Când se deschid târgurile de Crăciun din țară și care sunt atracțiile principale. Singurul oraș unde se organizează concerte rock și folk

Marti, 30 Noiembrie 2021, ora 23:45
3292 citiri
Când se deschid târgurile de Crăciun din țară și care sunt atracțiile principale. Singurul oraș unde se organizează concerte rock și folk

Pentru că în 2020, restricțiile impuse de pandemie au fost mult mai drastice, în acest final de an majoritatea reședințelor de județ din țară organizează târguri de Crăciun, iar multe dintre ele au furat deja startul.

Sibiu, Cluj și Brașov sunt pe lista marilor orașe turistice care au intrat deja în atmosfera sărbătorilor de iarnă și au deschis încă din ultima săptămână de noiembrie târgurile de Crăciun.

Iași și Timișoara au anunțat evenimente similare pentru miercuri, 1 decembrie, de Ziua Națională, Oradea mai așteaptă până pe 3 decembrie, iar stațiunile turistice de pe Valea Prahovei deschid iluminatul festiv de sărbători, în mod tradițional, pe 5 decembrie.

Sibiul este organizatorul celui mai vechi târg de Crăciun din România, prima ediție având loc în 2007, devenind astfel o destinație turistică de neratat pentru români.

Anul acesta, târgul va fi organizat în Piața Mare, și va fi deschis în perioada 26 noiembrie 2021 – 2 ianuarie 2022, între orele 11.00 și 21.00. Pentru a avea acces în interior, este nevoie de certificatul verde, au anunțat organizatorii sau de un test negativ.

Atracțiile târgului de la Sibiu sunt, ca de fiecare dată, uriașă roată panoramică, bolta de lumini și patinoarul unde intrarea se face contra cost: 15 lei biletul de persoană, la care se adaugă încă 15 lei, în cazul în care doriți să închiriați echipament.

Și la Cluj s-a deschis târgul de Crăciun, dar într-un format mult mai restrâns față de cel din decembrie 2019. Organizat în Piața Unirii, accesul se face tot pe bază de certificat verde și în limita spațiului disponibil. Autoritățile locale au precizat că în perimetrul delimitat au loc puțin peste 2000 de persoane în același timp. Tocmai pentru ca evenimentul să fie cât mai ”aerisit” nu au fost organizate concerte în acest an, fiind totuși păstrate căsuța lui Moș Crăciun, preferata copiilor, 50 de căsuțe unde vor fi vândute produse tradiționale specifice sezonului și evident bradul de Crăciun. Târgul de la Cluj se va închide în ultima zi din an.

Brașovul a dat startul sărbătorilor de iarnă pe 29 noiembrie, punctul de atracție fiind ca de fiecare dată Piața Sfatului unde a fost montat un brad uriaș de Crăciun, înconjurat cu căsuțe destinate producătorilor tradiționali. Accesul în zona târgului de Crăciun de la Brașov nu este restricționat de prezentarea certificatului verde.

În perioada 3 decembrie 2021 - 2 ianuarie 2022, intră în atmosfera de sărbătorilor de iarnă, și Oradea, odată cu deschiderea Târgului de Crăciun, amenajat în jurul bradului din Piața Unirii.

În acest an, la târg vor putea participa doar persoanele vaccinate anti-COVID-19 cu schema completă şi cele care s-au vindecat, aflate între a 15-a şi a 180-a zi de la confirmarea infecţiei.

Spaţiul delimitat pentru a primi oaspeţi va putea fi folosit doar până la 30% din capacitate. Astfel, se vor crea fluxuri de intrare şi ieşire, iar vizitatorii vor trebui să prezinte certificatul verde înainte de a intra la târg. Sunt exceptaţi copiii cu vârste de până la 12 ani. În acest an nu vor mai fi organizate concerte și nici patinoarul, așa cum se întâmpla până în 2019, în schimb acest neajuns a fost înlocuit cu un brad înalt de 15 metri, căsuțe din lemn unde se vor vinde dulciuri, căsuța lui Moș Crăciun și figurine 3D.

La Timișoara, târgul de Crăciun va avea loc în perioada 1 decembrie 2021 – 17 ianuarie 2022, în Piața Victoriei și în Piața Libertății, dar și pe străzi din cartierele orașului. Un brad artificial a fost montat în fața Operei Române, iar în apropiere va fi deschis un patinoar. Accesul se face pe bază de certificate verde. Timișoara este printer puținele orașe din țară care organizează și concerte în aer liber, atât în ajun de Crăciun, cât și în celelalte zile din luna decembrie.

