Aproape jumatate din angajatii din Romania primesc tichete de masa si cadou

Duminica, 13 Mai 2012, ora 14:55
3625 citiri
Aproape jumatate din angajatii din Romania primesc tichete de masa si cadou
Foto: Arhiva

Aproape jumatate din angajatii din Romania beneficiaza de tichete de masa si cadou, potrivit unei analize Golden Mind&Spirit.

De asemenea, exista un potential de crestere echivalent cu 800.000 de salariati.

Conform raportului, mai putin de o treime din companiile din categoria IMM-urilor utilizeaza tichetele de masa si cadou.

Per ansamblu, 47% din totalul salariatilor din Romania beneficiaza de tichete, rspectiv sub doua milioane de persoane.

"Pe baza acestor date, avand in vedere totalul de 4,2 milioane de angajati existenti in Romania, din care aproximativ 1,5 milioane nu au dreptul la tichete (fiind bugetari) si 1,9 milioane au deja astfel de bonuri, expertii Golden Mind&Spirit au ajuns la concluzia ca exista un potential de crestere echivalent cu 800.000 de salariati. Mergand mai departe, daca fiecare dintre acesti salariati ar primi, in medie, 21 de tichete de masa lunar, potentialul de crestere al pietei tichetelor ajunge la cel putin 16,8 milioane de tichete emise lunar", se arata in analiza Golden Mind&Spirit.

Compania estimeaza ca, la valoarea nominala de 9 lei a unui tichet, "golul" din aceasta piata se ridica la peste 151 milioane de lei.

Principalul motiv pentru care companiile nu acorda tichete il reprezinta situatia financiara dificila cu care acestea se confrunta, astfel ca 51% renunta din aceasta cauza. Cu toate acestea, 20% din companii nu sunt de fapt familiarizate cu serviciul tichetelor, potrivit analizei.

"Exista, de asemenea, o disproportie intre companiile mari si medii pe de o parte, care sunt principalii utilizatori ai sistemului de tichete, si firmele mici care il utilizeaza mult mai putin. Firmele mici au insa la fel de multe avantaje din utilizarea tichetelor de masa ca si companiile mai mari", se mai arata in raport.

Un alt aspect care trebuie avut in vedere este cel legat de valoarea nominala a unui tichet de masa, care este in prezent de 9 lei si care nu poate asigura o masa de pranz, asa cum rezulta si dintr-un studiu al Institutului de Economie Nationala din cadrul Academiei Romane.

"Pentru a tine cont de inflatie si de costul crescut al alimentelor, valoarea unui tichet ar trebui sa fie de 12 lei", sustin analistii Golden Mind&Spirit.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#romani tichete cadou, #angajati romani tichete cadou, #angajati tichete cadou , #tichete cadou