Targ national de produse ecologice, traditionale si naturale

Sambata, 24 Iulie 2010, ora 09:43
2460 citiri
Targ national de produse ecologice, traditionale si naturale

Pensionarii nascuti in mediul rural vor veni, in perioada 23 - 25 iulie, pe aleile parcului Academiei de Stiinte Agricole si Silvice "Gheorghe Ionescu-Sisesti" pentru a demonstra ca obiceiurile satenilor pot fi transmise copiilor de la oras.

Media-link-business este organizatorul Targului national de produse ecologice, traditionale si naturale, obtinute in ferme si gospodarii taranesti.

Astfel, toti pensionarii care vor sa isi valorifice produsele confectionate manual - impletituri, tricotaje, obiecte de decor cusute manual - mileuri, fete de masa, stergare, macrameuri - sunt asteptati sa isi expuna, gratuit, creatiile.

Ca de obicei, bucurestenii vor fi imbiati cu bucate din toate zonele tarii. Moldovenii din Suceava vor aduce gustosul Cozonac Bujor. Producatorii din Olt vor oferi lubenite (pepeni verzi) de Scarisoara si legume proaspat culese - rosii, castraveti, vinete, dovlecei, ardei gras din soiuri romanesti traditionale, dar si soiuri hibrid adaptate solului si climei din sudul tarii.

Dobrogenii aduc si de data aceasta placinta dobrogeana, dar si rulada din pulpa de berbecut. Tot in standurile producatorilor din Pestera, bucurestenii pot degusta hamsii si scrumbii sarate sau ghiudem, cu un pahar de vin pelin.

Vinurile de Dealu Mare, de pe plantatia viticola din regiunea prahoveana Dealu Mare, in zona localitatilor Urlati si Ceptura, nu vor lipsi din oferta targului.

Maramuresencele ofera prajituri traditionale - foi cu mere, prajitura caramel, cu nuca de cocos, dobos, bezele Sarah Bernhardt, salam de biscuiti, prajitura cu mac, dar si alte surprize. Tot de la producatorii din Maramures, bucurestenii pot cumpara miere, fagure, propolis, dar si dulceturi si siropuri naturale preparate in casa.

Galatenii ne vor racori si in acest week-end cu braga, berea KlaussWies si Poll de la Martens. Tot de la Martens, din Galati, vine si berea fara alcool pentru soferi, Driver.

Din Calarasi, de la Stefanesti, producatorii aduc branza si iaurt din lapte nepasteurizat de capra, iar produsele traditionale tataresti vor fi aduse la targ de Lucia Irescu, din Medgidia. O gama larga de sortimente de branza vor aduce producatorii din zona Branului, de la Sirnia si Fundata.

Acestor produse li se adauga multe altele, care pot fi degustate, la targ.

Evenimentul se desfasoara in parcul Academiei de Stiinte Agricole si Silvice "Gheorghe Ionescu-Sisesti" (ASAS), de vineri pana duminica, intre orele 9.00 si 18.00.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#targ produse traditionale, #targ produse taranesti ASAS, #targ produse naturale , #targuri