Vezi programul mai jos,confomr tion.ro:

Miercuri, 1 decembrie

ora 18 – Ziua României – Spectacol dedicat Zilei Naționale a României și deschiderii Târgului de Crăciun

Spectacol Ansamblul Timișul. Soliști invitați: Olguța Berbec, Angelica Flutur, Răzvan Rădos, Petrică Miulescu-Irimică

Timișul feat. TM Groove

Joi, 2 decembrie

ora 19 – Operată. „Silvia”, Facultatea de Muzică

Vineri, 3 decembrie

ora 18 – Tineri artiști pe scenă. Trupa de dans Mini Mini Reflex. Recital muzică ușoară. Vest Phoenix Cover

Sâmbătă, 4 decembrie

ora 18 – White Christmas. Amalia Gaiță, Pragu de Sus

Duminică, 5 decembrie

ora 18 – Ajun de Moș Nicolae. Box Office

Luni, 6 decembrie

ora 18 – Colinde și cântece de iarnă. Liceul „Ion Vidu”, Dani Zah & Ingrid Nicolaescu

Marți, 7 decembrie

ora 18 – ora 18 – Colinde și cântece de iarnă. Asociația Culturală a Seniorilor, Fabrica de Arte, Incubatorul de Artă

Miercuri, 8 decembrie

ora 18 – Colinde și cântece de iarnă. Generația Muzicii, Akademika Banat Chorus (corul Facultății de Agronomie), Pro Muzica

Joi, 9 decembrie

ora 18 – Colinde și cântece de iarnă. Cromatik Voices, Cantodena

Vineri, 10 decembrie

ora 18 – Iată vin colindători! Obiceiuuri și tradiții de Crăciun, Ansamblul Timișul Junior (invitat Carmen Popovici-Dumbravă), Ansamblul „Ghiocelul” Giroc, Junii Timișului

Sâmbătă, 11 decembrie

ora 17 – Colinde și cântece de iarnă. Ana Kui, Vadim Crușcov Jazz Band

Duminică, 12 decembrie

ora 18 – Leru-i, Doamne, Ler. Concert de colinde, în parteneriat cu Arhiepiscopia Ortodoxă a Timișoarei

Luni, 13 decembrie

ora 18 – Colinde și cântece de iarnă. LiveMuseArt Academy, Școala de Arte Timișoara

Marți, 14 decembrie

ora 18 – Colinde și cântece de iarnă. Școala de Arte din Caransebeș, Palatul Copiilor din Timișoara

Miercuri, 15 decembrie

ora 18 – Manifestări dedicate Revoluției. Expoziție fotografie Constantin Duma și întâlnire a liceenilor timișoreni cu revoluționarii din 1989 (sala Lira)

Joi, 16 decembrie

ora 18 – Folk pentru Revoluție. Lia Burg, Robert Poka, Mircea Baniciu & Friends

Sâmbătă, 18 decembrie

Cântece de iarnă. B Band, Antonia Rădulescu, Alexandra Cancel, Phaser

Duminică, 19 decembrie

ora 19 – Colinde din folclorul minorităților

Luni, 20 decembrie

ora 18 – Timișoara, primul oraș liber de comunism. Rock for Revolution. Dincolo de ziduri, Dragoș Moldovan, Phoenix

Marți, 21 decembrie

ora 19 – Seară de colinde. Revivals (grup vocal al Facultății de Muzică), Sergiu Simionese, Mihai Bâzgan Band (fanfară)

Miercuri, 22 decembrie

Vine Moș Crăciun! Compania Phantasia & Peregrinii și Amor Flammis. Moș Crăciun

23-30 decembrie

Colinde pe stație

Vineri, 31 decembrie

ora 20.30 – Seara de final de an. Dialogul pianelor – Teo Milea și Cari Tibor & friends

Citeste si:
Ciprian Ciucu, revoltat de greva de la STB. „Este ilegală, imorală şi penală. Cer PSD să se delimiteze de liderul sindical Petrariu, să îl excludă din partid”
Ciprian Ciucu, revoltat de greva de la STB. „Este ilegală, imorală şi penală. Cer PSD să se delimiteze de liderul sindical Petrariu, să îl excludă din partid”
Preşedintele PNL Bucureşti, primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu, a spun sâmbătă, 22 ianuarie,despre greva de la STB că este „ilegală, imorală şi penală”. Esilul susține că acest...
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Tudor Prisecaru a fost numit vineri în funcția de secretar de stat în ministerul Cercetării și Digitalizării, printr-o decizie a premierului Nicolae Ciucă. Potrivit CV-ului, Prisecaru este...