după mai bine de un an de la ultimele înregistrări. Ce măsuri iau autoritățile

Oraşul chinez Wuhan, acolo unde a aparut epidemia COVID-19 la finele anului 2019, este afectat de un val limitat al bolii, la peste un an după eradicarea acesteia, și urmează să testeze toţi cei 11 milioane de locuitori în cadrul unei campanii, relatează AFP.

Oraşul, situat pe malul Yangtze ”este pe cale să lanseze rapid o depistare PCR generalizată a tuturor locuitorilor”, a anunţat, într-o conferinţă de presă, un oficial de la Primărie, Li Tao.

În total, şapte muncitori, originari din alte provincii, au fost testaţi pozitiv, au mai anunţat luni, 2 august, autorităţile. Patru dintre ei nu prezintă simptome ale bolii. Ultimele cazuri ale bolii au fost înregistrate la Wuhan, în mai 2020.

Această intensificare a epidemiei reprezintă o lovitură pentru oraş, primul din lume care a fost plasat în carantină încă de la 23 ianuarie 2020, timp de 76 de zile.

După ce viaţa a revenit usor la normal, locuitorii se lăudau că trăiesc în ”cel mai sigur oraş din lume”, în conparaţie cu efectele pandemiei, care au ucis peste patru milioane de oameni de pe intreg glob

China, cea mai extinsă reapariţie a virusului, de anul trecut

De asemenea, China, care a eradicat epidemia în primăvara lui 2020, se confruntă de câteva săptămâni cu cea mai extinsă reapariţie a virusului de anul trecut. Această reintensificare a contaminărilor, 400 de infectări noi de la jumătatea lui iulie, rămâne însă foarte limitată faţă de cea din alte părţi.

Acest focar este important ca întindere geografică - peste 12 provincii sunt afectate de-acum, inclusiv Beijingul, care şi-a îndemnat, duminică, locuitorii să nu plece din Capitală decât cu un motiv imperios.

În faţa riscului unei reapariţii a epidemiei, regimul comunist a scos din nou un adevărat arsenal de măsuri, similare celor de la începutul lui 2020, carantină, limitarea deplasărilor, depistare generalizată.

Marţi, China raporta 61 de cazuri noi de origine locală - şi nu importate direct -, în contextul în care varianta indiană se răspândeşte după ce a contaminat angajaţi însărcinaţi cu curăţarea avioanelor pe aeroportul din Nankin (est). Populaţia acestui oraş - peste nouă milioane de oameni - a fost deja depistată în două rânduri, iar o treia campanie de testare se află în curs.

Oraşul Yangzhou, situat nu departe de această fostă capitală chineză, le-a ordonat locuitorilor săi să rămână acasă după ce s-au înregistrat 40 de cazuri noi numai luni.

Numai un singur membru al unei gospodării este autorizat să iasă - o dată pe zi -, pentru a asigura aprovizionarea.

China a administrat peste 1,65 de miliarde de doze de vaccin de anul trecut.

Multe persoane contaminate au fost deja vaccinate, au recunoscut autorităţile, un lucru care alimentează temeri cu privire la eficienţa vaccinurilor chinezeşti - singurele disponibile în ţară.

Citeste si:
Creștere a numărului copiilor ce ajung la spital cu enterocolită sau cu virus respirator. Pandemia a schimbat perioada de circulație a virusurilor
Creștere a numărului copiilor ce ajung la spital cu enterocolită sau cu virus respirator. Pandemia a schimbat perioada de circulație a virusurilor
Pandemia a schimbat perioada de circulaţie a unor virusuri. Numeroşi copii ajung în această perioadă la camerele de gardă cu enterocolită sau cu virus sinciţial respirator, iar multe...
Cseke Attila, despre paturile ATI COVID: ”Avem un plan care prevedere creșterea numărului în întreaga țară”
Cseke Attila, despre paturile ATI COVID: ”Avem un plan care prevedere creșterea numărului în întreaga țară”
Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a declarat, marți dimineața, că există un plan pentru creșterea locurilor în spitale până la 1518, în condițiile în care numărul de...
Sursa: NEWS.RO