Fetita de 9 ani, lectie de educatie civica. Motivul pentru care a sunat la 112

Vineri, 16 Aprilie 2021, ora 20:53
6686 citiri
Fetita de 9 ani, lectie de educatie civica. Motivul pentru care a sunat la 112
Fetita a gasit portofelul pe o banca FOTO: Facebook STS

O fetita in varsta de 9 ani, din Bistrita-Nasaud, a sunat la 112 dupa ce a gasit un portofel uitat pe o banca intr-o statie de autobuz. Serviciul de Telecomunicatii Speciale a publicat dialogul cu copila.

Fetita l-a deschis ca sa vada daca gaseste un act de identitate, iar in dialogul cu operatorul 112, a comunicat numele persoanei care il pierduse, cerand sa i se faca legatura cu Politia. STS a publicat dialogul cu micuta.

- 112, ce urgenta aveti?

- Buna ziua. As dori sa imi faceti legatura cu Politia deoarece am gasit un portofel al unei doamne. L-am deschis sa vad al cui e si nu l-as lasa aici sa il fure cineva.

- Asa, foarte bine. Dar unde te afli?

- In statia de autobuz, vizavi de (...).

- Cum te cheama?

- R.C.E. si am 9 ani.

- Acum ne raspunde Politia, te rog sa nu inchizi.

- Bine, multumesc mult.

"Copiii sunt, uneori, mai responsabili decat adultii si dau dovada de maturitate si spirit civil. Ne demonstreaza acest lucru o fetita din Bistrita-Nasaud care a sunat la numarul de urgenta 112 pentru a anunta ca a gasit un portofel uitat pe o banca, intr-o statie de autobuz. S-a gandit ca persoana care l-a pierdut are nevoie de portofel si ca nu poate sa il lase, pur si simplu, pe banca pentru ca l-ar putea lua altcineva. Micuta l-a deschis ca sa vada daca gaseste un act de identitate, iar in dialogul cu operatorul 112, a comunicat numele persoanei care il pierduse, cerand sa i se faca legatura cu Politia.

Cei sapte ani de acasa si educatia civica invatata la scoala au determinat-o pe fetita sa actioneze exemplar intr-o situatie neobisnuita, cand ar putea veni in ajutorul semenilor. Copiii sunt sinceri si actioneaza din instinct, iar daca sunt pregatiti si informati, vor proceda intotdeauna corect.

Ii multumim micutei ca a actionat asa cum ar trebui sa procedeze orice cetatean responsabil, dar si parintilor pentru educatia oferita fetitei lor", se arata in mesajul postat pe pagina de Facebook STS.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Bărbat salvat dintr-o situație critică după ce a comandat o pizza la 112. Mesajul codificat a declanșat alerta în poliție
Bărbat salvat dintr-o situație critică după ce a comandat o pizza la 112. Mesajul codificat a declanșat alerta în poliție
Un bărbat care se afla, vineri, într-o maşină care circula în sectorul 6 al Capitalei a sunat la 112 şi a anunţat, printr-un limbaj codificat, că se află în pericol. Ulterior,...
O nouă disciplină la olimpiadele naționale în plină criză a atacurilor cibernetice în instituțiile de stat
O nouă disciplină la olimpiadele naționale în plină criză a atacurilor cibernetice în instituțiile de stat
Olimpiada de Securitate Cibernetică (OSC) va fi inclusă, începând din acest an, în calendarul olimpiadelor aprobate de Ministerul Educației, anunță Directoratul Național de Securitate...
#STS, #portofel, #112, #educatie, #dialog , #stiri STS
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
De ce-ar trebui să nu te lase praf ființuca asta și cei care-au edu